UPDATE Proteste de amploare împotriva proiectului de modificare a legilor justiţiei

ANDREI STAN
Politică #Legislatie / 5 noiembrie 2017

Protestul din Capitală împotriva modificării legilor justiţiei (Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu/ Facebook)

Protestul din Capitală împotriva modificării legilor justiţiei (Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu/ Facebook)

Urmăriţi aici protestul "Nu vrem să fim o naţie de hoţi" din Capitală

-------------

Actualizare 22:07

Protestul din faţa Parlamentului s-a încheiat.

-------------

Actualizare 22:00 Cioloş, la protest: "Într-un anumit fel, toţi cei care sunt în stradă fac politică pentru că le pasă de România"

Fostul premier Dacian Cioloş, care a participat la protestul din Bucureşti, le-a declarat jurnaliştilor că, într-un anumit fel, toţi cei care sunt în stradă fac politică pentru că le pasă de ţară.

Întrebat ce l-a determinat să se alăture protestatarilor, Dacian Cioloş a răspuns, potrivit news.ro: "Platforma România 100 a participat la proteste şi la începutul anului şi am crezut că acum e important să fiu şi eu aici, pentru că se ajunge la o limită. A trecut un an de guvernare cu potenţial de creştere economică foarte important. Cred că am ratat multe momente în acest an tocmai din cauza impredictibilităţii şi degringoladei în decizie. Şi mai mult, atitudinea aceasta în justiţie nu face decât să slăbească şi mai mult încrederea celor care pot investi în economie să o facă în România. Nu putem construi bunăstare în România dacă nu avem un soclu solid de onestitate, de cinste şi asta înseamnă că justiţia trebuie să-şi facă treaba".

"România trece, din punct de vedere economic, printr-o perioadă fastă şi am impresia că ne jucăm cu şansa asta a României, tocmai creând impredictibilitate", a mai declarat fostul premier.

Întrebat când începe Platforma România 100 o acţiune politică concretă, Dacian Cioloş a precizat: "O pregătim şi, am spus, la viitoarele alegeri, oricând vor avea loc, vom fi prezenţi. Dar, până atunci, sunt multe lucruri de făcut aici şi acum".

El a spus că mesajul pe care vrea să îl transmită este că nu ne putem juca cu viitorul ţării. Dacian Cioloş a subliniat: "Nu e important ce fac eu personal, ci ceea ce facem noi toţi şi noi trebuie să fim acolo unde e nevoie de noi. Nu cred că e atât de important dacă eu fac politică sau nu. Într-un anumit fel, toţi cei care sunt în stradă fac politică pentru că le pasă de România".

------------

Actualizare 21:50

O parte din mulţime s-a strâns în faţa Ministerului Justiţiei şi solicită demisia ministrului de profil, Tudorel Toader.

Potrivit Hotnews.ro, protestatarii scandează "Tudorel, slugă model!", "Jos Tăriceanu / Dragnea, Toader şi Dorneanul!", "Mai am un singur dor, Dragnea scriitor!", "Tudorel, demisia!", "Liviu, noi îţi dăm hârtie, pix găseşti la puşcărie".

------------

Actualizare 21:40

Numărul protestatarilor din Piaţa Constituţiei din Capitală scade, manifestanţii începând să se retragă în grupuri.

-------------

Actualizare 21:37

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul său este atent la amendamentele care apar la noile legi ale justiţiei.

Într-o intervenţie telefonică la Digi 24, preşedintele liberalilor a precizat: "Sunt convins că sunt parlamentari PSD care au amendamente la sertar şi sunt pregătiţi să le scoată. Sunt amendamente pregătite care sunt mult mai dure decât forma oficială care a fost înaintată de PSD".

------------

Actualizare 21:27

Coloana de manifestanţi a ajuns în Piaţa Constituţiei.

Digi24 estimează, de asemenea, că sunt cel puţin 20.000 de oameni în faţa Palatului Parlamentului. Mulţimea scandezează "Justiţie, nu corupţie!".

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, la postul de ştiri citat, că ţara noastră nu poate rămâne cu legile de acum şapte ani. "Legile justiţiei sunt din anul 2005, trebuie modificate, trebuie explicate şi explicat de ce sunt necesare aceste modificări", a precizat senatorul PSD, într-o intervenţie telefonică.

Ea a adăugat că ţara noastră se află în Uniunea Europeană acum şi că "nu mai este posibil nici astăzi, nici peste ani de zile, controlul justiţiei de către factorul politic".

------------

Actualizare 20:42

Primii oameni din coloana de protestatari din Bucureşti încep să ajungă în Piaţa Constituţiei, la Parlament.

Manifestanţii continuă să scandeze sloganuri anti-PSD şi pro-Justiţie: "DNA să vină să vă ia", "Justiţie, nu corupţie!", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta", "Justiţie, nu corupţie", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Jos Guvernul", "PSD, ciuma roşie", "CCR, sluga PSD", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Noaptea hoţi, ziua mafioţi", "Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi!", "Marş afară, trădători de ţară!", "Aţi minţit poporul cu televizorul!", "Jos Tăriceanu, Dragnea, Toader şi tot neamul!", "Olguţa, demisia!", "ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie!".

Protestatarii au ocupat o parte din Bulevardul Libertăţii, în faţa Palatului Parlamentului.

Coloana este însoţită de un dispozitiv impresionant de forţe de ordine, inclusiv jandarmi călare.

La protest a ajuns şi senatorul liberal Florin Cîţu.

-----------

Actualizare 20:40 Liviu Pop, pe Facebook: "Spiritele mediocre condamnă ceea ce le depăşeşte înţelegerea"

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a postat, în această seară, pe Facebook, un citat al filosofului Francois de la Rochefoucauld.

"Spiritele mediocre condamnă de obicei tot ceea ce le depăşeşte înţelegerea", este citatul filosofului Francois de la Rochefoucauld, postat de Liviu Pop.

"Seară minunată tuturor", a mai scris ministrul Educaţiei.

------------

Actualizare 20:35

La protestul din Bucureşti a ajuns şi preşedintele USR, Dan Barna.

------------

Actualizare 20:30

Manifestanţii din Capitală se apropie de Piaţa Constituţiei. Între timp, coloana de protestatari se întinde până la Universitate.

Potrivit Hotnews.ro, numărul celor care protestează în Bucureşti a urcat la 20.000.

Manifestanţiii s-au oprit câteva minute în Piaţa Universităţii, unde au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluţiei din 1989, au cântat Imnul naţional şi au scandat "România, trezeşte-te!".

-------------

Actualizare 20:18

Coloana de protestatari din Bucureşti a ajuns la Piaţa Unirii.

-------------

Actualizare 20:12

La marşul de protest din Capitală participă şi Dacian Ciolos şi Vlad Voiculescu, membri ai Platformei Romania 100, precum şi deputatul PNL Raluca Turcan, potrivit Hotnews.ro.

-------------

Actualizare 19:56

Peste 12.000 de oameni merg în marş la această oră spre Parlament, traficul fiind blocat pe Bulevardul Magheru, potrivit Digi24. În cele mai mari oraşe numărul protestatarilor este de ordinul miilor. Sunt aproape 5.000 în Cluj-Napoca, circa 2.500 în Timişoara, aproape 2.000 în Iaşi şi Sibiu, peste 1.000 în Braşov. În celelalte oraşe numărul celor care au ieşit în stradă este de ordinul sutelor.

-------------

Actualizare 19:40 Mii de oameni protestează în mai multe oraşe din ţară

Mii de oameni protestează în această seară în mai multe oraşe din ţară împotriva modificărilor la legile justiţiei.

În municipiul Sibiu, aproximativ 2.000 de persoane participă la protest. Oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu începând cu ora 18.00 şi au pornit în marş pe bulevardul pietonal din oraş, relatează news.ro.

La Timişoara, protestatarii au fost chemaţi în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei, la ora 19.00 pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de proiectul de modificare a legilor justiţiei. La aceeaşi oră, în centrul oraşului se aflau aproximativ 200 de perosane care au stat împrăştiate pe tot platoul din faţa Operei, în mici grupuri. Nimeni nu strigă lozinci şi nici nu poartă pancarte.

Peste 600 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, oamenii scandând, între altele "Nu se mai poate, vrem anticipate", "Tudorel, slugă model", "Vreau să stau acasă, hoţii nu mă lasă" şi "PSD, ciuma roşie". Printre cei ajunşi în piaţă se numără şi interpretul Tudor Chirilă, care are un concert programat la Iaşi în această seară. Protestatarii au început să se adune în centrul Iaşiului de la ora 18.00, deşi pe reţelele de socializare oamenii erau îndemnaţi să vină o oră mai târiu. Manifestanţii au steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, precum şi fluiere şi vuvuzele. Pe pancarte se pot citi mesaje precum "Puneţi tunurile pe politicieni, nu pe procurori şi judecători" şi "Ţara cade sub topoare, ei scapă haimanale". La ora 19.00, ieşenii continuau să vină în Piaţa Unirii.

În Braşov sunt peste 1.000 de oameni. Ei au plecat de la Prefectură la sediul PSD.

Aproximativ 400 de persoane protestează în centrul municipiului Ploieşti, strigând "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "PSD, ciuma roşie". Oamenii s-au adunat în parcul central şi au plecat în marş către sediile PSD, PNL şi ALDE aflate la parterul aceluiaşi bloc, la câteva sute de metri de locul unde s-au strâns protestatarii. Manifestanţii au un banner pe care scrie "Resistence is our dudy", dar şi numeroase afişe. Pe unul dintre ele scrie "România e în doliu, ne moare viitorul". Coloana de protestatari este însoţită de jandarmi şi, până la ora 19.00 nu s-au înregistrat incidente.

La Arad, aproximativ o sută de persoane participă, în Piaţa Revoluţiei, la un protest anunţat pe Facebook, fără a fi autorizat sau asumat de vreo organizaţie. Participanţii sunt de toate vârstele şi stau în faţa Palatului Administrativ, sediul Primăriei şi Prefecturii, fără a scanda sau a purta pancarte. Ei au însă steaguri.

Aproximativ 150 de persoane protestează şi în centrul municipiului Galaţi, manifestanţii scandând lozinci împotriva PSD şi exprimându-şi susţinerea faţă de DNA. Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, şi s-au strâns, începând cu ora 18.00, pe platoul din faţa sediului Prefecturii, unde au adus două bannere mari pe care scrie "Susţinem DNA" şi "Pe noi ne manipulează conştiinţa". Totodată, protestatarii flutură drapele tricolore şi ale Uniunii Europene în timp ce scandează lozinci precum "PSD a dat liber la furat", "Jos labele de pe justiţie", "Guvern de secretare şi nulităţi penale", "PSD ciuma roşie", "Liviu Dragnea şi ai lui, puşcăriaşii neamului" sau "Kovesi, nu uita Galaţiu-i de partea ta".

La Constanţa, aproximativ 40 de persoane s-au strâns deja în faţa Prefecturii.

------------

Actualizare 19:35

Coloana de protestatari a ajuns la Piaţa Romană. Manifestanţii scandează "Justiţie, nu corupţie", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Jos Guvernul", "PSD, ciuma roşie", "CCR, sluga PSD", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Noaptea hoţi, ziua mafioţi", au steaguri tricolore, suflă în vuvuzele şi bat în tobe.

------------

Actualizare 19:10

Peste 10.000 de oameni protestează la această oră în Bucureşti. Protestatarii au început să se deplaseze spre Piaţa Romană, urmând să ajungă la Palatul Parlamentului, relatează Digi24.

Manifestanţilor aflaţi în coloană li se alătură şi mai mulţi oameni de pe traseu.

În alte peste 30 de oraşe din ţară sunt organizate astăzi manifestaţii.

În faţa prefecturii din Galaţi sunt circa 200 de oameni. În Piaţa Mihai Viteazu din Craiova sunt peste 250 de oameni.

--------------

Actualizare 18:45

Mai multe mii de oameni s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a protesta împotriva proiectului de modificare a legilor justiţiei.

Potrivit Hotnews.ro, la această ora este vorba de aproximativ 6000 de protestatari, care scandează "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Justiţie, nu corupţie!", "Jos Guvernul!", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi / Ne-am săturat cât ne-aţi furat", "PSD, ciuma roşie".

--------------

Actualizare 13:39 PNL susţine protestele anunţate pentru astăzi

Partidul Naţional Liberal (PNL) anunţă că susţine participarea membrilor şi simpatizanţilor săi la protestele împotriva modificărilor legilor justiţiei anunţate pentru astăzi.

Într-un comunicat al formaţiunii, trimis Redacţiei, se arată: "Partidul Naţional Liberal susţine participarea membrilor şi simpatizanţilor săi la protestele împotriva atacului la independenţa Justiţiei şi împotriva măsurilor economice aberante ale guvernării PSD - ALDE.

Partidul Naţional Liberal încurajează membrii şi simpatizanţii săi să participe la manifestările de protest împotriva actualei guvernări care doreşte să subordoneze Justiţia pentru închiderea dosarelor penale ale liderilor PSD - ALDE. Atacul la independenţa Justiţiei trebuie să înceteze!

Partidul Naţional Liberal avertizează că propunerile de modificare a legilor Justiţiei înaintate pentru adoptare în procedură de urgenţă în Parlament au un singur obiectiv major: întoarcerea Justiţiei în epoca Adrian Năstase - Rodica Stănoiu când începerea urmăririi penale sau închiderea unor dosare de cercetare penală se decidea în şedinţele Partidului Social Democrat".

PNL precizează că va folosi toate căile legale posibile pentru a opri "atacul" PSD şi ALDE la independenţa procurorilor şi magistraţilor din ţara noastră, de la opoziţie parlamentară şi sesizarea Curţii Constituţionale până la forme diverse de presiune socială şi proteste de stradă.

"Când valorile fundamentale ale unei democraţii liberale sunt asediate de partidele de sorginte bolşevică ale unor interlopi cu apucături mafiote care vor să-şi decidă singuri nevinovăţia în Justiţie, opoziţia trebuie să se manifeste cu putere împotriva acestui asalt şi să apere egalitatea oamenilor în faţa legii", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

În comunicatul liberalilor se mai arată: "Totodată, în paralel cu lupta împotriva independenţei Justiţiei, guvernarea PSD - ALDE desfăşoară un alt război la fel de distructiv şi nociv, războiul împotriva economiei româneşti, împotriva oamenilor de afaceri şi contribuabililor oneşti din această ţară.

Partidul Naţional Liberal consideră că oamenii trebuie să protesteze în egală măsură faţă de măsurile fiscale odioase care îi tratează pe toţi românii ca hoţi şi evazionişti, în timp ce clientela de partid a coaliţiei PSD - ALDE continuă să fure din banii noştri şi să fie protejată de controlul guvernamental".

"Nu vrem să fim o naţiune de hoţi şi nu suntem toţi ca voi!", este mesajul pe care îl susţine liderul liberal şi îl transmite guvernării PSD - ALDE, potrivit sursei citate.

PNL conchide: "Membrii şi simpatizanţii Partidului Naţional Liberal vor protesta în stradă şi împotriva aberaţiilor fiscale propuse de tripleta Dragnea - Tudose - Mişa pentru că aşa nu se mai poate face economie în România.

Programul de guvernare al coaliţiei PSD - ALDE este o minciună sfruntată de la un capăt la altul care pentru acoperirea unor promisiuni electorale populiste nerealiste sacrifică dezvoltarea economică a României prin măsuri fiscale fără niciun sens.

De aceea, membrii şi simpatizanţii Partidului Naţional Liberal vor protesta în această seară împotriva atacului la independenţa Justiţiei şi împotriva haosului economic provocat de guvernarea PSD - ALDE".

--------------

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru această seară, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară. În Bucureşti, protestatarii se vor aduna în faţa Guvernului, urmând ca, în jurul orei 19.00, să plece în marş spre Parlament. Manifestaţii asemănătoare sunt anunţate pentru astăzi şi în diaspora, în oraşe precum Paris, Berlin, Roma, Zurich, potrivit news.ro.

Pe paginile de Facebook ale evenimentelor se arată: "Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia".

Protestatarii urmează să se adune în Piaţa Victoriei din Capitală în jurul orei 18.00, iar la 19.00 să plece în marş către sediul Parlamentului.

Un marş este anunţat şi în Suceava, unde manifestanţii se vor strânge în faţa Prefecturii, pentru ca mai apoi să plece spre sediul PSD.

Alte proteste vor fi organizate în Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Cluj-Napoca (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Târgu Mureş (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Constanţa (Prefectură), Oradea (Piaţa Unirii), Timişoara (Piaţa Victoriei), Sibiu (Piaţa Mare), Braşov (Prefectură), Rădăuţi (Catedrală, cu marş spre Primăria Rădăuţi), Focşani (Piaţa Unirii), Târgu Ocna (Primărie).

De asemnea, şi o parte a românilor din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Berlin (în faţa Ambasadei), Zurich, Roma şi Paris. În mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului se arată: "Berlinul a protestat cot la cot cu România în timpul protestelor #rezist din februarie 2017 şi a venit momentul să o facem din nou. Diaspora Civică Berlin vă invită să luaţi atitudine şi să vă poziţionaţi împotriva modificărilor legislative în justiţie participând duminică, 5 noiembrie la protestul care va avea loc în Berlin. Pentru că un lucru e cert: doar împreună rezistăm şi doar împreună construim".

Pe pagina evenimentului, peste 10.000 de oameni au anunţat că vor veni la proteste.

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, a precizat, ieri, că nu susţine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justiţiei şi a anunţat că va fi alături de manifestanţi, în stradă, la protestele anunţate pentru astăzi. Platforma România 100 a făcut un "apel la acţiune şi implicare".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că procedura de legiferare a fost viciată prin modul de promovare a legilor privind justiţia, iar modificările dorite duc la "ciopârţirea" legilor. În privinţa conţinutului proiectelor pe justiţie, preşedintele a spus că unele prevederi din aceste modificări sunt "bune, oportune şi necesare". "Însă, de la a corecta legislaţia, ceea ce în esenţă ar fi fost un lucru bun, până la a ciopârţi, e cale lungă şi nu ar trebui să o parcurgem", a subliniat Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a răspuns preşedintelui, declarând vineri, într-o conferinţă de presă, că era obligat prin lege, dar şi prin decizia recentă a Curţii Constituţionale, să meargă la Comisia juridică din Parlament, care l-a convocat pentru a prezenta proiectul de modificare a legilor justiţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ proiectul privind modificarea legilor Justiţiei, argumentând că acesta "nesocoteşte" în aspecte esenţiale garanţii fundamentale privind funcţionarea sistemului judiciar şi contravine dispoziţiilor constituţionale.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. PNL si toate partidele sa participe in parlament sa faca legi bune,nu pentru orice, arest si inchisoare.In Grmania in unele infractiuni se face munca in folosul comunitatii.Ne mai miram ca pleaca oameni din tara.Vor ramane mai multi excrocii,securistii,batrani si naivi.

    1. Cei de la PNL susține reformarea statului fără schimbare legilor.

      Liberalii susțin mafia securistă și corupția globală. 

      Teoretic!

      În practică, aripa securistă a FSN-ului, PDL, a preluat partidul național liberal. 

    E pacat ca permitem aceasta diversiune cu scopul ascunderii si tergiversarii actiunilor impotriva finantatorilor coruptiei din justitie, a camatarilor fara scrupule (bancile). Ma asteptam sa vad impunerea raspunderii judecatorilor si, prin aceasta, curatarea sistemului juridic. Odata curatat, nici bancile, nici mustatile nu ne mai pot influenta; decidentul (judecatorul) raspunde pentru fapta sa, nu mai sta linistit, bucurandu-se de spagile luate, fiind obligat sa judece drept.

    Nu noi suntem hoti, ei, cei putini, sunt. Noi doar le permitem. Permitem neaplicarea deciziilor obligatorii ale CJUE.

    Nu uitati, vi se distrage atentia de la camatarii fara scrupule, de la hotia bancilor. 

    1. Bancile nu fura nimic. Fac afaceri pentru profit. Vor profit fara scrupule si fara sa le pese. Bancile nu sunt institutii filantropice si e dreptul lor sa faca ce vor pentru profit. Nu va convin regulile lor, cautati bani in alta parte. Ipocrizie ieftina. Este oricum mai bine decat atitudinea personajelor sinistre din strada...nu au iesit anti-contributii la angajat, anti-masuri fiscale periculoase, anti-distrugerea pilonului II..nu au iesit pentru educatie buna si sistem de sanatate de calitate..nu ies nici macar pentru un sistem de justitie normal..ies pentru DNA..ca asta zbiara bezmetic, nu??! DNA sa va ia....animale sinistre. Tara asta nu are niciun viitor.

      Actioneaza la fel ca bandele in Japonia nu demult. Teroare, moarte mijloacele s-au schi.bat putin: judecatori, Parlament etc.

      Suntem obligati sa primim salariul prin banca, sa tinem conturi ale firmelor la banca, sa platim continuu unor privati alesi. Apoi ne obisnuim incet, incet si ne pare absurda lipsa lor. Daca cineva considera ca-i este permis orice pentru obtinerea profitului, a inteles gresit libertatea. Profitul este obligatoriu a fi obtinut prin mijloace legale; inselaciunea este pedepsita de lege.

      Ce dau inapoi bancile private si cui? Intrebarea este retorica. Muncim pentru iluzii intr-un mediu economico-financiar fals, fara substanta, o lume artificiala construita pentru cativa indivizi fara scrupule.

      Ia-i posibilitatea de a fura bani fara pedeapsa si va fi obligat sa devina productiv. 

    Guvernarea nu se face in strada doar daca trimitem Parlamentul acasa si votam de pe telefon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb