UPDATE Victoria Nuland: "Statul de drept în România trebuie întărit"

F.A.
Politică / 11 ianuarie 2014

Update 11:47 Nuland: "E îngrijorător când sunt atacuri la independenţa justiţiei"

Asistenta secretarului american de Stat pe afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, consideră că este îngrijorător când sunt atacuri la independenţa justiţiei.

"E îngrijorător când sunt atacuri la independenţa justiţiei, când politicieni din orice partid decid să provoace indepedenţa justiţiei. E ceva ce noi urmărim în toate ţările, iar cetăţenii României au luptat enorm pentru o justiţie indepedentă. Le cer tuturor politicienilor să lupte pentru a ţine justiţia departe de influenţa politică", a spus domnia sa în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii, la ambasada Statelor Unite la Bucureşti.

Întrebată care este mesajul său principal pentru guvernul român, diplomatul american a răspuns: "SUA doresc o Românie cât mai puternică posibil, cât mai curată posibil şi cât mai democratică, care să continue să fie marele nostru aliat aici".

---

Victoria Nuland, asistentul secretarului american de Stat, a declarat, astăzi, că statul de drept în România trebuie întărit.

"SUA au un interes în ceea ce priveşte statul de drept, transparenţa Justiţiei în România", a afirmat Nuland, după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

Domnia sa a adăugat: "SUA vor fi întotdeauna interesate de reforma şi continuarea traiectoriei României. Statul de drept în România trebuie întărit, fiindcă el garantează o Românie prosperă".

La rândul său, Titus Corlăţean a declarat că vizita subsecretarului de stat american a fost o oportunitate de a discuta despre parteneriatul strategic.

"Îi urez bun venit doamnei subsecretar de stat, e o vizită pe care o apreciem la cel mai înalt nivel. A fost o oportunitate de a discuta despre parteneriatul nostru strategic. Este un parteneriat robust şi fundaţia relaţiilor bilaterale. Apreciez substanţa acestor discuţii. Am discutat despre cooperarea în cadrul NATO, despre agenda viitorului summit NATO, din septembrie, în Marea Britanie", a precizat ministrul Afacerilor Externe.

El a menţionat: "Am discutat şi despre cooperarea în legătură cu Afganistan, precum şi despre un proiect important - scutul de apărare antirachetă, care este în desfăşurare. Un alt subiect - poziţiile comune pe care le avem pentru susţinerea libertăţii de mişcare în cadrul UE, dar şi despre susţinerea obiectivelor europene ale Republicii Moldova".

Ministrul Afacerilor Externe a arătat că întărirea statului de drept în România este "în primul rând interesul nostru".

"În cele din urmă, pentru că vorbim despre acest robust parteneriat strategic, trebuie să discutăm direct, chiar dacă anumite lucruri pot părea sensibile. Manifestăm interes pentru întărirea statului de drept în România. Este în primul rând interesul nostru, al guvernului României", a declarat Corlăţean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb