UNIUNEA PIEŢELOR DE CAPITAL  Comisia Europeană a adoptat noi măsuri pentru stimularea pieţelor din Europa

A.I
Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2021

Comisia Europeană a adoptat noi măsuri pentru stimularea pieţelor din Europa

Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele Comisiei: "Propunerile pun accentul pe sprijinirea companiilor mici din pieţele de capital de dimensiuni reduse, ajutându-le să găsească şi să acceseze diferite surse de finanţare"

Comisia Europeană, organul executiv al Uniunii Europene, a adoptat, astăzi, un pachet de măsuri prin care doreşte să îmbunătăţească accesul investitorilor la companii şi la date de tranzacţionare, conform unui anunţ pulicat pe site-ul Comisiei.

Propunerile sunt în ton cu mai multe angajamente cheie din planul de acţiune pentru "Uniunea Pieţelor de Capital" (UPC) din 2020. Acestea vor ajuta la conectarea companiilor din Uniune cu investitorii, la îmbunătăţirea accesului la finanţare, la extinderea oportunităţilor de investiţii pentru investitorii de retail şi la o mai bună integrare a pieţelor de capital. Măsurile vor facilita redresarea economică a Europei din criza Covid-19, precum şi tranziţia digitală şi ecologică, potrivit anunţului.

Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele Comisiei Europene, a spus: "Europa are nevoie de pieţe de capital dinamice şi integrate, pentru stimularea economiei reale şi revenirea după criza Covid-19. Prin propunerile de astăzi, facem un pas semnificativ către crearea Uniunii Pieţelor de Capital. Acest lucru este important pentru creşterea economiei UE. Obţinem acest lucru prin îmbunătăţirea accesului la companii şi la date de tranzacţionare, precum şi prin orientarea investiţiilor către priorităţile noastre legate de sustenabilitate şi digitalizare. Pachetul de astăzi pune un accent puternic pe sprijinirea companiilor mici din pieţele de capital de dimensiuni reduse, ajutându-le să găsească şi să acceseze diferite surse de finanţare. De asemenea, va spori competitivitatea internaţională a UE, ca loc comercial".

Pachetul cuprinde patru propuneri legislative. Conform Bloomberg, propunerile includ:

- schimbări ale Regulamentului MiFIR, care ar ajuta la crearea unor fluxuri de date din mai multe locuri de tranzacţionare. Este vorba despre aşa numitul "European Consolidated Tape", despre care în anunţul Comisiei se spune că va uşura accesul la datele de tranzacţionare pentru toţi investitorii. Potrivit Bloomberg, proiectul este menit să ofere o imagine mai bună asupra condiţiilor pieţei din întregul bloc.

- o revizuire a Directivei Administratorilor de Fonduri de Invetiţii Alternative (AIFMD), ce urmăreşte să ofere protecţie investitorilor, în vreme ce delegările transfrontaliere ar rămâne în mare parte neschimate.

- reforme care să permită publicului să vadă detaliile financiare ale companiilor europene şi ale produselor de investiţii printr-un singur punct de acces - Punctul Unic de Acces European (ESAP). Conform Comisiei, acest demers va oferi companiilor mai multă vizibilitate faţă de investitori, prin deschiderea faţă de mai multe surse de finanţare, lucru foarte important îndeosebi pentru companiile mici, din pieţele de dimensiuni mai reduse, pentru care va fi mai uşor să intre pe radarul investitorilor internaţionali.

- modificări pentru Fondurile Europene de Investiţii pe Termen Lung (European Long-Term Investment Funds- ELTIFs), care să uşureze crearea produselor şi marketarea lor, în special către investitorii de retail.

Conform anunţului Comisiei, anul viitor vor fi continuate demersurile realizării proiectului prin mai multe acţiuni, inclusiv o propunere privind listările, un cadru financiar deschis, o iniţiativă privind insolvenţa corporativă şi un cadru de competenţă financiară.

Acum, urmează ca toate elementele pachetului legislativ să fie discutate de Parlamentul European şi de Consiliu, potrivit anunţului Comisiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb