Un deputat PSD va depune o plângere penală împotriva liderului Jobbik

F.A.
Politică / 12 august 2013

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a anunţat, astăzi, că va depune o plângere penală împotriva lui Vona Gabor, din cauza declaraţiilor pe care liderul partidului radical naţionalist ungar Jobbik le-a făcut zilele trecute, conform unui comunicat de presă.

"Am luat act de observaţiile MAE referitoare la imposibilitatea de a-l declara pe Vona Gabor persona non grata, în ciuda faptului că acesta nu a acţionat pe teritoriul României ca persoană privată, ci uzând de funcţia sa publică din Ungaria şi de calitatea sa oficială de preşedinte al partidului Jobbik. Consider în continuare că prezenţa lui Vona Gabor pe teritoriul României trebuie interzisă pentru acte deosebit de grave îndreptate împotriva statului român. Din acest motiv, depun astăzi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti o plângere penală împotriva cetăţeanului maghiar Vona Gabor pentru săvârşirea de activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională şi ordinea publică", a declarat Diaconu.

Deputatul PSD a menţionat: "În lipsa autosesizării autorităţilor în drept, plângerea penală depusă de mine intenţionează să aibă ca efect constatarea acţiunilor şi declaraţiilor numitului Vona Gabor ca fiind în măsură să pună în pericol siguranţa naţională sau ordinea publică, mai ales în ceea ce priveşte incitarea la un conflict între Ungaria şi România pe tema minorităţii maghiare din Transilvania".

Diaconu solicită Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, demararea procedurilor pentru aplicarea măsurii administrative de autoritate împotriva lui Vona Gabor prin declararea sa ca indezirabil pentru perioada maximă de 15 ani, având în vedere caracterul repetat al activităţilor sale împotriva statului român, precum şi utilizarea calităţii sale publice de preşedinte al partidului Jobbik din Ungaria în desfăşurarea acţiunilor sale prin care pune în pericol siguranţa naţională, se mai în comunicat.

Liderul partidului radical naţionalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a acuzat sâmbătă guvernul condus de Viktor Orban că nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon şi autonomia aşa-zisului Ţinut secuiesc în cadrul forumurilor internaţionale, potrivit unei declaraţii susţinute la Tabăra tineretului maghiar din Ardeal, potrivit surselor de presă. Domnia sa a declarat că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb