UN NOU SCANDAL LA TAROM Sindicaliştii: "Christian Heinzmann a semnat ca primarul, acordând salarii exagerate unora"

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 10 iulie 2014

Sindicaliştii: "Christian Heinzmann a semnat ca primarul, acordând salarii exagerate unora"

"Noi suntem sclavii pe plantaţie, cei care îi ţinem în cârcă pe cei din conducere"

Negocierile dintre sindicaliştii Tarom şi conducerea companiei privind semnarea unui nou contract colectiv de muncă vor avea loc până în luna septembrie a acestui an, contractul actual fiind prelungit, ne-a declarat Aurel Curdov, preşedintele Sindicatului Tehnic Tarom.

Domnia sa ne-a precizat că principala problemă pe care o semnalează sindicaliştii o constituie faptul că la nivelul conducerii se acordă salarii "exagerate", de 17.500 de lei lunar, în timp ce pentru angajaţii cu poziţii inferioare "nu există un leu în plus".

Contactaţi de ziarul BURSA, reprezentanţii companiei Tarom nu au răspuns până la închiderea ediţiei.

Aurel Curdov ne-a spus: "Christian Heinzmann (nr. managerul Tarom) a semnat ca primarul, au fost acordate nişte salarii exagerate în cadrul companiei. În timp ce alţii aşteaptă de şapte ani un leu în plus la salariu, care oricum este mic, au fost aduse persoane din afara companiei pe nişte salarii foarte mari. În contextul pierderilor, acest lucru nu este în regulă. Poate că bunăvoinţă din partea conducerii există, dar aceasta nu a apărut până acum. Aşteptăm să purtăm un dialog absolut corect şi normal".

De asemenea, liderul sindical a precizat că o grevă nu ar fi în avantajul Tarom.

Aurel Curdov reclamă faptul că persoanele care au fost angajate cu salarii mari nu deţin experienţa şi competenţele profesionale care să justifice astfel de venituri: "Vreo patru sau cinci persoane, numite anul trecut, de vechiul CA şi de Christian Heinzmann, au salarii de 17.500 de lei şi, pe lângă acest lucru, nici nu sunt profesionişti în ceea ce fac. Aici nu prea fac faţă, chiar dacă au venit unii din domeniul bancar. Nu se simte niciun fel de aer proaspăt de când au venit".

Domnia sa ne-a mai declarat: "Noi suntem fraierii, cei care muncim precum sclavii pe plantaţie pentru a-i ţine în cârcă pe ei. Au fost acordate salarii foarte mari pentru persoanele nou-venite, în timp ce pentru noi nu există niciun leu în plus. Noi am făcut anumite concesii în perioada când s-au tăiat salariile. La un calcul, reducerea la care am fost supuşi se învârte în jurul a 30%. Am aşteptat o reacţie din partea conducerii, să ni se dea înapoi ceea ce ni s-a tăiat, dar ei ne spun că nu au bani, în timp ce îşi acordă salarii de 17.500 de lei. Dacă mie mi s-a tăiat 30%, să renunţe şi ei la o parte din bani şi să ia 10.000 lei, nu 17.500".

Reprezentantul lucrătorilor din cadrul Tarom ne-a spus că principalii responsabili de această situaţie sunt cei din conducerea companiei, dar nu poate numi cu exactitate pe cineva: "Adevărul este undeva la mijloc între Consiliul de Administraţie şi Christian Heinzmann. Anul trecut, Tarom a funcţionat cu frâna de mână trasă. Heinzmann ne spunea, în 2013, când se certa cu membrii CA, că vrea să construiască. Acum, când a rămas singur, nu se văd schimbări", a conchis Aurel Curdov.

Anul trecut, belgianul Christian Heinzmann ar fi trebuit să îşi încheie mandatul de director general al Tarom, potrivit unei decizii a vechiului Consiliu de Administraţie, condus de Dan Pascariu, care prevedea, printre altele, reducerea mandatului său de la patru ani la un an. Cu toate acestea, după demiterea vechiului CA, noul Consiliu a anulat, în luna noiembrie a anului trecut, decizia respectivă.

În luna iunie a anului 2013, Christian Heinzmann susţinea că a fost obligat să semneze un document, la solicitarea lui Dan Pascariu, care prevedea, printre altele, reducerea mandatului său. În replică, Dan Pascariu afirma, la vremea respectivă, că existau mai multe nemulţumiri la adresa activităţii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.

De asemenea, potrivit declaraţiilor domnului Pascariu, de la data respectivă, ambasadorii Olandei, Belgiei şi Marii Britanii în ţara noastră au avut întâlniri cu foştii membrii ai Consiliului de Administraţie (CA) de la Tarom, asupra cărora au făcut presiuni pentru prelungirea mandatului lui Christian Heinzmann.

Tarom a înregistrat, la finalul anului trecut, pierderi de 142,6 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb