Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România contra lui Eugen Ionescu

Consiliul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2006

Publicarea în ziarul dumneavoastră din data de 20.06.2006 a articolului semnat de domnul Eugen Ionescu referitor la noul Cod Fiscal ne face să ne adresăm dumneavoastră, expri-mându-ne indignarea faţă de uşurinţa şi gratuitatea cu care autorul articolului face aprecieri cu privire la activitatea notarială.

În mod evident, autorul, despre care noi am înţeles că nu locuieste în România, ci ar fi un corespondent de-al dumnea-voas-tră din Australia şi care probabil, datorită distanţei, foloseşte, în mod regretabil, doar internetul ca sursă de obţinere a informaţiilor, nu este suficient de bine informat cu privire la demersurile pe care Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (U.N.N.PR.) le-a întreprins pe lângă Ministerul Finanţelor Publice în legătură cu obligaţia notarilor de a calcula, încasa şi vărsa impozitul pe tranzacţiile imobiliare. O anchetă minimă ar fi relevat că U.N.N.P.R. a susţinut cu fermitate ideea conform căreia notarii publici din România nu trebuie să aibă ca sarcină o astfel de operaţiune economico-contabilă, care nu ţine de specificul activităţii notariale. Demersurile noastre nu au fost însă luate în considerare de legiuitor, astfel încât notarii publici din România, au, în acest moment, obligaţia de a calcula, încasa şi vărsa la bugetul consolidat impozitele pe tranzacţiile imobiliare, fără a percepe vreun comision sau fără a avea vreun avantaj material din aceste operaţiuni.

Dacă autorul materialului are cunoştinţă despre vreun avantaj pe care notarii publici îl derivă din efectuarea acestor operaţiuni, am dori să ni-l comunice.

La lipsa crasă de informare a autorului se mai adaugă şi tonul instigant cu care, în mod expres, domnia sa se adresează societăţii civile pentru a o determina să boicoteze activitatea notarială, în urma căreia, în viziunea australiană a autorului, notarii ar încasa "profituri nejustificate în detrimentul consumatorului".

Este evident că cele enunţate în materialul publicat creează o imagine proastă a profesiei de notar în România şi ne surprinde, atât decizia ziarului dumnea-voastră de a publica materialul, cât mai ales mediocritatea materialului publicat, astfel încât vă solicităm ferm, în numele bunelor relaţii care au caracterizat instituţiile noastre, un drept la replică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb