Vadim Tudor a rupt lanţurile: Ruşii şi Europa Liberă, principalii vinovaţi pentru dezastrul din Moldova!

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 18 iulie 2005

Toţi parlamentarii PRM îşi vor dona salariile pe luna iulie pentru zonele sinistrate din Moldova, a anunţat, la finele săptămînii trecute, într-o conferinţă de presă, preşedintele formaţiunii, Corneliu Vadim Tudor. Domnia sa a cerut întrunirea Parlamentului în sesiune extraordinară şi demisia imediată a preşedintelui Traian Băsescu, invocînd faptul că acesta ar fi beat 24 de ore din 24.

Vadim Tudor a lansat şi unele propuneri pentru ajutorarea sinistraţilor, printre care: direcţionarea a 10% din accizele pe carburanţi către sinistraţi, banii pe care statul român îi datorează Regelui Mihai I al României (32 de milioane de euro) să fie folosiţi pentru reabilitarea infrastructurii, anularea contractului de concesionare a exploatării aurului de la Roşia Montană, susţinînd că România ar pierde două miliarde de euro prin acest contract.

În altă ordine de idei, liderul peremist a lansat ipoteza că la baza producerii inundaţiilor ar sta Rusia, care ne-a pedepsit pentru aderarea la NATO, "aşa cum a făcut şi la inundaţiile din 1970, la un an după ce Nicolae Ceauşescu a refuzat să participe la invadarea Cehoslovaciei". Tribunul a prezentat, în acest sens, cîteva pasaje dintr-o carte de specialitate, din care reiese că încă din 1942 ruşii făceau experimente meteorologice. În viziunea preşedintelui PRM, un alt vinovat este postul de radio Europa Liberă care, atunci cînd Ceauşescu a început demolarea satelor, a "trîmbiţat" prin toată Europa, invocînd un genocid cultural.

În aceeaşi conferinţă, Vadim Tudor a făcut referire la un Rechizitoriu întocmit anul trecut de Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA), în dosarul "Flota", din care reiese că Preşedintele României este pus sub acuzare pentru înstrăinarea a 16 nave maritime de mare tonaj. Interesant este faptul că, deşi Vadim a spus că dosarul este inedit, informaţiile care se regăsesc în el erau cunoscute încă din campania electorală din 2004. Cît despre provenienţa dosarului, Vadim Tudor nu a dorit să-şi deconspire sursa.

În cazul în care se vor organiza alegeri anticipate, PRM nu exclude nici o alianţă pre-electorală. Cît despre campania electorală, C.V. Tudor a spus că nu are bani pentru o campanie şi nici nevoie de aşa ceva: "Am rupt lanţurile! Nu mă mai ţin în frîu nici consilierii israelieni, nici ăia italieni. Am încercat şi varianta asta, nu a mers...".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb