UNRWA: 110.000 de palestinieni au fugit din Rafah de la începutul săptămânii

F.D.
Internaţional / 10 mai

UNRWA: 110.000 de palestinieni au fugit din Rafah de la începutul săptămânii

Circa 110.000 de oameni au fugit din Rafah de când armata israeliană a început să avanseze în sudul Fâşiei Gaza, a anunţat vineri agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), relatează dpa.

"UNRWA estimează că circa 110.000 de persoane au fugit până acum din Rafah în căutarea siguranţei", a anunţat agenţia ONU pe platforma X.

"Dar niciun loc nu este sigur în Fâşia Gaza şi condiţiile de viaţă sunt atroce. Singura speranţă este un armistiţiu imediat", mai menţionează UNRWA în postare.

Punctul de trecere în Egipt de la Rafah rămâne închis pentru livrări de ajutor umanitar, potrivit autorităţii de frontieră palestiniene.

Armata israeliană a anunţat că trupele sale continuă să fie desfăşurate în estul oraşului Rafah şi la Al-Saitun, în centrul Fâşiei Gaza.

La Rafah, armata a localizat mai multe intrări în tuneluri. De asemenea, în timpul luptelor de partea palestiniană a punctului de trecere de la Rafah "mai multe celule teroriste au fost eliminate", a anunţat armata israeliană.

Forţele aeriene israeliene au atacat de asemenea mai multe zone din regiunea Rafah, de unde rachete şi obuze de mortieră au fost lansate spre Israel în ultimele zile.

Punctul de trecere Kerem Shalom, care este de asemenea un punct de trecere pe unde tranzitează ajutorul umanitar în Fâşia Gaza, a fost de asemenea vizat.

La Al-Saitun, armata "a eliminat mai mulţi terorişti şi a distrus infrastructură teroristă", a mai precizat aceasta. Forţele aeriene au lovit circa 40 de obiective în Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore.

Luni, armata israeliană i-a anunţat pe locuitorii din partea de est a Rafah să părăsească zona. Se stimează că peste un milion de palestinieni strămutaţi intern trăiesc la Rafah.

Partenerii occidentali, cu SUA în prim-plan, au avertizat guvernul israelian să nu întreprindă o operaţiune militară de amploare la Rafah din cauza riscului unor consecinţe umanitare dramatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb