Urgent Cargus, creştere a afacerilor de 21% în prima jumătate a lui 2015

Elena Deacu
Companii / 6 august 2015

Gian Sharp, CEO Urgent Cargus

Gian Sharp, CEO Urgent Cargus

Compania de curierat intern Urgent Cargus anunţă o creştere cu 21% a cifrei de afaceri în prima jumătate a anului 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014.

Evoluţia pozitivă a rezultatelor companiei urmează procesului accelerat de consolidare şi integrare a operaţiunilor cât şi a investiţiilor realizate în această perioadă. Volumele transportate au continuat să crească pe ambele segmente de clienţi, B2B şi B2C, susţinute de expansiunea ponderii comerţului online, acesta ajungând să reprezinte 50% din cifra de afaceri a companiei. Pe acest segment, compania a înregistrat o creştere cu 80% a volumelor transportate, faţă de prima jumătate a lui 2014, extinzându-şi portofoliul de clienţi prin atragerea unor companii importante, active în acest domeniu.

"Odată cu fuziunea de anul trecut, ne aflăm într-o nouă postură pe piaţa de curierat, aceea a unui jucător cu o poziţie bine consolidată. Acordăm o atenţie specială comerţului online, care a ajuns să reprezinte 50% din cifra de afaceri a companiei şi unde am reuşit să atragem jucători cheie din acest segment, precum eMAG, Avon, Oriflame, H&M sau Depanero", spune Gian Sharp, CEO Urgent Cargus.

În condiţiile creşterii volumelor transportate şi procesate, compania a planificat investiţii de 2,5 milioane euro, pentru extinderea şi îmbunătăţirea capacităţilor logistice. Astfel, suprafaţa destinată depozitării şi sortării expedierilor va fi extinsă cu 50% în 15 oraşe mari din România până la finalul lunii octombrie; vor fi achiziţionate noi echipamente de procesare a coletelor, împreună cu soluţii de IT şi securitate, iar flota de vehicule va fi mărită. Extinderea logistică este susţinută deja şi de creşterea medie a numărului de angajaţi şi colaboratori cu 20% în prima jumătate a acestui an.

"În a doua jumătate a lui 2015 ne dorim să avem o creştere a cifrei de afaceri cu 20% şi ne pregătim pentru un an 2016 plin de provocări. Urmărim cu atenţie dinamica pieţei de comerţ online, estimată pentru 2015 la o valoare totală de 1,3 miliarde euro, precum şi întărirea poziţiei pe care o deţinem în zona de clienţi B2B. Estimăm că piaţa de curierat intern va continua să aibă o evoluţie ascendentă, odată cu consolidarea poziţiilor deţinute de principalii jucători" a explicat Gian Sharp, CEO Urgent Cargus.

Urgent Cargus este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa de curierat intern din România. Realizată în 2014 prin fuziunea a două dintre cele mai importante companii de curierat din România, Urgent Cargus deţine şi utilizează singura reţea naţională de 140 centre şi depozite şi o flotă de peste 2.600 de vehicule de curierat. Urgent Cargus are peste 2.900 de angajaţi şi a avut vânzări cumulate de peste 68 milioane de euro în 2014.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb