UPDATE Invictus Team România, primită la Cotroceni

Andrei Stan
Miscellanea / 14 septembrie 2017

Invictus Team România, primită de preşedintele Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)

Invictus Team România, primită de preşedintele Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)



Actualizare 17:42 Drapelul României, înmânat de Klaus Iohannis delegaţiei care va participa la "Invictus Games Toronto 2017"

Preşedintele Klaus Iohannis a înmânat astăzi, la Palatul Cotroceni, drapelul României delegaţiei ţării noastre care va participa la Jocurile Paralimpice "Invictus Games Toronto 2017" din Canada.

Şeful statului a declarat că a primit cu entuziasm vestea participării echipei ţării noastre la această competiţie sportivă şi a subliniat că participanţii la jocurile paralimpice sunt "adevăraţi învingători ai vieţii".

Klaus Iohannis le-a spus membrilor delegaţiei României, potrivit Administraţiei Prezidenţiale: "Mă bucur în mod deosebit să vă întâmpin la Palatul Cotroceni şi doresc să vă transmit un călduros «Bun venit!».

Am primit cu entuziasm vestea participării echipei României la Jocurile Paralimpice «Invictus Games 2017», care se vor desfăşura în curând la Toronto, în Canada.

Îmi aduc aminte cu mare plăcere de campania de strângere de fonduri «Pedalăm pentru Invictus» de anul trecut. Am pedalat şi eu atunci alături de eroii noştri militari pentru a susţine o iniţiativă care, iată, astăzi îşi arată rezultatele.

Dumneavoastră sunteţi adevăraţi învingători ai vieţii şi ne transmiteţi tuturor speranţa că traumele nu pot pune capăt încrederii în viitor.

Pentru tăria de caracter şi spiritul activ de care daţi dovadă, aveţi întreaga mea apreciere!

Exemplul de putere interioară pe care îl oferiţi are, cu certitudine, un impact semnificativ asupra celor care ajung să cunoască emoţionantele dumneavoastră poveşti de viaţă. Este impresionantă determinarea cu care aţi depăşit inevitabila teamă în faţa unui viitor incert şi aţi reuşit nu doar să mergeţi mai departe cu demnitate, dar şi să vă asumaţi un rol important în societate.

V-aţi întors din nou la luptă, de data aceasta pe terenul de sport. Participarea la proiectul «Invictus Team România - 2017» este o demonstraţie a spiritului dumneavoastră de adevăraţi campioni, care au depăşit cele mai grele obstacole, şi o frumoasă dovadă de solidaritate umană.

Vă aflaţi la prima participare, cu o delegaţie restrânsă, dar ştiu că aveţi suflete mari şi că, prin conduita dumneavoastră exemplară, veţi arăta că militarii români nu sunt doar foarte buni profesionişti, ci au şi capacitatea de a se integra în viaţa socială şi sportivă a Alianţei Nord-Atlantice.

Sunt sigur că veţi reprezenta România cu talent, profesionalism şi demnitate la Jocurile Paralimpice de la Toronto, la toate cele şapte discipline sportive.

Vă rog să contaţi pe întregul nostru sprijin moral! Fiţi siguri de aprecierea şi recunoştinţa pe care le aveţi din partea noastră pentru toate sacrificiile pe care le-aţi făcut!

Mulţumesc militarilor, coordonatorilor proiectului, antrenorilor, suporterilor, sponsorilor şi donatorilor pentru implicarea în această acţiune de pionierat pentru România.

Felicitări tuturor celor care au întreprins demersurile necesare pentru ca militarii români să participe la această competiţie importantă, alături de camarazii lor din alte state aliate sau partenere.

În încheiere, vă urez mult succes şi rezultate cât mai bune la «Invictus Games Toronto 2017»".

------------

Delegaţia ţării noastre care va participa la "Invictus Games Toronto 2017" a fost primită astăzi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

"Faptul că militarii răniţi/invalizi practică sporturi de competiţie, în ciuda problemelor medicale, constituie un exemplu care încurajează mişcarea sportivă şi dezvoltă gândirea pozitivă în cadrul armatei şi al societăţii, în general", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), trimis Redacţiei.

Ţara naostră va fi reprezentată la Toronto de cincisprezece militari răniţi sportivi, distribuiţi pe şase discipline sportive, individuale, astfel: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând.

Militarii vor avea alături 30 de însoţitori din rândul prietenilor şi membrilor de familie, trei oficiali din staful tehnic şi alţi suporteri care empatizează cu proiectul, precizează MApN.

Pentru a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor răniţi în teatrele de operaţii, în anul 2014, sub patronajul prinţului Henry de Wales al Marii Britanii, s-au desfăşurat, la Londra, primele jocuri "Invictus", la care au participat 400 de competitori din treisprezece ţări.

În 2016 s-a organizat a doua ediţie a jocurilor "Invictus", de data aceasta în Statele Unite ale Americii, la Orlando, strângându-se laolaltă 500 de militari sportivi paralimpici din paisprezece ţări.

Începând cu toamna anului 2014, militarii români împreună cu voluntari civili au organizat, în spiritul jocurilor "Invictus", o serie de evenimente sportive în care au angrenat şi veterani din teatrele de operaţii, inclusiv răniţi şi invalizi. În paralel, Ministerul Apărării Naţionale a înfiinţat, în anul 2015, secţia "Sportul pentru persoane cu dizabilităţi", în cadrul Clubului Sportiv al Armatei "Steaua", unde, în prezent, sunt legitimaţi toţi componenţii Invictus Team România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb