UPDATE Iaciu a ridicat cu 37% preţul pentru acţiunile Impact

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 octombrie 2013

Iaciu a ridicat cu 37% preţul pentru acţiunile Impact

Update 11:12

Acţiunile Impact Developer&Contractor (IMP) au crescut, astăzi, cu 12,20%, la 0,23 lei, după anunţul privind mărirea preţului din oferta de preluare derulată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu.

----

Oferta ajunge la 26,8 milioane de lei

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu a ridicat cu 37%, la 0,22 lei/acţiune, preţul din oferta de preluare pe care a lansat-o la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), astfel că pentru tot pachetul vizat în această operaţiune ar putea plăti 26,8 milioane lei (6 milioane euro).

Oferta vizează un pachet reprezentând aproape 61,7% din acţiunile Impact, celelalte titluri fiind deja în portofoliul lui Iaciu, potrivit Mediafax.

Omul de afaceri a ridicat preţul din oferta de preluare după ce în primele două zile ale ofertei a cumpărat la bursă 0,25% din acţiunile Impact la preţuri peste cel propus iniţial în operaţiune, de 0,16 lei/titlu. El a cumpărat acţiuni Impact la 0,1735 lei/acţiune şi, respectiv, de 0,1799 lei/acţiune.

Potrivit reglementărilor pieţei de capital, investitorii care lansează o ofertă de preluare şi pe parcursul derulării operaţiunii cumpără direct din piaţă acţiuni la un preţ mai mare decât cel din ofertă trebuie să ridice şi preţul din ofertă la un nivel cel puţin egal celui la care au achiziţionat titlurile la bursă.

Oferta de preluare lansată de Iaciu a început pe 26 septembrie şi se va încheia pe 16 octombrie, fiind intermediată de casa de brokeraj Swiss Capital.

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat.

Atunci, el a plătit 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro) pentru 23,22% din acţiunile Impact, iar ulterior şi-a majorat participaţia, cumpărând inclusiv pachetele deţinute de un fond administrat de Franklin Templeton (6,15%) şi de trei fonduri de pensii administrate de ING (8,1%).

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF4).

În acţionariatul Impact se regăseşte şi omul de afaceri Adrian Andrici (13,8%) şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Pe fondul schimbărilor din acţionariat, acţiunile Impact au crescut puternic în acest an, dublându-şi preţul, de la 0,115 lei la finele anului trecut la un vârf de 0,231 lei, în timpul şedinţei de luni.

Raportat la noul preţ propus de Iaciu în oferta de preluare, de 0,22 lei/acţiune, compania este evaluată la 43,5 milioane lei (9,8 milioane euro).

Calculată la ultimul preţ de la bursă, de 0,205 lei/titlu, capitalizarea bursieră a companiei este 40,5 milioane lei (9,1 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce teapa si-au luat fondurile in frunte cu Templetonul .

    O fi pusa oferta pe site-ul impact ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb