UPDATE Manifestaţie împotriva modificării Codului Fiscal în Piaţa Victoriei

A.C.
Miscellanea / 8 noiembrie 2017

Manifestaţie împotriva modificării Codului Fiscal în Piaţa Victoriei

Şedinţa de Guvern a fost reprogramată pentru ora 13:00, cu o oră înainte de proteste

------

Actualizare 14:21 Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei fluctuează constant

Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei fluctuează constant, mulţi retrăgându-se spre birouri, alţii vin abia acum.

Astfel, sunt aproximativ 400-500 de protestatari acum în piaţă, printre ei împărţindu-se băuturi calde.

În piaţă se află şi liderul sindical Bogdan Hossu.

Se scandează "Ne-am săturat, cât ne-aţi furat!" ţi "La inchisoare, nu la guvernare!", "Ultima soluţie, înc-o revoluţie!" şi "Jos Tăriceanu, Dragnea, Toader şi Dorneanu!" Multe dintre maşinile care trec prin piaţă claxonează în semn de susţinere.

(A.C.)

-----

Actualizare 12:24 Protestul din Piaţa Victoriei a inceput

Protestul din Piaţa Victoriei, anunţat de comunitatea Corupţia Ucide, în ziua în care are loc şedinţa de Guvern în care ar urma să fie aprobate controversatele modificări la Codul Fiscal, a început.

Un număr de 40 de persoane s-au adunat până la această ora în Piaţa Victoriei şi continuă să vină. Protestatarii au adus vuvuzele şi scandează "PSD, ciuma roşie!" şi "Jos, jos, jos, guvernul mincinos!".

(A.C.)

----

Actualizare 11:24 "Corupţia Ucide" a mutat ora protestului, urmând să aibă loc la 12:00

------

Actualizare 11:12 Cartel Alfa face apel către toţi cetăţenii să se alăture protestului de miercuri din Piaţa Victoriei

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa face un apel către membrii săi şi către toţi cetăţenii să se alăture manifestaţiei anunţate pentru astăzi, la ora 14:00, în Piaţa Victoriei pentru a spune nu transferului de taxe şi pentru a cere Guvernului să retragă ordonanţa, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, Cartel Alfa respinge proiectul fiscal privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

În comunicat se menţionează: "Reiterăm poziţia CNS Cartel Alfa de respingere a acestui proiect fiscal, poziţie exprimată şi de reprezentanţii noştri în Comisiile de dialog social de la nivelul Prefecturilor. Cerem instituţiilor guvernamentale să pună la dispoziţia publicului înregistrările de la aceste şedinţe pentru o informare corectă. Transferul contribuţiilor sociale de la angajat la angajator reprezintă în fapt creşterea contribuţiilor angajaţilor, de la 32,5% (16,5% contribuţii +16% impozit) - la 45% (35% contribuţii şi 10% impozit). Aşa-zisa reducere fiscală este de fapt creşterea sarcinii fiscale a salariaţilor".

De asemenea, confederaţia sindicală susţine că în urma transferului contribuţiilor un salariat cu un salariu brut de 3.200 lei ar câştiga 2 lei, se informează în comunicat.

Reprezentanţii Cartel Alfa au transmis: "Chiar din calculul din prezentarea guvernului se vede clar că, la un salariu brut exemplificat de 3.200 lei: în 2017, suma pe care o plătesc salariatul împreună cu angajatorul la un salariu brut de 3.200 lei, este 1.256 lei, în timp ce în 2018 aceştia vor plăti 1.430 lei. Deci nu este scădere, ci creştere de fiscalitate! Scăderea promisă de impozit de la 16% la 10%, dacă s-ar aplica în sistemul actual, ar duce la un câştig de 178 de lei net pentru salariat. În condiţiile transferului acest 'câştig' este de 2 lei!".

(A.C.)

-----

Pagina "Corupţia Ucide" a lansat un apel pentru organizarea unei manifestaţii împotriva modificării Codului fiscal, în Piaţa Victoriei, astăzi, începând de la ora 14:00, în aceeaşi zi în care Guvernul ar urma să adopte prin OUG trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, potrivit unei surse din presă.

De asemenea, organizatorii evenimentului intitulat "Opriţi modificarea Codului fiscal!" fac apel la marile companii să permită angajaţilor să îşi ia liber prin rotaţie pentru a participa la miting.

Conform sursei, miercuri, de la ora 15.00, va avea loc şedinţa de Guvern în care ar urma să fie adoptate, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificările Codului fiscal, inclusiv transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

Pe pagina evenimentului scrie: "8 noiembrie este Miercurea Neagră pentru economia României. Pentru a cârpi un buget pe care nu a fost în stare să îl gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil să distrugă economia liberă a României. Modificările Codului Fiscal, pe care Cabinetul Tudose intenţionează să le adopte printr-un nou derapaj democratic (Ordonanţă de Urgenţă), vor aduce haosul în planurile de afaceri şi în salarizare. În acest fel, inconştienţa guvernanţilor distruge orice şansă pentru o economie predictibilă şi stabilă în România".

Orgaizatorii anunţă că miercuri, de la ora 11.00, oamenii se vor aduna în Piaţa Victoriei pentru a opri această OUG toxică, informează sursa.

În postare se mai scrie: "Şedinţa de guvern începe la ora 15:00, iar noi vom fi în Piaţa Victoriei pentru a opri această nouă OUG toxică. Facem apel la marile companii din România să susţină acest protest şi să le dea câteva ore libere prin rotaţie angajaţilor, pentru a veni alături de noi. Să nu se lase intimidate de teoriile conspiraţiei şi să înţeleagă că este ultima şansă de a lupta împotriva unei "Revoluţii Fiscale" care le va pune în pericol business-ul".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cred ca tema corupției este suficientă. Sa nu fie afectată credibilitatea prin lărgirea obiectului de activitate!

    hosule esti o mare [Fragment eliminat conform regulamentului] ,desi te crezi un mare sindicalist

    Cum dracu sa protestezi daca iti scade imp.de la 16 la 10_la suta (salar, chirii, dovanzi)

    Primariile pot mari imp.pe proprietate , dar imp.pe munca e bina ca scade. 

    1. Protestează propagandiștii sistemului securist. Statul le scade impozitul de la 16 la 10%, dar ei sunt plătiți 100% pentru propagandă securistă.

      Si eu sint ca tine fericit cind ma uit la partea plina a paharului cu vin....problema e cind ajungi la fundul lui si dai de altceva....e bine sa vezi ansamblul decit numai ce te incalzeste pe tine !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb