USL solicită referendum cu o singură întrebare, referitoare la desfiinţarea sau nu a sectoarelor

Ziarul BURSA #Politică / 10 mai 2011

USL a mandatat, ieri, consilierii săi din CGMB şi primarii de sector pentru a solicita, în discuţia cu primarul general Sorin Oprescu, ca la referendum să fie adresată o singură întrebare, referitoare la desfiinţarea sau nu a sectoarelor.

"Am mandatat colegii din CGMB şi primarii noştri de sector să solicităm în continuare ca bătaia de joc cu şapte întrebări la referendum să înceteze şi să poată fi organizat în Bucureşti un referendum cu o singură întrebare: Doriţi desfiinţarea sectoarelor sau nu?", a declarat, ieri, copreşedintele USL, Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat că, printr-o astfel de întrebare, bucureştenii vor putea şti ce vot să dea.

"Să ştie bucureştenii ce vot ne dorim la acest referendum, altfel, şefa PDL Bucureşti, Elena Udrea, când a văzut banii bugetului Bucureştiului, probabil că foarte greu va renunţa la acei bani şi va dori introducerea în Parlament a acelei legi fără consultarea bucureştenilor", a susţinut Ponta.

El a precizat că mandatul consilierilor USL este de a încerca să se revină la un sistem raţional în ceea ce priveşte referendumul, care să implice adresarea unei singure întrebări "simple şi clare".

"Ne dorim ca acest referendum să nu fie întârziat, nici amânat. Cred că va fi interesant pentru noi toţi, probabil şi pentru Elena Udrea, să vadă ce cred bucureştenii despre intenţiile lor şi lăcomia cu care se uită la banii comunităţii", a adăugat Ponta.

Potrivit Hotărârii din 13 aprilie a CGMB, referendumul local va fi organizat în 19 iunie şi va conţine şapte întrebări, propuse în proiectul PDL votat atunci de consilierii municipali. După votarea Hotărârii privind organizarea referendumului local "s-au iscat dezbateri aprinse" pe tema celor şapte întrebări votate în Consiliul General.

În aceste condiţii, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut partidelor reprezentate la nivelul municipiului Bucureşti să ia o decizie finală în cazul numărului de întrebări şi a schimbării conţinutului acestora. Forma finală a întrebărilor ce vor fi adresate bucureştenilor la referendumul local poate fi decisă doar de CGMB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb