UniCredit şi Teach For All îşi unesc forţele pentru a susţine educaţia

G.D.
Companii / 21 septembrie 2022

UniCredit şi Teach For All îşi unesc forţele pentru a susţine educaţia

UniCredit şi Teach For All îşi unesc forţele pentru a promova educaţia pentru copii într-un parteneriat pan-european, care acoperă şapte ţări în care este prezent UniCredit: Austria, Bulgaria, Germania, Italia, România, Slovacia, iar parteneriatul va fi extins în scurt timp şi cu Teach For Serbia, care face demersuri pentru a se alătura reţelei globale Teach For All în următoarele luni, conform unui comunicat remis redacţiei. Această nouă alianţă va miza pe o abordare comună, axată pe inovare şi incluziune, pentru a obţine rezultate şi pentru a încuraja potenţialul tinerilor europeni.

Potrivit sursei citate, până în prezent, Teach For All a avut un impact pozitiv asupra a peste 300.000 de elevi din Europa, implicând peste 4.000 de cadre didactice în programele sale şi peste 9.000 de absolvenţi care continuă să lucreze în sectoare precum conducerea şcolilor, politicile publice şi inovarea socială. Colaborarea cu UniCredit va consolida în mod semnificativ aceste eforturi şi rezultate, oferind resurse şi sprijin în formarea profesorilor implicaţi pentru a întări şi mai mult comunităţile locale să regândească sistemele educaţionale din zonele cu resurse insuficiente şi ajutând la construirea unor medii şcolare mai incluzive care să ofere o instruire de calitate pentru toţi copiii, an de an.

Cu ajutorul acestor educatori dedicaţi, elevii vor dobândi cunoştinţele, abilităţile, atitudinile şi valorile de care au nevoie pentru a naviga într-o societate în schimbare şi în noul peisaj al locurilor de muncă. Cu mentalitatea şi abilităţie adecvate, vor fi mai bine pregătiţi pentru a atinge securitatea financiară şi pentru a deveni cetăţeni informaţi şi buni contribuitori. Prin crearea unor oportunităţi ca aceştia să îşi atingă potenţialul maxim, acest program inovator dezvoltă o nouă generaţie de lideri europeni.

Andrea Orcel, CEO UniCredit: "Nu există un singur factor care să determine viitorul succes al continentului nostru mai important decât educaţia şi dezvoltarea tinerilor noştri. Pentru a face acest lucru trebuie să perfecţionăm şi să sprijinim cadrele didactice, dotându-le cu toate instrumentele de care au nevoie pentru a fi cei mai buni educatori posibil. Angajamentul UniCredit de a susţine comunităţile să crească merge dincolo de oferirea de sprijin financiar, motiv pentru care sunt încântat să anunţ colaborarea noastră cu Teach For All. Parteneriatul nostru cu această organizaţie extraordinară ne va ajuta să ne îndeplinim angajamentul pentru o societate mai bună, în conformitate cu strategia noastră ESG şi ne vom baza pe prezenţa UniCredit pe întregul continent pentru a ne asigura că ajungem la acele comunităţi cu nevoile cele mai mari. Sunt nerăbdător să văd rezultatele acestui parteneriat: rezultate care vor avea impact asupra întregii Europe pentru zeci de ani de acum înainte".

Wendy Kopp, CEO şi Co-fondator Teach For All: "Educaţia joacă un rol vital în bunăstarea economică şi socială a oricărei regiuni. În timp ce unii elevi europeni sunt bine deserviţi de sistemele actuale, există un număr mare de copii, în special din comunităţile marginalizate, care nu beneficiază de o educaţie de calitate. Pentru ca Europa să facă faţă provocărilor acestui secol, este o nevoie stringentă de a lucra în parteneriat cu şcolile, guvernele şi familiile pentru a se asigura că fiecare copil are posibilitatea de a-şi atinge potenţialul".

UniCredit va sprijini reţeaua Teach For All cu o donaţie de aproape 2 milioane de euro pentru a finanţa activităţile pentru anul şcolar 2022-2023, şi de asemenea va implica angajaţii ca voluntari care să impulsioneze schimbarea, contribuind cu timpul, cunoştinţele şi abilităţile lor. A avea modele de urmat reprezintă unul dintre elementele cheie pentru ca elevii să se dezvolte, prin discuţii şi ateliere de lucru inspiraţionale, precum şi prin experienţa unor condiţii de lucru reale.

Alianţa va utiliza reţelele paneuropene ale ambelor organizaţii, conlucrând la nivel transfrontalier cu partenerii locali pentru a obţine un impact imediat în sălile de clasă şi un impact colectiv pe termen lung în comunităţi. Prin consolidarea sistemelor educaţionale şi crearea unui mediu flexibil şi inovator, ne asigurăm că elevii din clasele de astăzi pot modela un viitor mai bun. Acest lucru va fi realizat prin sprijinirea elevilor, cultivarea activismului global, implicarea comunităţii, împărtăşirea progreselor şi creşterea gradului de conştientizare. Parteneriatul include un set de KPI locali, adaptaţi la fiecare dintre ţări, subliniază sursa citată.

În România, prin parteneriatul cu UniCredit, Teach for Romania va susţine un număr de 11 profesori care predau în 9 şcoli publice. Aceşti profesori vor lucra cu aproximativ 600 de copii, care astfel vor avea acces la un profesor lider şi la un model educaţional ce vizează impactul la nivelul clasei, şcolii, comunităţii, sistemic.

Iulia Pielmuş, Director Executiv, Teach for Romania: "Experienţa ultimilor doi ani ne-a demonstrat că viitorul nu e ceva ce ni se va întâmpla cândva, ci este exact ceea ce alegem să construim împreună, acum. Sprijinul pe care îl primesc copiii din comunităţile vulnerabile odată cu parteneriatul global Teach for All şi UniCredit este critic, atât pentru dezvoltarea lor academică, socială, cognitivă, cât şi pentru a-i motiva să vină la şcoală. Suntem recunoscători că aproximativ 600 de elevi vor avea acces la educaţie de calitate prin intermediul profesorilor lor şi al angajaţilor UniCredit care au ales să fie alături de ei prin diverse acţiuni de voluntariat. Pe lângă a-i învăţa pe copii să citească, să scrie, să colaboreze şi să devină adulţi funcţionali în societate, un alt obiectiv al profesorilor noştri este să le ofere copiilor acces şi expunere la oameni de la care să înveţe şi să le devină modele de urmat. Depinde de capacitatea noastră de a co-crea acum soluţii sănătoase, sustenabile, care să le asigure copiilor noştri accesul la un viitor mai bun şi le mulţumim partenerilor de la UniCredit că sunt alături de noi".

În România, 6 din 10 copii din medii vulnerabile nu se descurcă să scrie sau să citească. Situaţia este agravată de faptul că România suferă de deficit de cadre didactice în comunităţile vulnerabile sau greu navetabile. Provocările din educaţie sunt atât de complexe, încât e nevoie de un întreg ecosistem care pune copilul în centru, pentru a vedea rezultate acolo unde contează. Teach for Romania oferă un program de leadership pentru oamenii cu viziune, care vor să se implice în educaţia din România. Oameni care, pe termen lung, prin rolurile lor, vor contribui la transformarea educaţiei în favoarea elevului şi vor ajuta copiii să îşi atingă potenţialul, pornind de la cei mai vulnerabili. Timp de 2 ani, le oferă acestora contextul practic pentru a înţelege ce se află în spatele cifrelor alarmante, din rolul de educatori, învăţători sau profesori, iar apoi îi susţin să îşi continue misiunea din diverse roluri strategice, în calitate de alumni ai Teach for Romania, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb