UN INTERIMAR SCHIMBAT CU ALT INTERIMAR Gheorghe Ştefan îi ia locul lui Andrei Benghea la conducerea Transelectrica

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 15 februarie 2013

Gheorghe Ştefan îi ia locul lui Andrei Benghea la conducerea Transelectrica

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis, ieri, schimbarea din funcţie a directorului general executiv Andrei Benghea Mălăieş, informaţie pe care ziarul BURSA a publicat-o în exclusivitate în ediţia online. Astfel, fotoliul de director general al Transelectrica va fi ocupat de Gheorghe Ştefan, care a fost până acum director general interimar la Hidroelectrica.

Transelectrica ajunge, astfel, la al cincilea director interimar în decurs de un an şi câteva luni, deşi, în scurt timp, urmează să fie lansată selecţia administratorilor şi managerilor profesionişti.

Surse apropiate situaţiei susţin că Andrei Benghea Mălăieş ar fi fost schimbat de Consiliul de Supraveghere din cauza unor probleme de comunicare cu sindicatele, care ameninţă cu greva generală în această perioadă. Aceste surse spun că Gheorghe Ştefan a fost ales pentru experienţa domniei sale din domeniul energetic.

Alte surse din companie afirmă că problemele de comunicare ale domnului Benghea sunt doar un pretext întrucât PNL şi PSD au luptat puternic pentru conducerea companiei. În plus, domnul Benghea urma să prezinte o nouă organigramă şi a propus un program de plecări voluntare. Oficial nu există niciun motiv al schimbării din funcţie a lui Andrei Benghea Mălăieş.

Domnul Mălăieş nu a dorit să comenteze zvonurile privind înlocuirea domniei sale şi ne-a declarat: "Consiliul de Supraveghere a considerat că este în interesul companiei să aibă loc această schimbare. Sper ca proiectele începute în perioada în care am condus Transelectrica să continue pentru că ele aduc plus valoare companiei".

Domnia sa ne-a enumerat ca realizări în scurtul mandat fundamentarea tarifelor pentru serviciile de transport şi obţinerea unei creşteri de tarif de aproximativ 13%, alăturarea României la proiectul regional de cuplare a pieţelor de energie Cehia - Slovacia - Ungaria şi demararea discuţiilor cu ANRE pentru certificarea Transelectrica SA ca operator de transport de sistem TSO. O altă realizare, în opinia domnului Mălăieş, este reprezentrea cu succes la ENTSO-E a companiei, precum şi acceptarea candidaturii pentru boardul organizaţiei (doar 10 dintre cele 50 de companii membre fac parte din acest board).

Andrei Benghea Mălăieş afirmă că rămâne în continuare de părere că managementul profesionist reprezintă o soluţie pentru maximizarea valorii companiilor cu capital majoritar de stat şi pentru eficientizarea lor.

Conform planurilor Ministerului Economiei, Transelectrica urmează să aibă management şi administratori profesionişti în luna mai a acestui an.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta cu prioectele pe care le-a inceput benghea chiar ma amuza. a fost un parasutat pus sa taie si sa spanzure dupa care se descotorosesc de el ca de o masea stricata si pun la conducere un alt performant care a dus hidroelectrica in insolventa!

    deci meseriasi rau! 

    Facand abstractiede faptul ca parintii lui impreuna cu nasii erau beti manga la botez cand te au batjocorit cu atatea nume Benghe un retardat cu cv facut la imprimanta.un infect penal pus in frunte de catre sti noi cine...benghell povestete ziaristilor cum te ai dus intro sttie cu gagica de mana si paznicul nu ti a deskis poarta....sa i arati la fufa cat esti de tare...dar paznicul te a flituit..si a fost nevoie de interventia cuiva ca sa poti intra in statie..hai ca tu ai intrat...dar fufata...cum a intrat fra permis de acces???ai incalcat regulile baietel si dacama strofoc putin facrost si de filmaresite punpe youtube

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb