UNIUNEA EUROPEANĂ: "Orizont 2020", 80 miliarde euro pentru cercetare şi inovare

V.B.
Companii #Construcţii / 28 mai 2014

"Orizont 2020", 80 miliarde euro pentru cercetare şi inovare

Cu un buget de aproape 80 miliarde euro, "Orizont 2020", cel mai important program al Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare (2014-2020), va atrage investiţii private şi va furniza capitalul de pornire necesar stimulării progreselor şi descoperirilor tehnologice, facilitând transpunerea ideilor inovatoare în produse şi servicii, potrivit unui comunicat trimis azi redacţiei.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru şi Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, în calitate de organizaţii membre ale Enterprise Europe Network, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale - Reţeaua Naţională a Punctelor de Contact, au organizat la începutul acestei săptămâni o campanie de informare cu privire la oportunităţile de finanţare oferite de Comisia Europeană prin Programul cadru în domeniul cercetării şi inovării "Orizont 2020". Campania a inclus două seminarii de informare desfăşurate la Târgu Mureş şi Braşov, la care au participat aproape 200 de reprezentanţi ai mediului universitar şi din cercetare, precum şi ai IMM-urilor inovative din Transilvania.

Întâlnirile de informare din Regiunea Centru organizate de ADR Centru au avut loc luni, 26 mai, în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Petru Maior" Târgu Mureş şi respectiv marţi, 27 mai, în Aula "Sergiu T. Chiriacescu" din Universitatea "Transilvania" Braşov. Participanţilor le-au fost prezentate detalii despre programul "Orizont 2020", care reuneşte pentru prima dată toate fondurile UE destinate cercetării şi inovării, concentrându-se asupra transformării descoperirilor ştiinţifice în produse şi servicii inovatoare, care oferă oportunităţi de afaceri şi îmbunătăţesc viaţa oamenilor. În acelasi timp, programul reduce drastic birocraţia, simplificând normele şi procedurile pentru a atrage mai mulţi cercetători de vârf şi o gamă mai largă de întreprinderi inovatoare, se mai arată în comunicat.

Simion Creţu, director general ADR Centru, a declarat: "Enterprise Europe Network, prin reţelele de consorţii regionale, împreună cu Punctele Naţionale de Contact (NCP) Orizont 2020 vor avea un rol foarte important în diseminarea apelurilor de proiecte, dar şi în construirea partenerialelor între organizaţii din România şi organizaţii din alte ţări din Europa care vor aplica pentru finanţarea proiectelor de cercetare. De asemenea, Enterprise Europe Network va oferi sprijin companiilor şi altor organizaţii în identificarea apelurilor de proiecte, în funcţie de domeniu de cercetare precum şi pregătirea aplicaţiilor. Un subiect de interes în cadrul evenimentelor noastre de informare l-a constituit prezentarea instrumentelor Orizont 2020 pentru finanţarea inovării, a căror beneficiari principali sunt companiile. Pe lângă prezentările în plen, seminariile au inclus ateliere de lucru desfăşurate în paralel, în cadrul cărora au fost abordate câteva din temele prioritare ale programului Orizont 2020, respectiv: Sănătate; Societăţi favorabile incluziunii, inovatoare şi sigure; Surse de energie sigure, ecologice şi eficiente; Securitate alimentară".

Finanţarea oferită de programul "Orizont 2020" va fi mai uşor accesibilă datorită faptului că acest program are o structura mai simplă. Orizont 2020 va însemna simplificarea considerabilă a rambursării prin introducerea unei rate forfetare unice pentru costurile indirecte, pe lângă stabilirea a două rate de finanţare - pentru cercetare şi, respectiv, pentru activităţi de piaţă. Programul va avea un punct unic de acces pentru participanţi, mai puţine formalităţi administrative în pregătirea propunerilor şi se va renunţa la controalele şi auditurile inutile. Un obiectiv-cheie este reducerea cu 100 de zile, în medie, a intervalului de timp dintre solicitarea unui grant şi primirea finanţării, ceea ce înseamnă că proiectele pot fi iniţiate mai devreme, conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb