UPDATE/ CUTREMUR DE 8 GRADE PE SCARA RICHTER ÎN MEXIC Preşedintele Mexicului se aşteaptă la o replică a seismului de până la 7,2 grade

A.C.
Internaţional / 8 septembrie 2017

Steagul Mexicului (Sursa foto: Wikipedia)

Steagul Mexicului (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 18:55 Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a confirmat într-o declaraţie televizată că cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului care a lovit coasta mexicană şi susţine că se aşteaptă la noi replici, de peste 7 grade pe scara Richter, potrivit News.ro. Seismul cu magnitudinea 8,1 a avut loc în largul coastelor Mexicului, la o adâncime de 33 de kilometri. Epicentrul a fost situat la 123 de kilometri sud-vest de oraşul Pijijiapan.

Preşedintele a spus că seismul a avut magnitudinea de 8,2 grade şi este cel mai puternic cutremur care a lovit ţara în ultimul secol. Acesta a spus că până acum au existat 62 de replici ale acestuia şi este posibil ca o viitoare replică a sa să ajungă până la 7,2 grade.

Şeful statului a confirmat că minim cinci persoane au murit în urma seismului şi că au fost produse daune majore. O a şasea persoană şi-a pierdut viaţa, potrivit News.ro. Un million de oameni au rămas fără electricitate, dar pentru 800.000 din ei aceasta a fost restabilită.

Preşedintele Guatemalei, Jimmy Morales, a transmis un mesaj prin intermediul televiziunii naţionale şi a făcut apel la calm. El a confirmat cu această ocazie şi faptul că o persoană şi-a pierdut viaţa în urma cutremurului. Jimmy Morales a transmis, citat de BBC: "Avem informaţii despre unele daune şi moartea unei persoane, dar nu avem încă detalii exacte".

Oamenii din Ciudad de Mexico au ieşit în stradă în pijamale când au început să sune alarmele după cutremurul produs după miezul nopţii, a transmis un martor pentru Reuters: "Nu am mai văzut vreodată să se mişte pământul aşa. La început am râs, dar după ce s-au stins luminile nu am mai ştiut ce să fac", a povestit un bărbat din capitala Mexicului.

Sistemul american de avertizare pentru tsunami-uri a anunţat că seismul reprezintă o ameninţare potenţială de tsunami pentru mai multe ţări din America Centrală, inclusiv cele de pe coasta Pacificului din Guatemala, Honduras, Mexic, El Salvador şi Costa Rica. Acesta a transmis că încă se fac evaluări vizând Hawaii, Guam şi alte insule din Pacific.

(C.R.)

------

Actualizare 09:11 Cutremurul, revizuit la magnitudinea 8,2 grade pe scara Richter

Cutremurul a fost revizuit la magnitudinea 8,2 grade pe scara Richter, conform Reuters. Seismul a fost urmat de o replică de 5,7 grade magnitudine.

(A.C.)

------

Un cutremur cu magnitudinea 8 grade pe scara Richter a avut loc în largul coastelor Mexicului, la o adâncime de 33 de kilometri, potrivit Reuters.

Locuitorii din Mexico City au ieşit pe străzi în urma cutremurului, conform martorilor oculari.

Epicentrul a fost situat la 123 de kilometri sud-vest de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.

Au fost emise avertizări de tsunami pentru mai multe zone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb