UE ne va da mai puţini bani dacă nu rezolvăm problema corupţiei

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 6 aprilie 2006

Valoarea fondurilor pe care UE le va acorda ţării noastre după integrare va fi condiţionată de rezolvarea unor probleme

Corupţia, lipsa reformei în administraţie şi justiţia sînt elemente care pot influenţa negativ valoarea fondurilor pe care UE le va acorda ţării noastre după momentul integrării. Marian Petre Miluţ, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ţara noastră riscă să prindă momentul integrării cu cîteva steguleţe roşii în ceea ce priveşte problemele enumerate mai sus, precum şi cu atenţionări în ceea ce priveşte situaţia din agricultură, transporturi sau politica de protecţie a mediului. Marian Petre Miluţ: "Dacă lucrurile vor continua în ritmul actual şi nu luăm măsurile necesare cît mai urgent posibil, riscăm să pierdem mulţi bani din fondurile comunitare destinate ţării noastre după integrare".

Preşedintele UNPR se declară dezamăgit de atitudinea cercurilor politice autohtone, care nu sînt în stare să facă front comun şi să se preocupe de rezolvarea acestor probleme, care, dacă vor persista, "vor avea urmări grave asupra economiei naţionale".

Domnia sa consideră că atitudinea reprezentanţilor celor trei partide PD, UDMR şi PPCD, în cadrul întîlnirilor recente de la Bruxelles, lasă mult de dorit. Marian Petre Miluţ: "Ce părere să-şi facă Europa despre noi, cînd cele trei partide stau cu spatele unul la celălalt la masa discuţiilor în loc să se coalizeze, să lase jocurile politice deoparte şi să se preocupe de interesele românilor?".

În acelaşi timp, reprezentantul oamenilor de afaceri a declarat că "patronatele care au cît de cît putere trebuie să continue să informeze opinia publică şi forurile europene asupra adevăratei situaţii economice din ţara noas-tră, care este cu totul alta decît cea prezentată de Guvern, prin mijloace şi studii mai mult sau mai puţin subiective".

Pe de altă parte, domnia sa recunoaşte faptul că "uneori, pe bună dreptate, Guvernul nu ia în seamă poziţia organizaţiilor patronale cu privire la o problemă sau alta, deoarece aces-tea sînt slab organizate şi duc lipsă de specialişti care să le reprezinte în dialogul social". Domnul Miluţ a mai adăugat că "reprezentanţii confederaţiilor patronale care susţin că au zeci de mii de membri mint cu neruşinare, cele mai puternice asemenea entităţi abia dacă au cîteva mii de membri activi".

Totodată, Marian Petre Miluţ a mai spus că oamenii de afaceri autohtoni sînt dezavantajaţi în relaţia cu cei străini. Domnia sa s-a referit, mai exact, la modul în care cele două categorii au acces la credite bancare şi a ţinut să precizeze că afaceriştii autohtoni sînt nevoiţi sa plătească dobînzi mult mai mari în cazul în care contractează un credit, faţă de străinii care se împrumută la bănci din ţara lor de origine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb