Un nou sport: gimnastica electorală!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Politică / 21 mai 2014

Un nou sport: gimnastica electorală!

Micuţele gimnaste din lotul naţional, proaspăt medaliate la Campionatele Europene, au fost transformate, probabil fără ştirea lor, în agenţi electorali. Din două direcţii! Prezenţa lor la orice televiziune este justificată şi trebuie salutată, având în vedere munca enormă pe care o depun şi performanţele extraordinare pe care le obţin, dar nimic nu justifică participarea lor într-o emisiune care în mod evident era una electorală.

Premierul Victor Ponta, care a intrat cu câteva luni mai devreme în campanie pentru prezidenţiale, dar şi candidatele PSD la alegerile europarlamentare, Corina Creţu şi Ecaterina Andronescu, au profitat din plin, prin intermediul realizatorului TV Mihai Gâdea şi a postului Antena 3, de imaginea bună a gimnastelor pentru a mai smulge câteva voturi. Chiar dacă nimic din ceea ce fac politicienii autohtoni în goana după voturi nu ar trebui să mai mire, totuşi anumite simboluri, printre care şi gimnastica, ar trebui să nu fie mânjite de interesele electorale ale unui partid sau altul. Dacă gimnastelor nu le poate fi imputat nimic, o parte dintre ele sunt minore, antrenorii lor, Octavian Belu şi Marian Bitang - foşti consilieri ai preşedintelui Traian Băsescu - , ar fi trebuit să fie mai atenţi la felul cum îşi expun elevele. Cum însă şi Octavian Belu se află în campanie pentru postul de şef al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, probabil şi acesta a simţit nevoia unei susţineri de la cel mai înalt nivel, susţinere pe care a şi primit-o, premierul declarând în direct: "Sper ca la ambele alegeri să iasă aşa cum vreau eu". Mesajul este unul foarte simplu şi uşor de înţeles. Mai puţin direct, doar prin simpla prezenţă la o întâlnire particulară, acelaşi tip de mesaj a fost transmis şi înainte de alegerile de la Liga Profesionistă de Fotbal, când Gino Iorgulescu a răsturnat toate calculele şi l-a învins pe Dumitru Dragomir.

Ca jena privitorului să fie şi mai mare, exact ca la o petrecere privată , când gazda mulţumită de prestaţia artiştilor decide să le ofere acestora un bonus peste înţelegerea iniţială, premierul a precizat în direct la TV, că pe lângă gimnaste şi antrenori şi ceilalţi membri ai delegaţiei ţării noastre prezenţi la Campionatul European vor beneficia de dublarea premiilor: "Prin ordin al ministrului se dublează toate premierile. Se premiază şi antrenorii care au depistat sportivii şi care au lucrat cu ei, coregrafii, medicii, asistente, maseuri. Faptul că întreaga echipă este premiată cred că este un gest corect, pentru că în spatele oricărei fete care e acolo la sol, la bârnă, la paralele şi obţine un rezultat extraordinar, dincolo de cei doi antrenori pe care îi ştim toată ţara şi îi preţuim, cred că este o echipă foarte mare care lucrează zi de zi".

La începutul acestui an "electoral" am anticipat, în scris, că sportivii vor fi atraşi, cu sau fără voia lor, în acţiunea "vânătoarea de voturi". Simona Halep, fetele din echipa naţională de spadă, Lucian Bute sunt câţiva dintre sportivii care s-au trezit asaltaţi de mesaje de felicitare sau consolare semnate de politicieni sau au avut parte de fotografii cu bătaie lungă. În plus, foşti mari sportivi, Ilie Năstase, Ruxandra Dragomir, Gabi Szabo, au intrat direct în bătălia electorală susţinând în cor că fac acest lucru pentru a ajuta sportul. O primă dublată sau un post călduţ pentru un fost performer, nu vor reprezenta niciodată un ajutor real pentru sport, ci doar un schimb reciproc avantajos în care transferul de notorietate se face contra-cost din bani publici. Din păcate lumea sportului nu este încă pregătită să facă faţă asalturilor clasei politice, iar rezultatele sunt vizibile cu ochiul liber. Vineri va avea loc finala Cupei României la Fotbal, între Steaua şi Astra Giurgiu, şi nu ar trebui să mai mire pe nimeni dacă în fotografiile de la final vom vedea şi câteva chipuri de politicieni.

Duminică suntem aşteptaţi la vot!

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De la Ponta nu mai are nimeni nicio pretentie, marea dezamagire a fost Belu, care fie a cazut in plasa pastorului Gadea, fie si-a urmarit cu marsavie propriul interes.

    Micutele campioane, cu manutele batatorite/umflate de la efort si cu ochii obositi au fost fortate sa stea in fta camerelor/sa se pozeze cu "mis" (da, un singur s) Creata. 

    Rusine Belu, rusine Bitang.

    1. micutele astea au parinti , care daca ar fi avut demnitate sa se opuna ar fi facut o . rusinea celor din studioul tv trebuie impartita cu parintii.

      Crezi ca le-au spus parintilor in ce le baga? care parinte nu ar fi mandru sa-si vada fiica, campioana, la televizor?. 

    Campionatele europarlamentare si prezidentiale se desfasoara si cu participarea gimnastelor? 

    Duminică suntem aşteptaţi la vot! 

    Acolo putem taxa magaria si da votul celr in care ne mai putem pune o speranta de schimbare.

    La vot romani si taxati-i! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb