UE pregăteşte paşii următori pentru stimularea pieţei de capital

G.D.
Internaţional / 17 noiembrie 2022

UE pregăteşte paşii următori pentru stimularea pieţei de capital

Uniunea Europeană va propune luna viitoare un set de reguli care vor facilita listarea companiilor şi vor oferi creditorilor mai multă predictibilitate cu privire la insolvenţa companiilor, a declarat astăzi comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi uniunea pieţelor de capital, Mairead McGuinness, transmite Reuters, conform Agerpres.

Acesta a spus că au fost făcute progrese în construirea uniunii pieţelor de capital din UE (CMU) dar că mai trebuie făcuţi paşi pentru a reduce dependenţa companiilor şi economiilor de finanţarea oferită de bănci precum şi de dependenţa faţă de piaţa financiară londoneză pentru operaţiunile de compensare aferente tranzacţiilor cu intrumente financiare de tip swap pe dobândă în euro, aflată în continuare în portofoliul City-ului londonez.

"Suntem în continuare supra-dependenţi de contrapărţile centrale din afara Uniunii Europene şi acest lucru este un subiect important pentru stabilitatea financiară", a spus Mairead McGuinness la un eveniment organizat de Asociaţia Pieţelor Financiare din Europa (AFME), un puternic grup de lobby care reprezintă principalele bănci mondiale şi europene precum şi alţi actori importanţi de pe piaţa de capital.

"În eventualitatea, puţin probabilă, că ceva merge greşit, nu vom fi în poziţia de conducere pentru a lua decizii, de aceea vrem să creştem atractivitatea operaţiunilor de clearing în UE", a afirmat Mairead McGuinness.

Comisarul european a mai spus că anul viitor va propune eficientizarea sistemului cu privire la impozitul reţinut la sursă pentru investiţiile pe care investitorii le au în afara statului lor de rezidenţă din blocul comunitar.

Uniunea Europeană urmăreşte cu atenţie măsurile adoptate de autorităţile britanice pentru a creşte competivitatea sectorului lor financiar, care acum este în mare parte deconectat de blocul comunitar.

"Atunci când Marea Britanie era o parte a UE aveam un centru financiar foarte solid, dar acest lucru s-a schimbat şi acum eforturile noastre s-au modificat din cauza acestui lucru. Am conştientizat că, având în vedere mărimea economiei noastre, pieţele de capital nu reflectă acest lucru, deoarece sunt foarte puternic dependenţi de finanţarea oferită de bănci şi acest lucru nu este adecvat", a spus Mairead McGuinness.

Asociaţia Pieţelor Financiare din Europa (AFME) a publicat un raport cu privire la progresele înregistrate cu privire la uniunea pieţelor de capital (CMU), raport care arată că Europa rămâne mult în urma SUA în termeni de construirea unei baze largi de capital pentru investitori, în pofida mai multor măsuri legislative adoptate de UE în ultimii ani.

"Este încă devreme pentru uniunea pieţelor de capital. Aceasta nu va fi construită peste noapte", a spus McGuinness.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb