UniCredit, parteneriat cu London Stock Exchange în vederea susţinerii dezvoltării IMM-urilor

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 11 decembrie 2015

UniCredit anunţă încheierea unui parteneriat cu London Stock Exchange Group propunându-şi să devină astfel banca principală în susţinerea dezvoltării afacerilor mici şi mijlocii din Europa Centrală şi de Est prin intermediul programului ELITE, o platformă care ajută companiile private să îşi accelereze creşterea, informează un comunicat remis redacţiei.

"Prin acest parteneriat se pun bazele ELITE UniCredit CEE Lounge, care oferă IMM-urilor servicii pentru dezvoltarea organizaţională şi a instrumentelor de management în vederea creşterii afacerii. Lansat de London Stock Exchange Group, programul ELITE oferă companiilor acces la pregătire şi coaching oferite de către şcoli de top, experţi şi antreprenori recunoscuţi în Europa, în cadrul unei platforme bazate pe un model de tutoriat şi contact direct cu mediul financiar de specialitate", se arată în comunicat.

Primele 14 companii care vor participa la UniCredit CEE Lounge au fost selectate din Bosnia Herţegovina, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

"Suntem extrem de bucuroşi să facem echipă cu London Stock Exchange Group pentru a ajuta IMM-urile cu poţential de creştere din Europa Centrală şi de Est să acceseze o gamă completă de servicii de pregătire şi coaching care să le ajute în următoarea etapă de dezvoltare. ELITE UniCredit CEE Lounge este creat special pentru companiile care pot face diferenţa în lumea de mâine, oferindu-le din timp cunoştiinţele de care au nevoie pentru lua deciziile de investiţii corecte", a declarat Carlo Vivaldi, Head of CEE Division şi Deputy CEO al UniCredit Bank Austria.

Mediul oferit de ELITE ajută companiile cu potenţial de creştere să devină mai conştiente de multiplele opţiuni de finanţare pe care le au la dispoziţie, îmbunătăţindu-le totodată capacitatea de a atrage potenţiali investitori/parteneri. În acelaşi timp, programul aduce aceste companii faţă în faţă, oferindu-le posibilitatea de a se inspira reciproc, de a schimba idei, de a împartaşi exemple de bună practică şi de a identifica oportunităţi de afaceri.

"Parteneriatul cu UniCredit oferă o platformă dedicată denumită «ELITE UniCredit CEE Lounge», în cadrul căreia vor fi selectate cele mai promiţătoare companii din segmentul IMM. Suntem siguri că UniCredit, cu prezenţa sa puternică şi relaţiile strânse pe care le are cu mediul de afaceri din Europa Centrală şi de Est, va avea o contribuţie semnificativă la dezvoltarea programului ELITE", a spus Raffaele Jerusalmi, CEO Bursa Italiană şi director pentru pieţe de capital al London Stock Exchange Group.

De la lansarea sa, în 2012, ELITE a sprijinit peste 320 de companii din Europa, având, în prezent, 150 de consilieri şi 90 de investitori în rândul comunităţii sale.

Potrivit comunicatului, prin crearea ELITE UniCredit CEE Lounge, Grupul îşi propune să faciliteze accesul clienţilor săi la programe valoroase de pregătire şi să creeze relaţii mai apropiate între cele mai competitive întreprinderi mici şi mijlocii din Europa, ajutându-le în luarea deciziilor strategice şi sprijinindu-le evoluţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb