UPDATE Nini Săpunaru, probleme cu DNA

Politică / 25 august 2013

Nini Săpunaru, probleme cu DNA

UPDATE 14:25:

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat că nu îi par normale declaraţiile pe care le-a făcut Sorin Roşca Stănescu privind nominalizarea lui Nini Săpunaru pentru portofoliul Transporturilor.

Domnia sa a declarat: "Mi se pare normal ca atunci când eşti consilierul unui preşeduinte să nu faci afirmaţii împotriva acestuia sau, dacă le faci, să te consulţi înainte cu el"

Sorin Roşca Stănescu a scris pe blogul său că preşedintele PNL Crin Antonescu a greşit anunţându-şi intenţia de a-l nominaliza pe Nini Săpunaru: "Preşedintele PNL a comis o gravă eroare, anunţându-şi intenţia de a-l nominaliza pe Nini Săpunaru pentru atât de disputatul portofoliu al Transporturilor. Această mişcare îi poate fi fatală acestuia din urmă. Şi, implicit, PNL riscă, cum spun băsiştii, un nou atac la imagine. Să vedem în cele ce urmează cât de imprudent a fost Crin Antonescu şi ce riscuri majore şi-a asumat".

UPDATE 13:30: Nini Săpunaru: "Eu nu am văzut un asemenea linşaj mediatic"

Nini Săpunaru a afirmat, astăzi, înainte de a intra la şedinţa BPC a PNL, că îşi doreşte funcţia de ministru al Transporturilor, dar s-a şi declarat nemulţumit de elementele care au apărut în spaţiul public, în ultima perioadă, informează Antena 3.

"Ar fi bine să urmăriţi acest caz în continuare. Eu nu am văzut un asemenea linşaj mediatic. Din momentul în care eşti propus şi eşti mandatat, eşti om politic. Un om politic este ca soldatul lui Napoleon", a declarat Săpunaru.

PNL are două propuneri pentru Ministerul Transporturilor: Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu.

...

UPDATE: Nini Săpunaru neagă că este cercetat de DNA

Deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat, ieri, că nu mai are nicio legătură cu SC Europroiect SRL şi că, din anul 1997, de când a fost numit şef al Direcţiei Generale a Vămilor, nu s-a mai implicat în activitatea de management a acestei firme, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, informaţia conform căreia ar fi cercetat penal pentru activitatea desfăşurată în cadrul firmei Europroiect SRL este total neadevărată.

"Pentru corecta informare precizez că nu mai am nicio legătură cu SC Europroiect SRL. Acţiunile pe care le deţineam la această societate comercială au fost cesionate în favoarea asociatului meu. Tot pentru corecta informare vă spun că, din anul 1997, de când am fost numit secretar de stat, şef al Direcţiei Generale a Vămilor, nu am mai fost implicat în activitatea de management a respectivei firme. Am renunţat şi la calitatea de acţionar la această firmă pentru a nu lăsa loc de interpretări sau pentru a nu se crea un conflict de interese, având în vedere posibila mea desemnare în funcţia de ministru al Transporturilor", a precizat Nini Săpunaru.

Domnia sa a spus că societatea respectivă s-a specializat în proiectarea de drumuri şi poduri, iar lucrările sunt efectuate pentru statul român deoarece încă nu se fac proiecte de drum pentru sectorul privat.

"Trebuie subliniat că SC Europroiect SRL nu a avut niciodată contracte încredinţate direct de CNADNR sau de către Ministerul Transporturilor. Informaţia apărută în presă, conform căreia eu aş fi cercetat penal pentru activitatea desfăşurată în cadrul firmei Europroiect SRL, este total neadevărată. Cercetarea desfăşurată de DNA vizează direct administratorul firmei şi nu pe mine, fiind vorba de o presupusă infracţiune săvârşită anul trecut", a mai indicat Nini Săpunaru.

...

O firmă din Focşani, care i-a aparţinut deputatului PNL Nini Săpunaru ar fi urmărită penal de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), potrivit surselor de presă.

Săpunaru ar fi cedat, în urmă cu câteva săptămâni, acţiunile avute la această firmă.

Firma la care Nini Săpunaru deţinea 49,5% din acţiuni este, potrivit declaraţiei acestuia de avere, SC Europroiect SRL, cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică. Societatea a avut contracte de prestări servicii în valoare de 681.453 de lei, obţinute prin achiziţie directă, cu Consiliul Judeţean Galaţi, cu primăriile din Focşani şi Mărăşeşti, dar şi cu primăriile a 16 comune din judeţul Vrancea.

DNA Iaşi anchetează, de mai bine de un an, mai multe contracte ale Europroiect încheiate cu statul, conform surselor citate.

Deputatul este propunerea lui Crin Antonescu pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Săptămâna aceasta, Nini Săpunaru a declarat că a fost sunat şi întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui PNL de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunând că a fost de acord şi că a fost autorizat să anunţe acest lucru.

După ce fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat, în primă instanţă, la închisoare în dosarul "Transformatorul", iar Ovidiu Silaghi, cel care trebuia să-l înlocuiască, urmează să fie urmărit penal de procurorii DNA, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că persoana care va prelua conducerea Ministerului Transporturilor va fi un om cu greutate politică şi experienţă administrativă, care, vreme de ani de zile, nu a avut probleme cu ANI şi nici cu DNA.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, însă "crede sincer" că Nini Săpunaru este o "propunere cu multe şanse de nominalizare" în BPN al PNL.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmează să fie votată astăzi, în cadrul BPN, prin vot secret.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb