Un avocat şi un grefier au fost arestaţi pentru trafic de influenţă, în Argeş

C.P.
Miscellanea / 28 mai 2010

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ioniţă- Leancă Alexandru, avocat şi a lui Băltac George-Claudiu, grefier, cei doi fiind acuzati de trafic de influenţă şi de instigare la trafic de influenţă.

În data de 3 mai 2010, inculpatul Ioniţă Leancă-Alexandru, în calitate de avocat al reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Piteşti (denunţători în cauză), prevalându-se de o influenţă reală asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Comercial Argeş, a pretins suma de 14.000 lei dându-le de înţeles denunţătorilor că numai prin remiterea acestei sume de bani judecătorului însărcinat cu soluţionarea litigiului ar putea obţine o soluţie favorabilă, dosarul având ca obiect o somaţie de plată pentru recuperarea unei datorii în valoare de 140.000 de lei.

Ioniţă - Leancă Alexandru a fost determinat să pretindă această sumă de bani de inculpatul Băltac George-Claudiu, grefier arhivar în cadrul Tribunalului Comercial Argeş, care, fiind în relaţii de rudenie cu denunţătorii, le-a şi recomandat acestora să îl angajeze pe Ioniţă - Leancă Alexandru ca avocat. Băltac George-Claudiu i-a prezentat avocatului modalitatea concretă prin care ar putea interveni pe lângă magistrat, indicându-i şi numele acestuia.

Pentru a crea aparenţa de legalitate a faptelor sale, inculpatul Ioniţă Leancă Alexandru a întocmit o chitanţă în care a menţionat, în fals, că a încasat suma de 8.000 lei de la firma denunţătorilor, cu titlu de onorariu de avocat.

La data de 4 mai 2010, inculpatul a primit efectiv de la denunţător suma de 800 euro din banii pretinşi, iar la 5 mai 2010, Ioniţă Leancă-Alexandru a fost prins în flagrant delict de către procurori imediat după ce a primit de la denunţător suma de 2.600 de euro, reprezentând a doua tranşă din suma cerută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb