UNDE MERGEM ŞI CÂT PLĂTIM PENTRU VACANŢA DE 1 MAI 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 28 aprilie 2017

40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral

Valea Prahovei, rezervată în proporţie de peste 80%

Turiştii sunt aşteptaţi în minivacanţa de 1 mai atât pe litoralul românesc, cât şi pe Valea Prahovei, dar şi în staţiunile balneoclimaterice, iar agenţiile de turism au pregătit oferte şi pentru turiştii care îşi doresc să plece din ţară.

Potrivit doamnei Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) şi vicepreşedinte al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (ALDD), peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 mai.

Domnia sa n-a declarat: "Anul acesta ne-am pregătit mult mai bine şi aşteptăm peste 40.000 de turişti, mai mulţi faţă de anul trecut când am estimat 30.000".

Corina Martin a mai precizat că cei mai mulţi turişti sunt aşteptaţi în Mamaia şi Vama Veche, unde pachetele s-au vândut foarte bine.

Agenţia de turism Eximtur a precizat că vânzările de 1 Mai pentru Litoralul Românesc se concentrează în staţiunea Mamaia, în special zona central nordică, deoarece aici sunt concentrate majoritatea cluburilor. Preţurile la un Hotel de 3 stele din staţiunea Mamaia pornesc de la 180 lei/ 2 nopţi cazare/persoană / în cameră dublă, respectiv 204 lei/2 nopţi cazare cu mic dejun / persoană / cazare în cameră dublă. La Hotelurile de 2 stele preţurile pornesc de la 139,20 lei/2 nopţi cazare/ persoană în cameră dublă, potrivit agenţiei.

Pe Valea Prahovei turiştii au rezervat deja în proporţie de peste 80% spaţiile de cazare, unele unităţi fiind complet ocupate, potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Reprezentanţii asociaţiei au precizat: "Surpriza momentului o reprezintă faptul că încă se poate schia pe anumite porţiuni, precum Valea Dorului şi Valea Soarelui. Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitate maximă, iar turiştii sunt aşteptaţi pe pârtie".

Potrivit asociaţiei, majoritatea pachetelor speciale pentru această minivacanţă sunt de 2 şi 3 nopţi pornind de la 356 lei/persoană pentru un sejur de 3 nopţi cu cina barbeque inclusă de 1 mai la o vilă de 3 stele până la 630 lei/persoană pentru 3 nopţi de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele.

Daniela Ţoncu, head of leisure la agenţia de turism Happy Tour, ne-a precizat că tarifele pentru minivacanţa de 1 mai sunt de la 150 euro/camera dublă cu mic dejun/2 nopţi la un hotel de 4 stele din Predeal, 124 euro/camera dublă cu mic dejun/2 nopţi la un hotel de 4 stele din Sinaia, 168 euro/camera dublă cu mic dejun/2 nopţi la un hotel de 4 stele din Teleferic.

Turiştii care au preferat un sejur balneo au optat pentru staţinunile Băile Felix, Predeal, Băile Herculane şi Sinaia, potrivit agenţiei de turism Eximtur. Preţurile încep de la 160 lei/persoană /pachet 3 nopţi la hotel de 2 stele cu mic dejun, iar valoarea medie a unui sejur de 1 mai este de 400 lei/persoana - pachet 3 nopţi cu mic dejun şi masă festivă.

Pentru Băile Felix, agenţia are o ofertă last minute la Hotel International la un tarif de 558 lei/pachet 3 nopţi / persoană cu mic dejun, prânz festiv şi 1 terapie spa / pachet / persoană bonus.

Potrivit Eximtur, 99% din rezervări sunt pe hoteluri de 4 şi 3 stele, cu centre spa - nu se mai caută, indiferent de preţ, unităţile de 2 stele.

Turiştii care vor să plece în afara ţării în vacanţa de 1 mai pot opta pentru Bulgaria - de la 89 euro/persoană la un hotel de 5 stele cu demipensiune, prin agenţia Eximtur, sau city break-uri în oraşe ca Paris, Milano, Roma, Londra, Florenţa, Praga, Barcelona, de la 180 euro/persoană.

De asemenea, oferte sunt şi pentru Ungaria - pachete la hoteluri cu spa/ape termale şi Austria - staţiuni montane cu băi termale şi pachete spa de la 170 euro/persoană/cazare cu demipensiune şi acces la spa sau Spania - pachete în zone de litoral, ca de exemplu Costa del Sol.

Turiştii pot alege şi Turcia ca destinaţie, Paralela 45 are oferte pentru Antalya unde pachetele încep de la 340 de euro la hotel de 5 stele în sistem All Inclusive.

Daniela Ţoncu, head of leisure Happy Tour, ne-a declarat că au existat multe solicitări şi pentru Disneyland Paris. Agenţia are o ofertă specială pentru acestă destinaţie cu 25% reducere la cazare şi intrări în parc şi demipensiune gratuită. Tariful pentru doi adulţi şi un copil de 7 ani începe de la 1500 euro/3 nopţi cazare cu demipensiune/intrări în amble parcuri Disney şi bilete de avion incluse.

Potrivit unui studiu realizat de platforma de recrutare online, eJobs, 3 din 5 angajaţi care vor avea liber de 1 Mai vor petrece minivacanţa din acest weekend acasă, cu familia şi prietenii, sau în aer liber, iar cei mai mulţi dintre ei vor aloca un buget de sub 200 de lei de persoană pentru activităţile planificate.

Astfel, 41% din totalul celor care vor fi liberi de Ziua Muncii vor petrece acasă cu familia sau prietenii, iar 21% vor ieşi în aer liber, la iarbă verde sau la un loc de grătar.

Datele eJobs arată că 2 din 10 angajaţi care vor avea liber de 1 Mai au decis să meargă la mare sau la munte, marea fiind preferată în special de cei tineri, 57% dintre respondenţii care au ales litoralul având între 19 şi 25 de ani. În acelaşi timp, muntele este preferat de respondenţii cu vârsta între 26 şi 35 de ani şi, respectiv, 46 şi 55 de ani, mai arată studiul eJobs.

Cei care au ales să se îndrepte către destinaţii turistice pentru minivacanţa de 1 Mai şi-au planificat cheltuieli mai ridicate. Astfel, cei care preferă să meargă la mare se aşteaptă să cheltuie între 500 şi 1.000 de lei de persoană, iar o mare parte din cei care merg la munte (41%) se aşteaptă la cheltuieli cuprinse între 200 şi 500 de lei de persoană, conform sursei citate.

În acelaşi timp, majoritatea celor care vor pleca peste hotare au alocat peste 2.000 de lei pentru distracţia din acest weekend. Numărul lor nu este însă foarte mare, potrivit ejobs, întrucât doar 3% dintre respondenţi vor pleca în străinătate în weekendul prelungit de 1 Mai, această opţiune fiind aleasă în special de cei cu vârste de peste 56 de ani (33%) şi de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 şi 35 de ani (33%).

Alţi 19% nu s-au hotărât încă ce vor face de Ziua Muncii, cei mai nehotărâţi fiind tinerii sub 25 de ani (27%).

Studiul eJobs a fost realizat online, în perioada 16-26 aprilie, în rândul a 546 de respondenţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb