Valer Blidar: "Banca Comercială Feroviara va fuziona cu o bancă nu de mult înfiinţată"

PAULA BULZAN, ARAD
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 noiembrie 2014

Banca Comercială Feroviara a început să funcţioneze în anul 2009.

Banca Comercială Feroviara a început să funcţioneze în anul 2009.

Valer Blidar, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Feroviara, a anunţat, zilele trecute, că este pe cale să achiziţioneze o bancă nu de mult înfiinţată, care, în urma fuziunii cu Banca Comercială Feroviara, va duce la crearea singurei bănci cu capital exclusiv românesc din ţară.

"Suntem în negocieri pentru achiziţia unei noi bănci. Lucru care va face ca Banca Comercială Feroviara să devină o bancă, într-adevăr, naţională şi o bancă de încredere. Marile bănci care funcţionează în România, bănci de succes, cu anvergură, au, totuşi, mari probleme cu creditele neperformante şi din acest punct de vedere, Banca Comercială Feroviara este cea mai sănătoasă bancă din România", a anunţat Valer Blidar în cadrul Topului Firmelor, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

Acesta a mai adăugat: "Banca Comercială Feroviara va fi, peste scurt timp, singura bancă cu capital exclusiv românesc. Cealaltă bancă, care s-a născut nu de mult, va fuziona cu noi, deci vom rămâne singura bancă cu capital românesc".

Banca Comercială Feroviara S.A. este o bancă universală cu capital privat, integral românesc, având următorii acţionari: Valer Blidar (38,445%), S.C. Astra Vagoane Călători S.A. (28,389%), S.C. Tristar SRL (23,666%) şi S.C. Atelierele Griviţa Bucureşti S.A. (9,5%).

Banca Comercială Feroviara S.A. a primit avizul de funcţionare de la Banca Naţională a României în luna august a anului 2009 şi a devenit operaţională în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Reţeaua de distribuţie a băncii are 15 unităţi (12 sucursale şi 3 agenţii) în 11 oraşe importante ale ţării (Arad, Baia Mare, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara).

În aprilie 2014, profitul cumulat a fost de 293 mii lei, iar principalul factor care a contribuit la realizarea acestuia este rezultatul financiar net favorabil, obţinut din activitatea de bază.

În luna mai a acestui an, Valer Blidar, acţionarul majoritar al băncii a declarat că analizează achiziţia unei alte instituţii de credit prezentă în ţara noastră, însă nu era mulţumit de calitatea celor pe care proprietarii doreau să le vândă, din cauză că aveau un istoric cu probleme. Domnia sa a menţionat că a contractat serviciile unui consultant pentru evaluarea oportunităţilor de cumpărare.

Întrebat la acea vreme dacă are în vedere preluarea integrală a unei bănci sau doar a unui portofoliu, Valer Blidar a răspuns "totul sau nimic". Omul de afaceri nu a dorit să precizeze ce sumă ar fi dispus să plătească pentru o astfel de tranzacţie.

Pentru acest an, conducerea BCF şi-a propus să obţină un profit net de 1,5 - 2 milioane lei.

Anul trecut, Banca Feroviara a avut o pierdere de 9,42 milioane lei, faţă de un rezultat negativ de 20,45 milioane lei, în 2012, potrivit datelor prezentate.

Valer Blidar a susţinut în primăvara acestui an că piaţa a fost cea care a împins Banca Feroviara către o zonă de nişă, a creditării IMM-urilor şi microîntreprinderilor, în special pe partea operaţională.

Lucian Isar, numit preşedintele Consiliului de Supraveghere

Fostul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a fost numit preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Feroviara, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, din 1 iulie, când a fost aprobată schimbarea administrării băncii din sistem unitar în sistem dualist, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Membrii Directoratului vor fi actualii membri ai Comitetului de Conducere, respectiv Petre Tulin, în calitate de preşedinte al Directoratului şi Director General al Băncii, Vladimir-Mihai Selaru şi Cornel Benchea.

Membrii consiliului de administraţie au fost revocaţi şi numiţi consilieri în cadrul instituţiei.

În Consiliul de Supraveghere, pe lângă Lucian Isar, au fost numiţi Luis Ferrer Lorenzo, Corina-Mihaela Blidar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb