Valerian Vreme: Poşta Română va contesta în instanţă amenda Consiliului Concurenţei

T.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 martie 2011

Valerian Vreme: Poşta Română va contesta în instanţă amenda Consiliului Concurenţei

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) va contesta în instanţă amenda de aproximativ 24 de milioane de euro primită de Poşta Română de la Consiliul Concurenţei, a anunţat, ieri, ministrul Valerian Vreme. Compania Poşta Română este coordonată de MCSI.

Valerian Vreme a declarat, citat de Agerpres: "Poşta Română abia a primit înştiinţarea. Va trebui să o plătim. Oricum, o vom contesta în instanţă, dar, conform legii, trebuie să plătim 30% din amendă".

Declaraţiile ministrului vin în contextul în care noua legislaţie a Concurenţei obligă firmele amendate la un procent de 30% din plata amenzii, indiferent dacă sancţiunea este contestată în instanţă.

Ministrul Valerian Vreme s-a arătat nemulţumit de faptul că, din cauza predecesorilor săi, MSCI se află, în situaţia de a plăti în anul 2011 o astfel de amendă, pentru un proces care durează din 2004.

Valerian Vreme a precizat: "Eu nu comentez sentinţa şi decizia justiţiei. Mi se pare nedrept că alţii nu au ştiut să conducă sau au condus cum au condus şi noi plătim".

Poşta Română a fost amendată, recent, de Consiliul Concurenţei, la sesizarea unei firme private, pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă prin politica sa de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii poştale.

Comisie privind fuziunea operatorilor de cablu

Ministrul Valerian Vreme a mai anunţat că la MCSI a fost înfiinţată o comisie care analizează posibila fuziune dintre companiile RCS-RDS şi UPC, văzută drept un viitor monopol pe piaţa de cablu TV din Româ-nia.

Valerian Vreme a declarat: "La minister, s-a creat o comisie care tratează acest subiect, dar competenţa pe acest domeniu revine Consiliului Concurenţei şi mai există Agenţia Naţională de Comunicaţii. Noi vom asigura doar asistenţa tehnică necesară pentru Consiliul Concurenţei, când vom fi solicitaţi".

Ministrul recunoaşte că "orice monopol are şi o parte negativă", dar spune că nu se poate pronunţa asupra acestei fuziuni până nu obţine toate detaliile legate de aceasta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce are amenda cu procesul din 2004?

    Probabil posta va contesta si nu MCSI ?

    Nu pierd ocazia sa se laude de felul cum conduc ! Ce conduc ?#0 % din amenda platita !? Din ce surse ca la posta nici praf de bani nu mai este ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb