Unităţile de învăţământ din Timişoara încep semestrul doi în scenariul roşu

G.U.
Miscellanea / 6 februarie 2021

Unităţile de învăţământ din Timişoara încep semestrul doi în scenariul roşu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a hotărât, astăzi, ca din 219 unităţi şcolare ale judeţului să se înceapă semestrul doi în scenariul roşu în 113 dintre acestea, 88 de astfel de unităţi fiind în municipiul Timişoara, informează Agerpres.

În scenariul galben vor începe semestrul 61 de cămine şi cluburi pentru copii, grădiniţe, şcoli primare şi clase terminale de gimnaziu şi liceu, iar 35, după scenariul verde.

CJSU Timiş a mai hotărât ca în două unităţi de învăţământ (grădiniţe) din Timişoara şi satul Pesac, unde au fost identificate şi confirmate cu COVID cadre didactice şi personal angajat, să fie suspendată activitatea faţă în faţă şi să rămână în scenariul online. Totodată, la Şcoala Gimnazială Parţa, toate activităţile didactice se vor desfăşura în scenariul online.

Scenariile de începere a noului semestru au fost aprobate având în vedere rata incidenţei cumulative a COVID la mia de locuitori pe localităţi (unităţi administrativ-teritoriale) pe ultimele 14 zile şi propunerile Consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Direcţia de Sănătate Publică şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, potrivit Agerpres.

În scenariul verde (cu rata de infectare mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori) activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreşcolari, preşcolari şi şcolari.

În scenariul galben (cu rata de infectare de până la 3 la mia de locuitori) se desfăşoară activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, elevii claselor din învăţământul primar, precum şi pentru elevii claselor terminale din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

În scenariul roşu (cu rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori), activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, precum şi pentru elevii claselor din învăţământul primar, notează sursa citată.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, declara, miercuri, că şcolile sunt pregătite să înceapă cursurile, având stocuri de măşti, mănuşi, material dezinfectant pentru trei luni, o contribuţie aducându-şi în acest sens şi primăriile, dar şi IŞJ, cu suplimentări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb