Un ONG solicită demisia lui Arafat din cauza "gestionării defectuoase" a căutărilor planorului

Grigorescu Simona
Miscellanea / 12 august 2015

Preşedinte ONG: "E posibil să descoperim că avem baze de antrenament pentru terorişti, deoarece ar fi intrat în ţară cu planorul şi nu ştim în ce judeţe să-i căutăm"

Organizaţia nonguvernamentală Societatea Europeană pentru Justiţie (SEJ) solicită demisia şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru proasta gestionare a căutărilor în cazul planorului prăbuşit în Bucegi, potrivit unui comunicat al ONG-ului, remis azi redacţiei.

Potrivit sursei, din informaţiile oficiale remise de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reiese faptul că nu există un plan efectiv de căutare, activitatea desfăşurându-se în "haos", iar localizarea zonei de prăbuşire extinzându-se pe raza a nouă judeţe.

"Această «operaţiune de salvare» este o ruşine pentru statul român, relevând o situaţie comparabilă cu ţările subdezvoltate", a subliniat George Velcea, preşedintele Societaţii Europene pentru Justiţie.

"Nu vorbim despre căutarea unei mingi de fotbal prin pădure, ci de un planor de dimensiuni considerabile care lasă urme. Solicităm demisia de urgenţă a domnului Raed Arafat din funcţia de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi stabilirea unui plan concret de căutare. Nu este şi în niciun caz nu era timp pentru această debandadă pe bani publici: nu ne jucăm de-a salvarea", mai explică George Velcea.

SEJ atrage atenţia public că este "încă un caz ruşinos pentru ţara noastră, după cazurile Apuseni şi Siutghiol". "În cazul din Apuseni, câţiva cetăţeni au găsit supravieţuitorii accidentului aviatic. Iar în cazul Siutghiol, pe lângă faptul că bărcile autorităţilor nu au funcţionat, domnul Arafat a afirmat public că niciunul dintre cei de la bord nu ar fi putut să strige după ajutor, lucru infirmat ulterior de o filmare de la faţa locului care dovedea că autorităţile n-au fost în stare să gestioneze urgenţa", mai precizează sursa.

"Nu se poate să nu găsim un planor care pică în ţara noastră. Nu există scuze pentru aşa ceva. Dacă vom continua în felul acesta, cândva e posibil să descoperim că avem baze de antrenament pentru terorişti, deoarece ar fi intrat în ţară cu planorul şi nu ştim în ce judeţe să-i căutăm", continuă preşedintele SEJ.

SEJ atrage atenţia că în cazul în care autorităţile nu vor lua măsuri împotriva "abaterilor grave" ale celor responsabili de operaţiunea de salvare, la fel ca în cazurile Apuseni şi Siutghiol, SEJ România ia în considerare depunerea unei plângeri penale, precum şi sesizarea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Parlamentul României.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Intrebati la americani ca ei stiu unde este planoru .

    Este o prostie. Omul asta chiar isi face datoria. Planorul este fragil iar in cazul impactului cu coroanele arborilor se rupe in bucati care pot cadea usor la baza copacilor din padure devenind astfel greu de observat. In opinia mea de cetatean roman consider ca Raed Arafar si-a facut datoria (atat cat a fost omeneste posibil, nu ii pot pretinde sa devina magician)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb