UPDATE Mariana Gheorghe, alungată de la conducerea OMV Petrom (în limbaj corporatist, "disponibilă pentru altă provocare")

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii / 10 ianuarie 2018

Mariana Gheorghe, alungată de la conducerea OMV Petrom (în limbaj corporatist, "disponibilă pentru altă provocare")

Surse: Dan Pazara pleacă "la pachet" cu Mariana Gheorghe

Christina Verchere a fost numită pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe 16 aprilie 2019

Actualizare 11:00 Titlurile "OMV Petrom" (simbol SNP) cresc cu 0,17%, la 0,3035 lei/acţiune, la ora transmiterii acestei ştiri

V.D.

----

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o, ieri, pe Christina Verchere în funcţia de preşedinte al Directoratului şi director general executiv (CEO) al OMV Petrom, în locul Marianei Gheorghe.

Comunicatul OMV Petrom precizează: "În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe data de 16 aprilie, 2019. Christina Verchere a acceptat numirea şi va prelua poziţia în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018. Înainte de şedinţa Consiliului de Supraveghere de astăzi (n.r. ieri), Mariana Gheorghe a renunţat la mandatul de Preşedinte al Directoratului şi CEO al OMV Petrom. Renunţarea va deveni efectivă la momentul în care succesoarea va prelua funcţia, cel mai târziu pe 20 mai 2018".

Din comunicatul în "limbaj corporatist", înţelegem că, după mai mult de 10 ani la conducerea OMV Petrom, Marianei Gheorghe i s-a spus: "îţi iei, mata, jucăriile şi pleci".

Sursele noastre susţin că relaţiile dintre Mariana Gheorghe şi Rainer Seele, şeful OMV, au fost tensionate în ultima perioadă; şi că, odată cu Mariana Gheorghe, vor pleca şi alţi români din conducerea OMV Petrom, printre care se numără şi Dan Pazara, director de comunicare corporate în cadrul OMV Petrom. Sursele noastre afirmă că acesta s-ar fi aflat în atenţia Comisiei de Disciplină din cadrul grupului şi că i s-ar fi reproşat distribuirea haotică a bugetelor de publicitate de zeci de milioane de euro.

Mariana Gheorghe, CEO şi preşedintele Directoratului OMV Petrom, a refuzat, în repetate rânduri, să participe, personal, la audierile din această toamnă, ale Comisiei Parlamentare de anchetă a activităţii ANRE.

În replică, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă ANRE, a anunţat că, în cazul în care Mariana Gheorghe nu se va prezenta personal, va declina imediat către DNA şi DIICOT datele pe care Comisia le deţine: "În urma datelor şi informaţiilor deţinute de Comisia parlamentară de anchetă se impune prezenţa dumneavoastră personal.

"Menţionăm că întrebările vi se adresează dumneavoastră şi au legătură cu acţiunile desfăşurate de dumneavoastră personal. Prin urmare, solicităm insistent să daţi curs invitaţiei Comisiei de anchetă cu precizarea că, în cazul neprezentării, datele şi informaţiile deţinute de Comisia de anchetă vor fi transmise imediat spre investigare DIICOT şi DNA".

Românul Gabriel Selischi, locul 2 pe lista scurtă a candidaţilor pentru conducerea OMV Petrom

Există unele voci care critică decizia Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom şi a acţionarului majoritar, OMV, de a numi o persoană de altă naţionalitate decât română la conducerea OMV Petrom. Se pare că Sevil Shhaideh, reprezentantul statului în boardul companiei, a fost implicată în selecţia noului CEO, iar pe lista scurtă, pe locul doi, s-ar fi aflat Gabriel Selischi, care, din 2016, era vicepreşedinte senior responsabil pentru conducerea activităţilor Grupului OMV în zona Australasia, iar pe locul 5 un alt român.

Ieri, înainte de anunţul OMV Petrom, deputatul PNL Virgil Popescu ne-a declarat: "Mă aşteptam ca mandatul Marianei Gheorghe să fie prelungit şi anul acesta, dar, dacă din diverse motive, conducerea OMV Petrom şi acţionarul majoritar OMV consideră că este necesară schimbarea, ar fi fost bine ca aceasta să se facă cu un român. OMV Petrom este o companie strategică, unde statul român este acţionar, şi sper ca Guvernul PSD, care a trâmbiţat în campanie sloganul «Îndrăzneşte să crezi că eşti român» să se asigure ca acest lucru să se întâmple. Mai mult, sursele mele spun că în Comisia de selecţie a viitorului CEO al OMV Petrom se află şi Sevil Shhaideh şi o somez public să iasă să spună ce s-a decis, mai ales că vorbim de o companie unde statul român mai deţine 20,63% din acţiuni, o companie de interes strategic şi un mare contributor la bugetul de stat. Este momentul ca premierul Mihai Tudose să bată cu pumnul în masă şi să impună nu persoana, ci acest principiu - ca o companie de asemenea importanţă să fie condusă de un român. Nu cred că nu putem găsi români competenţi pentru acest post, mai ales că ştiu că pe lista scurtă sunt deja doi români".

Ulterior, Consiliul de Supraveghere a anunţat numirea Christinei Verchere în locul Marianei Gheorghe.

Ziarul BURSA a scris, încă de marţi noapte, că unul din subiectele de discuţie dintre conducerea OMV şi Klaus Iohannis ar fi schimbarea Marianei Gheorghe.

Christina Verchere şi-a început cariera în 1993, după finalizarea studiilor în Economie la Universitatea Aberdeen, Scoţia şi a lucrat peste 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol şi gaze, unde a deţinut numeroase poziţii de conducere, în Marea Britanie, SUA şi Canada. Începând din 2014, a ocupat funcţia de Preşedinte regional pentru Asia Pacific, în Jakarta, Indonesia.

Conducerea OMV, întâlnire cu Klaus Iohannis

Conducerea OMV AG a prezentat ieri, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, strategia de dezvoltare a companiei, care include o creştere a gradului de internaţionalizare a Petrom, în vederea valorificării oportunităţilor existente în regiune, precum şi o creştere consistentă a investiţiilor începând cu anul acesta, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Sursele noastre ne-au mai spus că, ieri, la întâlnirea cu Iohannis, nu au fost prezenţi oficiali ai OMV Petrom.

Comunicatul Preşedinţiei a precizat: "Directorul general al OMV a reliefat, totodată, nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal şi legislativ, care trebuie să susţină performanţele companiilor şi dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil şi competitiv. În ceea ce priveşte parteneriatul dintre OMV-Petrom şi Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major, atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. Preşedintele României a reiterat importanţa infrastructurii în domeniul energetic pentru creşterea securităţii energetice la nivel naţional şi regional. În acest sens, stadiul lucrărilor la infrastructura de transport oferă perspective bune pentru asigurarea unei capacităţi de transport funcţionale în momentul începerii exploatării resurselor din Marea Neagră".

Sursele ne-au spus, acum două zile, că motivele pentru care Rainer Seele se întâlneşte cu Iohannis ar fi proiectul Neptun din Marea Neagră şi mult discutata Ordonanţă 64, înlocuirea Marianei Gheorghe sau problema redevenţelor.

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Multumim doamna Mariana GHEORGHE, ati fost cel mai tare C.E.O. din Romania!!!!

    1. O mercenara pe bani multi!Ce lasă în urmă:carburanți pt.populație la peste 1 euro,40 000 de salariați disponibilizați,peste 20 000 de foști salariați tarati în procese si executați silit,Doljchimul ras de pe pământ,aceeași soarta rafinăria Arpechim ce rugineste de 8 Ani,si....Asta lasă M.Gheorghe în urmă ei!

      Marele CEO premiat de toata lumea pleaca cu coada intre picioare. Aroganta costa, doamna!

      Tie ti-a placut si de Sobolewski, de ce sa ma mir? Asa esti tu, iti plac cozile de topor.

      Sa plece, au vandut tot, si-au vandut si sufletul pentru bani!

      1) carburanti pentru popularie la peste 1 euro.....e suficient sa ai tastatura si net ca sa poti scrie, creierul (daca il aveai) te corecta si iti spunea ca pretul la carburant este se stabileste functie de cotatia internationala si de taxele impuse de statul roman (approx 55% din pretul platit la pompa sint taxe)

      2) 40 de mii de salariati disponibilizati: la privatizare petrom avea 50 de mii angajati; cind dna Gheorghe a preluat functia de CEO in 2006, Petrom avea aprox 33 mii angajati - datele sint publice, nu mai bine te informezi matale inainte sa dai din degete? 

      3) peste 20 mii fosti angajati tariti in procese si executati: din nou dai dovada ca ai doar degete nu si creier: dna Gheorghe nu poate executa silit pe nimeni dar un executor judecatoresc, in baza undei decizii a instantei, poate executa o persoana care are o datorie; din nou fac apel la creierul tau (lipsa) sa te informezi si sa vezi daca nu cumva acei angajati in numar de 20 mii nu cumva sint maxim 9 mii si daca nu cumva in toate cazurile, oamenii respectivi au dat compania in judecata ca nu le-a platit sporuri cind de fapt compania le-a platit respectivele sporuri  

      4) doljchim ras de pe pamint, aceeasi soarta rafinaria arpechim: ghinion, un privat vrea sa faca profit, ce nu este profitabil se inchide; mai bine nu se privatiza Petrom, raminea in administrarea statului, facem in continuare pierdere pe care eu si alti idi..oti ca tine le plateam prin taxe si impozite majorate an de an

      La pct 4 ai dat cu mucii-n fasole...

      uiti raportul curtii de conturi; ditamai prejudiciul! Asta era pct 0

      re punctul 4: era opinia mea, la fel ca si la punctele 1-3; personal cu cred ca un privat inchide ceva ce este profitabil pt ca pur si simplu are prea mult profit si nu mai are nevoie si de acel profit; pt o mai buna informare, te sfatuiesc sa cauti articolele din publicatii de prestigiu care vorbeau in anii 2010 de o supra capacitate de rafinare de aprox 50% la nivel mondial (acesta fiind si motivul pt care marjele de rafinare sint atit de mici)

      supra capacitate de rafinare spuneau articolele din presa de specialitate in anul 2010, se vorbea de o supra capacitate de 50% la nivel mondial - acesta fiind si motivul pt care rafinariile lucreaza cu marja asa de mica; arpechim era frumoasa si profitabila si unii privati rai s-au decis sa o inchida; ok, de atunci incearca sa o vinda, dc nu a cumparat nimeni aceasta rafinarie? din acelasi motiv pt care a fost inchisa in 2010, supra capacitate de rafinare

      care este acel raport? ce zice?

      În mandatul mercenari au fost preluați la Petrom aproximativ 12000 salariați Petrom service cu serviciile prestate de aceștia apoi disponibilizați treptat,trept.Eu am vehiculat acele cifre aproximative,dar destul de aproape de adevăr.Cu membrii familiilor cele executați de Petrom cifra e aproape.Executările si Procesele au fost comandate de Petrom.Idi...ot ești tu,iar mercenari asta cred că e mă.ta de o aperi așa?!

      Dece ,,Pacat" dl.Dr.WHO ?

      .!- Pentru ca a lasat partea austriaca sa indeparteze din conducere si din zona executie ,foarte multi si buni specialisti romani cu experienta si sa vina studentii straini scoliti in Romania lui Ceausescu? 

      2-Paentu ca i-au umilit pe toti petrolistii pensionari neacordandu-le nici un cuvant de multumire pentru jertfa lor in constructia si modernizarea rafinariilor si petrochimiei distruse imediat dupa cumparare? 

      3-Pentru bataia de joc la adresa petrolistilor pitesteni trimisi acasa si prin demolarea complexului de rafinarie-petrochimie ? 

      4-Pentru ca austriecii au cumparat SNP cu banii obtinuti din vanzarea materialelor rezultate din demolarea instalatiilor si in special din petrochimie? 

      5-Pentu dividentele ,,bataie de joc" de 24 bani/actiune iar multi ani niciun ban dividente?

      Rusine celor din conducerea PETROM-OMV 

      -mii de salariati dati afara,

      -oameni bine pregatiti (petrolisti) cu traditie dezamagiti,neglijati pensionati fortat, 

      -rafinarii si petrochimie demolate si vandut afara materialele ;banii au acoperit cumpararea SNP. Voi ce ati pazit ? 

      -Mii de petrolisti care s-au jertfit,au ars,au murit in conditii groaznice au plecat cu o hartie (vezi Doamne actionari) care acum valoreaza 200 lei ,iar dividentele inexistente si cand exista la valoare de 0,028 lei,  

      -Mii de petrolist si chimisti acum pe drumuri ,lipsa scoli de pregatire profesionala in domeniu, 

      Si multe altele care sunt si mocnesc legate de politica austriecilor privind indepartarea specialistilor romani din posturi de executie si conducere.. 

      Voi PETROM,voi statul roman cand aveti de gand sa preluati majoritatea ?? Este vocea celor care s-au jertfit nu numai a mea. 

      SINGURA SOLUTIE ESTE INTRAREA IN EI PRECUM TANCUL!

      LI S-A URCAT IAR LA CAP IMPERIALISMUL! VOR SA LE IA ROMANILOR TOTI BANII! VOR IMPERIALISM ECONOMIC.

      AUSTRIECII, BLESTEMAT POPOR!  

      Tocmai, pentru ca DOLJCHIM era profitabil dar a fost inchis de OMV!

      Ii facea concurenta lui OMV BOREALIS, care are exact acelasi profil ca si DOLJCHIM.. 

      ARPECHIM la fel! a fost inchis ca sa poata trimite titeiul romanesc la procesare mai ales in Austria, incalcand contractul de privatizare. 

      Cred ca esti Pazara.

      Arpechim este o bomba de mediu. Nu coresunde directivelor UE. De acolo au inceput si persista problemele. Si asa a fost preluata de Doamna Gheorghe. Ea a facut ordine si curatenie intr-o curte cu multe scurgeri si uscaturi. Admir acest om!

      ti l-ai vinde si tu, stai linistit

    Dom'ne, de plecat pleacă, ok. Dar de ce așa și de ce acum? Asta e întrebarea

    1. Index ca sa corecteze inadvertente Volant 2002

      politica de ceva ani a grupului OMW este; creste afacerea si vinde-o

      Gresesti! Politica de afaceri a OMV este de a dezmembra si vinde pe bucati tot catre austrieci. Au vandut totul! Si cladirea de birouri PETROM CITY, au vandut-o tot austriecilor de la RAIFFEISEN . Acum Petrom plateste chirie. MARE. Banii se duc in Austria.

      Cantina de la PETROM CITY este oferita EUROEST, alti austrieci, care aduc totul din Austria, pana si laptele de la tonomatele de cafea, si cafeaua (proasta) o aduc din AUSTRIA. Toti banii se duc la austrieci.  

      Depozitarea materialelor necesare activitatii PETROM a fost vanduta cu totul altor austrieci: GEBRUDER WEISS. Acum se platesc bani grei pentru transportul materialelor dintr-o locatie in alta. Banii se duc tot in Austria;  

      In Romania nu mai ramane nimic. Romanii sunt doar sclavii care le extrage petrolul pe salarii de mizerie. Conform comunicatului INS , salariile au fost scazute cu 19%. Iar veniturile totale ale petrolistilor au scazut cu 50% 

    după mai mult de 10 ani la conducerea OMV Petrom, ne uitam cum ditamai elefantul regional a ajuns o mirtoaga, si privim la vecini! cit a crescut MOL in ultimi 10 ani? acum intrebarea este? de ce a avut nevoie de 10 ani Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom sa o inlature pe Mariana Gheorghe???

    1. cind facem o comparatie, e bine sa comparam mere cu mere si nu mere cu pere; acum 10 ani (ca si acum 20 de ani), petrom a fost si este foarte mica in comparatie cu grupul mol; o comparatie corecta este grupul mol vs grupul omv (din care face parte si petrom)

      dupe mine este o mare eroare noi,act romani cu cine ne mai sfatuim-/

      mariana nu avea nici o treaba cu actionarii romani.... ea avea interesele ei!

      comparatia ta nu este corecta!

      priveste datele!! unde era MOL acum 10 ani?  

      Buna ziua ,

      Puteti sa ma ajutati ? se fac angajari - colaboratori la aceasta Companie , merita incercat ? Motivul este schimbarea d.nei Ghorghe ?Multumesc . 

      Dece ,,Pacat" ?

      .!- Pentru ca a lasat partea austriaca sa indeparteze din conducere si din zona executie ,foarte multi si buni specialisti romani cu experienta si sa vina studentii straini scoliti in Romania lui Ceausescu?  

      2-Paentu ca i-au umilit pe toti petrolistii pensionari neacordandu-le nici un cuvant de multumire pentru jertfa lor in constructia si modernizarea rafinariilor si petrochimiei distruse imediat dupa cumparare?  

      3-Pentru bataia de joc la adresa petrolistilor pitesteni trimisi acasa si prin demolarea complexului de rafinarie-petrochimie ?  

      4-Pentru ca austriecii au cumparat SNP cu banii obtinuti din vanzarea materialelor rezultate din demolarea instalatiilor si in special din petrochimie?  

      5-Pentu dividentele ,,bataie de joc" de 24 bani/actiune iar multi ani niciun ban dividente? 

      Ce au facut membrii acetei societati?  

      Nationalizati petrolul domnilor!

      Este bogatia romanilor ! 

      Domnilor, ARE DREPTATE! CONTRACTUL DE PRIVATIZARE A FOST INCALCAT IN MULTE PUNCTE, TREBUIE DOAR NISTE POLITICIENI PATRIOTI, SA ANULEZE CONTRACTUL SI SA RE-NATIONALIZEZE PETROM!

      MARIAN RIZEA A EXPLICAT CUM FURA AUSTRIECII!  

      NATIONALIZATI AVUTIA TARII ROMANESTI! ESTE DE IMPORTANTA STRATEGICA PENTRU SUPRAVIETUIREA NATIUNII ROMANE!

      ART 136 DIN CONSTITUTIE - PROPRIETATEA, NE DA DREPTUL DE A REPARA GRESEALA FACUTA! 

    Iii doresc Marianei Gheorghe pensie linistita; dupa ce va reusi sa scape de glasul constiintei pentru jefuirea Romaniei de catre austrieci si transformarea angajatilor Petrom in sclav, prin scaderea salariilor in timp ce profiturile au crescut vertiginos an de an. .

    1. Ii doresc Marianei Gheorghe pensie linistita; dupa ce va reusi sa scape de glasul constiintei pentru jefuirea Romaniei de catre austrieci si transformarea angajatilor Petrom in sclavi, prin scaderea salariilor in timp ce profiturile au crescut vertiginos an de an. .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb