Un adolescent australian, "imaginea" Statului Islamic pentru recrutarea de tineri jihadişti, a fost ucis în Siria

Adina Lateş
Internaţional / 10 decembrie 2015

Un adolescent australian în vârstă de 18 ani, devenit unul dintre recrutorii principali pentru Statul Islamic în postări de propagandă ale grupării jihadiste, a fost ucis în Siria, a relatat joi cotidianul The Australian, citând surse din cadrul serviciilor de informaţii, informează DPA.

Abdullah Elmir, cunoscut drept "Ginger Jihadi" din cauza părului său roşcat, a fost ucis la Raqa, bastionul sirian al Statului Islamic, într-un bombardament în urmă cu 10 săptămâni.

Elmir a părăsit oraşul australian Sydney în iunie 2014, pe când avea 17 ani, spunându-i mamei sale că pleacă într-o excursie la pescuit. Câteva luni mai târziu, a apărut într-o înregistrare video înfricoşătoare a Statului Islamic, în care era îmbrăcat în negru şi ţinea în mână o puşcă. Era înconjurat de alţi jihadişti tineri şi folosea numele de Abu Khaled, dar accentul său australian a şocat opinia publică din ţara sa.

"Nu vom lăsa jos armele până când nu vom ajunge în ţările voastre, până când nu vom lua capul fiecărui tiran, până când steagul negru nu va flutura în fiecare ţară, până când nu vom pune steagul negru pe Palatul Buckingham, până când nu vom pune steagul negru pe Casa Albă", declara tânărul jihadist în înregistrare.

În Siria, Elmir şi-a luat o soţie adolescentă, Amira Abase, o elevă britanică. El a devenit "imaginea" tinerilor din Statul Islamic, având apariţii în social media, folosind Facebook şi Twitter pentru a se lăuda cu faptele sale şi a-i îndemna pe tinerii musulmani să se alăture grupării.

În ultimele luni păstrase tăcerea, la fel ca mulţi luptători ai Statului Islamic de când coaliţia condusă de SUA a intensificat folosirea de drone pentru a-i depista şi ucide pe membrii de vârf ai grupării.

Guvernul de la Canberra afirmă că în jur de 110 australieni luptă în Siria pentru Statul Islamic, numărul scăzând după ce mai mult de zece au fost ucişi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb