Ursula von der Leyen va candida pentru şefia NATO

D.T.
Internaţional / 1 aprilie 2023

Ursula von der Leyen va candida pentru şefia NATO

Actualizare Comisia Europeană dezminte candidatura preşedintei Ursula von der Leyen la conducerea NATO

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu candidează la funcţia de secretar general al NATO, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al Comisiei, conform Agerpres.

Afirmaţiile despre acest subiect ale ziarului britanic The Sun sunt "speculaţii nefondate", a comunicat Comisia, la solicitarea agenţiei respective.

Cotidianul publicase informaţia că - potrivit unei surse diplomatice - von der Leyen urmăreşte să devină succesoarea lui Jens Stoltenberg la conducerea Alianţei Nord-Atlantice. Alte surse ale ziarului afirmau că guvernul britanic se va opune unei astfel de numiri, din cauza greşelilor comise de preşedinta CE în perioada când a fost ministru al apărării din Germania.

Mandatul lui Stoltenberg a fost prelungit până în martie anul trecut, la scurt timp după ce a început invazia rusă în Ucraina, şi urmează să se încheie în 30 septembrie anul acesta. Politicianul norvegian în vârstă de 63 de ani este secretar general al NATO de aproape nouă ani, timp în care termenul pentru plecarea din funcţie a fost amânat de trei ori.

Recent, au apărut speculaţii conform cărora, în contextul războiului din Ucraina, ar putea avea loc o nouă prelungire. În acelaşi timp, unii diplomaţi au afirmat că menţinerea lui Stoltenberg la conducere ar putea da impresia că NATO nu poate ajunge la un acord privind un nou secretar general.

---

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va candida pentru a deveni următorul secretar general al NATO, potrivit Agerpres.

Mai multe state membre ale Alianţei Nord-Atlantice au sugerat că von der Leyen va prelua conducerea în octombrie.

Actualul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, îşi încheie mandatul, aşa cum era planificat, în luna octombrie, după ce a fost prelungit de trei ori. Stoltenberg a ocupat această funcţie timp de aproape nouă ani.

Londra se va opune candidaturii lui von der Leyen, care a ocupat anterior funcţia de ministru al apărării, invocând rezultatele slabe la conducerea forţele armate ale Germaniei, se arată în sursă.

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, şi secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, se numără printre candidaţii la conducerea NATO.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. nu.

    va conduce la destramarea NATO. 

    e un om extrem de corupt si veros si va incerca multiple combinatii legate de fondurile cerute si comenzile de armament, fapt care va conduce la slabirea si dizolvarea structurala a NATO (vezi evolutia increderii si functionalitatii Comisiei Europene in ultima decada)

    1. Sa fie la conducere. Vestul corupt nu merita altceva decat scrumul.

      de ce iti place tie sa vezi Romania in pericol?

      poate pentru ca nu ai suflet de roman?  

      E rus pana in maduva oaselor si e suparat ca s-a inchis centru cultural rus de la Buc.

      aaa, centrul cultural rus de pe lascar catargiu... da, il stiu

      o cunostinta de-a mea facea cursuri de rusa acolo si am cunoscut profa de rusa de acolo (una rusoaica blonda si subtire , inalta) .....nu mai stiu cum se numea... natasha plm, ceva de genul asta...  

      nu mi-a placut ca om - mi-a inspirat ca stil ceva scarbos, un amestec de superioritate naturala , un asa-zis elitism cu un stil de a vorbi nitel de sus.... nu am inteles de ce avea pozitionarea asta - eu m-am purtat ok in cele 10 minute cat am relationat cu ea, cred ca avea prejudecati crunte fata de romani.  

      personal ma bucur ca i-au inchis - era un super-cuib de spionache pe acolo , era un centru de iradiere a influentei ruse in Romania....  

      bai , dar daca toata faza a fost o gluma de 1 Aprilie ?

    wow !

    Si al 3-lea Razboi Mondial va fi GARANTAT,

    dar chiar asa de dusi cu pluta suntem ?! 

    1. Da,cred că femeia va dori ca NATO să intre în acțiune.

    Asta ne lipsea! Nu are ceva nepoti, vreun pullover de tricotat, ceva?

    1. Crezi ca ar fi mai bine cu Iohanita?

    Doamne ajuta! Sa fie razboi mondial pe bune, fara ipocrizii si fasoane. Vedem cine ramane in picioare la final. Slava NATO! Slava Rusia! Slava China!

    1. esti terminat.

      inca mai respiri? 

    Clar va urma al 3 lea razboi mondial!

    Ca si cetatean nu te regasesti in acesti conducatori care iti decid viata. Degeaba votezi in Romania si iti alegi conducatorii cand deciziile importante se iau de acesti functionari ai UE nevotati si nealesi de nimeni. 

    Banii din taxe, in loc sa beneficiezi de spitale, scoali etc sunt redirectati de UE pentru a intretine razboiul din Ucraina.

    1. Aurare, i-a piciorul de pe acceleratie ca o dai in gard.

      Romania ia mai multi bani de la UE, comparativ cu cat contribuie.

      In plus Romania ar putea lua si mai multi bani dar nu vrea (vezi pensiile speciale) sa ii ia. 

      Habar nu ai nici de economie si nici de "banii europeni",

      banii ce luam de la UE este o mica compensare ca 

      se importa fara taxe vamale si dam oameni educati 

      foarte scum de statul roman GRATIS sa lucreze in occident,

      si multe alte ...... 

      Asa e,ne-a umplut ue de bani!ne-a dat de ne-au iesit pe ochi!la 16 ani de la integrare avem 350 de euro salariul minim.avem 50% din pib datorie si nu din cauza pensiilor speciale.nu mai avem suveranitate si suntem o colonie administrata de tradatori de tara si slugi proaste.ne-am instrainat toate resursele si milioane de oameni au parasit tara.in schimb multinationalele au castigat sute de miliarde de euro si omv ne rade-n nas.avem preturi europene si venituri romanesti.urmeaza decarbonizarea,adica ZERO emisii de co2 pana in 2050.operatia a reusit,dar pacientul,Romania,este mort.eu,dintr-un mare sustinator al integrarii mai vad acum o singura solutie: roexit.si acolo se va ajunge,deoarece ue a ales sa se sinucida ideologic,politic,economic si cultural.

      CHIAR! CINE NUMESTE SEFII UE SI SEFII NATO? CA SEFII SUA SE ALEG PRIN VOT PO-PU-LAR!

      " eu,dintr-un mare sustinator al integrarii mai vad acum o singura solutie: roexit.si acolo se va ajunge,deoarece ue a ales sa se sinucida ideologic,politic,economic si cultural."

      subscriu integral.

      dar nu putem continua cu actuala clasa politica ca astia au instinct de sclav, vor cauta alt stapan la care sa se inchine! Trebuie alta clasa politica romaneasca autonoma, cu patriotism si cu sange in instalatie ! Si mai ales cu strategie si viziune.  

      Asa e,plin de habarnisti pe aici,nimic nu e gratuit!

      inafara de infrastructura unde caimacul il ia strabag,poor si italienii,restul fondurilor e o risipa sa nu te alegi nimic,daca si justitia apare la tv sa ne spuna ca judeca mult si corect,proiect finantat de ue,nu se face o otelarie serioasa ,o fabrica de pompe in locul Aversei ca nu poti trage apa cu furtunul ca rachiul,repornirea Alro ca fara cabluri nu poti repara liniile de inalta pt sistemul de irigatie(asta doar pt irigatii care sunt prioritate nationala),o fabrica serioasa de bitum sa nu mai importam din GRECIA,HU,PL,tari care au vazut sonde la televizor si turnam cantitati imense de asfalt !

    Sper să căștige,că sigur va fi unicul candidat.Va pierde doar dacă media va scoate dovezi de acte de corupție.Dacă e singurul candidat șansele sunt bune,adică 100% e risc mic a pierde.

    DAR NE VREA DOAR BINELE! Vezi vaccinul anticovid GRATIS si cu BENEFICII MOR-TA-LE comparativ cu insignifiantele reactii adverse.

    1. daca nu ne-a omorat ursuleasca cu zemurile magice, te pomenesti ca vrea acum sa ne omoare cu un razboi din ala clasic....

      thin the herd, .... zic. mai putintei ca-i mai dragut... asa viseaza psihoticii de la carma puterii mondiale.

      nu mai bine sa incepem cu ei depopularea? zic si eu asa, nu dau cu bata.  

    Stați calmi, credeți că SUA o acceptă?

    1. ai o minte f calma , crezi ca , candideaza din capul ei ? asa v-a spus la gradinita ?

      Dacă mergeai la grădiniță îți tăia educatoarea unghiile cu care zgarii inutil!Ideal părinții trebuiau să facă asta dar...

    Ar fi buna si de presedinta USA

    Femeia asta trebuie judecata pentru neregulile din pandemie. Sa răspundă pentru contractele cu vaccinuri și pentru crimele comise. Jos cu ea!

    1. A instaurat dictatura în UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb