Ultima licitaţie pentru toată uzina Rulmentul, pe 28 mai

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 mai 2009

Lichidatorii au decis, la finele săptămânii trecute, la propunerea creditorilor, organizarea unei ultime licitaţii în care uzina Rulmentul Braşov să fie vândută ca întreg, pe 28 mai. Vasile Godâncă, reprezentantul Casei de Insolvenţă Transilvania, care face parte din consorţiul de lichidatori împreună cu RVA Insolvency Specialists, susţine că "există interes pentru toată platforma din partea a trei sau patru investitori, dar ne-am învăţat că de la interes până la oferte este o cale foarte lungă". În cazul în care activele uzinei nu vor fi vândute pe 28 mai, a doua zi se vor organiza două licitaţii pentru vânzarea separată a bunurilor mobile şi imobile ale companiei braşovene. Preţul de pornire este de 40.180.500 de euro.

Cel mai mare creditor al companiei Rulmentul SA Braşov, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, nu a fost de acord, însă, cu propunerea lichidatorilor societăţii, Casa de Insolvenţă Transilvania şi RVA Insolvency Specialist, de dezasamblare a anumitor bunuri imobile care aveau cereri de achiziţie, ci au aprobat doar vânzarea separată a bunurilor mobile şi imobile, a afirmatVasile Godâncă. Acesta a spus că încă nu se poate avansa un preţ separat pentru bunurile amintite, ele urmând a fi comunicate în curând.

Lichidatorii propuseseră vânzarea separată a trei active ale companiei pentru care primiseră oferte de achiziţie din partea a două sau chiar trei companii - popicăria, o hală încă nefinalizată şi cantina societăţii. Popicăria este evaluată la preţul de 335.779 de euro, hala nefinalizată la 421.903 euro, iar cantina la 600.847 euro.

Aceasta din urmă este dorită şi de Instituţia Prefectului Braşov care şi-ar dori să o preia pentru a muta aici Serviciul Paşapoarte, preluarea urmând să fie realizată prin stingerea unor datorii ale companiei Rulmentul SA la bugetul statului.

În cadrul raportului de evaluare, preţurile pentru teren erau cuprinse între 80 de euro/metru pătrat şi 130 de euro/metru pătrat. În aceste condiţii, având în vedere faptul că terenurile pe care urmau să fie desprinse din platformă sunt bine poziţionate ele au fost luate în considerare la valoarea maximă de 130 de euro/metru pătrat.

Decizia de a vinde separat bunurile mobile şi cele imobile a fost luată după ce lichidatorii au mai organizat două licitaţii pentru vânzarea companiei braşovene ca întreg, încercări soldate fără niciun succes. Licitaţiile de la Rulmentul au fost reluate după ce compania care câştigase licitaţia de la finele anului trecut, Resort Tâmpa SRL, a fost descalificată pentru că nu a plătit suma de 35,18 milioane de euro, cu care fusese desemnată câştigătoare, în termenul de 90 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb