UPDATE Roiss, OMV: "Vrem să transformăm România într-un exportator de gaz"

Alina Toma, Corespondenţă din Viena
Companii / 22 noiembrie 2013

Roiss, OMV: "Vrem să transformăm România într-un exportator de gaz"

Update 14:59 Huijskes, OMV: "Vom fora mai multe sonde in perimetrul Neptun"

OMV Petrom intenţionează să foreze mai multe sonde anul viitor pentru continuarea explorărilor în perimetrul Neptun din Marea Neagră, a declarat, astăzi, Jaap Huijskes, director explorare şi producţie din cadrul grupului austriac OMV.

Domnia sa a precizat că în 2014, cel mai probabil în trimestrul II, va fi forată încă o sondă, care să confirme descoperirea din 2012, ce indică un potenţial de 84 miliarde mc de gaze în Marea Neagră de la sonda Domino.

Oficialul OMV a subliniat că explorările din Marea Neagră au grad mare de risc şi că zăcământul de gaz din perimetrul concesionat de Petrom şi Exxon ar putea intra în exploatare comercială abia la finele acestui deceniu.

----

Update 11:06 Roiss: "Nu renunţăm la benzinării şi rafinării"

Schimbarea de strategie a grupului OMV nu înseamnă o renunţăre la benzinării şi rafinării, a subliniat Gerhard Roiss, directorul general al grupului austriac. OMV îşi optimizează activitatea pe sectorul de rafinare şi marketing, şi-a făcut un exit de pe anumite pieţe, dar lanţul de benzinării şi rafinăriile vor avea un rol cheie în dezvoltarea viitoare axată pe exploare şi producţie, a subliniat domnia sa.

Şeful OMV a mai spus că grupul va finaliza, în perioada următoare, investiţiile în modernizarea rafinăriei Petrobrazi deţinută de Petrom, cu lucrări în valoare totală de circa 600 milioane de euro.

---

Transformarea României din importator în exportator de gaze este un obiectiv major pentru grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, a declarat, azi, la Viena, Gerhard Roiss, directorul general al OMV.

2013 a fost un an decisiv pentru OMV, care a făcut trecerea de la rafinare şi marketing la o dezvoltare integrată pe explorarea şi producţie în sectorul petrolului şi gazelor. Grupul austriac se va concentra, astfel, în următorii ani, pe investiţii masive în explorarea şi exploatarea gazelor şi petrolului din zona Mării Negre şi a Mării Nordului.

Domnul Roiss a explicat: "Europa este dependentă, într-o mare proporţie, de importurile de gaze. În acest context, schimbarea strategiei OMV în sensul descoperirii de noi rezerve de gaze este extrem de importantă. România este o ţară cheie, iar datele din 2012 arată că Marea Neagră are un potenţial mare. Gazul din Marea Neagră este gaz pentru creşterea independenţei energetice a Europei".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si de aceea ceea ce imi doresc este doar ca importanta economica pe care o are OMV in macroeconomia Austriei si cum te ocupi pentru a asigura locuri de munca in cercetare si pentru studiu la noua universitate montana, sa fie posibil si pentru firma Petrom si Romania.

    Degeaba se lupta investitoru cu prostimea. Ei nu vor si pace. Nu vor sa exporte deci sa faca bani. Ei vor doar sa-i imbogateasca pe rusi mai departe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb