Ultimul avion de vânătoare Eurofighter Typhoon din Tranşa 1 a fost livrat în cadrul programului de bază

M.M.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 martie 2008

Odată cu predarea GT015, un avion german cu două locuri, ultimul avion din tranşa 1 destinat celor patru Forţe Aeriene partenere din Germania, Italia, Spania şi Regatul Unit în cadrul programului de bază a fost livrat pe 20 martie 2008.

Aloysius Rauen, Chief Executive Officer Eurofighter GmbH, comentează: "Această livrare reprezintă o etapă importantă a programului de bază. Cu 144 de avioane livrate (dintre care 5 în Austria), Forţele Aeriene acumulează rapid ore de zbor şi dobândesc experienţă în operarea sistemului. Ţările deja operează Eurofighter Typhoon pentru rolul de defensivă aeriană. Forţa Aeriană Regală se pregăteşte pentru funcţionalitatea multirol a Eurofighter Typhoon, desfăşurând sistemul pe distanţe lungi şi instruind personalul din aer şi de la sol pentru misiuni de luptă. Austria, primul client la export, intenţionează să pună în funcţiune caracteristicile de supraveghere aeriană odată cu Campionatul European de Fotbal de anul acesta. Aceasta este o dovadă elocventă a maturităţii sistemului".

Primele livrări către cele patru Forţe Aeriene au început în vara anului 2003. Eurofighter Typhoon a intrat oficial în funcţiune la Forţele Aeriene în primăvara lui 2004. Italia a fost prima ţară care a operat Eurofighter Typhoon cu rolul de defensivă aeriană, începând cu 2005. În prezent, zece unităţi din şase baze aeriene operează aeronava, iar flota a depăşit 34.000 de ore de zbor în martie 2008.

Aloysius Rauen continuă: "2008 va fi un an de referinţă pentru programul Eurofighter. 38 de avioane din tranşa 2 sunt în faza de asamblare finală, iar livrările vor începe în prima parte a verii. Spre finalul anului, se vor finaliza lucrările în baza contractului principal de dezvoltare, şi se preconizează semnarea contractului pentru tranşa 3 între ţările implicate şi industrie".

În cadrul programului de testare şi evaluare, o rachetă avansată aer-aer cu rază medie de acţiune (AMRAAM) lansată de pe Instrumented Production Aircraft Two (IPA2) pe 27 februarie marchează finalizarea testării armelor în cadrul contractului principal de dezvoltare. Succesul testului de zbor realizat de Alenia Aeronautica la Decimomannu Air Base, Sardinia, demonstrează că toate testele necesare pentru operarea armelor din cadrul tranşei 1 au fost trecute, inclusiv pentru AIM-9L, ASRAAM, AMRAAM şi Iris-T pentru luptele aer-aer, precum şi pentru Paveway II, Enhanced Paveway II, GBU-10 şi GBU-16 pentru misiunile aer-sol.

Între timp, IPA3 operat de sistemele aeriene militare EADS a finalizat testul de zbor pe 28 februarie, în Manching, ca parte a testării software-ului pentru sistemul de control al zborului din cadrul tranşei 1. Mai mult, pe 3 martie, în locaţia Warton a BAE Systems, ISPA1 (BT005 al Forţei Aeriene Regale) a finalizat lucrările de integrare a Laser Designator Pod pentru aşa numita "capabilitate Austere" pentru aeronava din tranşa 1 pentru Forţele Aeriene Regale.

Eurofighter Typhoon este cel mai avansat avion de vânătoare de nouă generaţie, cu roluri multiple, disponibil pe piaţă, şi a fost comandat deja de şase ţări (Germania, Italia, Spania, Regatul Unit, Austria şi Regatul Arabiei Saudite). Cu 707 aeronave contractate, este cel mai mare program de cooperare militară din Europa, oferind tehnologie de ultimă generaţie şi întărind astfel industria aerospaţială a Europei pe plan mondial. Programul asigură peste 100.000 de locuri de muncă în 400 de companii. Eurofighter Jagdflugzeug GmbH asigură managementul programului în numele acţionarilor săi, Alenia Finmeccanica, BAE Systems, EADS CASA şi EADS Deutschland, cele mai importante companii aerospaţiale din Europa, cu o cifră de afaceri totală de euro60,7 miliarde (2006).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb