UN PAS CĂTRE REALIZAREA TRONSONULUI DE AUTOSTRADĂ COMARNIC-BRAŞOV  Servicii de consultanţă de 23 milioane lei, scoase la licitaţie

E.O.
Companii / 6 mai 2012

Servicii de consultanţă de 23 milioane lei, scoase la licitaţie

Serviciile de consultanţă (asistenţă tehnică, financiară şi juridică) în scopul reactualizării Studiului de Fezabilitate, elaborării documentaţiei de atribuire şi asistarea Autorităţii Contractante în procesul de atribuire a contractului de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Braşov din cadrul Autostrăzii Bucureşti-Braşov au fost lansate la licitaţie de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Consultantul va actualiza Studiul de Fezabilitate, va elabora studiile şi analizele necesare fundamentării deciziei de concesiune, documentaţia de atribuire a contractului de concesiune şi va recomanda structura financiară optimă care va atrage oferte competitive din sectorul privat, potrivit unui comunicat al CNADNR. Totodată, câştigătorul licitaţiei va asigura asistenţa tehnică, juridică şi financiară în pregătirea, lansarea şi atribuirea contractului de concesiune, precum şi asistarea în etapa de închidere financiară, şi va întocmi documentaţia aferentă contractului dintre sectorul privat şi Autoritatea Contractantă.

Valoarea estimată a contractului este de 23.665.714 lei fără TVA, iar durata - 20 de luni. Proiectul va fi finanţat din Bugetul de stat al României.

CNADNR a finalizat analiza aferentă Studiului de Fundamentare pentru proiectarea, construirea şi finanţarea Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti şi întreţinerea şi operarea autostrăzii Piteşti - Constanţa. Concluziile au fost trimise spre avizare la EUROSTAT, pentru confirmarea faptului că realizarea acestui proiect nu va afecta deficitul României.

Potrivit studiului menţionat, acest proiect este fezabil pentru a fi realizat prin concesiune, potrivit normelor EUROSTAT, întrucât poate fi finanţat într-un sistem mixt - 31% plăţi de disponibilitate de la Guvernul României şi 69% venituri realizate din taxarea directă a utilizatorilor.

Primul an de operare al întregii secţiuni Piteşti - Constanţa este estimat a fi 2015, durata de concesiune fiind stabilită la 30 de ani, potrivit datelor preliminare. Costul de capital total aferent construcţiei este de 1.132,079 milioane euro, reprezentând costurile pentru construirea Centurii Sud a Municipiului Bucureşti, reabilitarea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi realizarea dotărilor necesare taxării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb