Un angajat al Broker Cluj trebuie să restituie 585.100 lei unor clienţi pe care i-a prejudiciat

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 iulie 2009

Patru clienţi ai Broker Cluj şi-ar putea recupera daunele de 585.100 lei provocate de un angajat al firmei, care a făcut tranzacţii fără permisiunea lor, casa de brokeraj punând ipotecă pe mai multe proprietăţi ale rudelor salariatului, pentru a se asigura că acesta va returna suma.

Cei patru clienţi ai Broker au descoperit că angajatul făcuse tranzacţii cu instrumente financiare din conturile acestora, fără a avea permisiunea lor, după care au anunţat conducerea casei de brokeraj, a informat joi compania.

Angajatul implicat în neregulile descoperite a căzut la înţelegere cu Broker Cluj şi cu cei patru clienţi, angajându-se să le returneze banii cu care au fost prejudiciaţi, în caz contrar casa de brokeraj urmând să execute silit mai multe bunuri puse sub ipotecă, aparţinând rudelor salariatului.

Astfel, până la sfârşitul lunii iulie, angajatul va trebui să plătească 89.400 lei firmei European Investment Group, care avea cont de tranzacţionare la Broker Cluj. Celorlalţi trei clienţi, angajatul le va restitui 527.900 lei, prin intermediul a 12 rate.

Pe de altă parte, Broker Cluj se află în proces cu mai mulţi foşti angajaţi, majoritatea fiind implicaţi în fraudele descoperite la începutul anului în cadrul companiei, şi intenţionează să recupereze de la aceştia daune şi creanţe în valoare totală de 5,88 milioane lei. Cea mai mare sumă cerută unui angajat în instanţă de către Broker Cluj este de 840.600 lei.

De asemenea, Broker Cluj vrea să obţină 300.000 lei de la cinci angajaţi, printre care şi Petru Prunea, reprezentând un transfer realizat în contul personal al fostei directoare de la sucursala Deva.

Alte sume de bani ce ar putea fi recuperate, totalizând 2 milioane lei, reprezintă împrumuturi acordate unor clienţi de către companie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb