VALERIU GHEORGHIŢĂ:  "Reticenţa nu se manifestă la a treia doză, ci la prima"

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 29 septembrie 2021

"Reticenţa nu se manifestă la a treia doză, ci la prima"

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a prezentat beneficiile celei de-a treia doze de vaccin, dar a vorbit şi despre reticienţele oamenilor. Valeriu Gheorghiţă a afirmat că doza a treia de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la peste 97% faţă de formele grave de boală care necesită spitalizare. Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre semnalele din ţările unde a fost administrată a trei doză: "Cea mai mare experienţă o are Israelul, în momentul de faţă, unde sunt circa trei milioane de doze administrate, practic 50% din populaţia eligibilă a primit deja cea de-a treia doză de vaccin. Peste 85% din cei peste 65 de ani au primit cea de-a treia doză de vaccin, iar rezultatele sunt foarte bune, în sensul în care eficienţa se restabileşte la peste 95% faţă de infecţie, faţă de a avea un test pozitiv şi la peste 97% faţă de formele gravă de boală care necesită spitalizare. Ca atare, evident că riscul să ne infectăm a scăzut de cel puţin 11 ori comparativ cu persoanele care au primit doar două doze, iar riscul de a face o formă severă a scăzut de aproximativ 20 de ori la persoanele care au primit şi a treia doză comparativ cu cei care aveau doar două doze". Gheorghiţă a precizat că în ţara noastră nu există o reticenţă în privinţa celei de-a treia doze, ci a primei scheme de vaccinare: "Nu cred că ne lovim de o reticenţă în ceea ce priveşte doza a treia, ne lovim de o reticenţă în ceea ce priveşte numărul de persoane care se vaccinează cu prima schemă şi aici este foarte importat să înţelegem că pentru noi prioritar rămâne să creştem rata de acoperire vaccinală la nivel populaţional pentru că este singura modalitate prin care putem încetini răspândirea virusului alături de o măsură foarte importantă şi anume masca de protecţie, este măsura complementară care reduce riscul de infectare şi fiind vaccinaţi având un risc foarte mic să facem o formă gravă de boală şi să ajungem la spital".

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că persoanele vaccinate cu prima doză de AstraZeneca şi care din diverse motive au renunţat la rapel ar putea să se vaccineze cu Pfizer sau Moderna, dacă au trecut şase luni de la acel moment: "În această săptămână vom evalua posibilitatea ca persoanele care au primit prima doză de vaccin AstraZeneca şi care din diverse motive, pentru că s-au speriat cel mai frecvent, au amânat efectuarea rapelului cu vaccin de AstraZeneca şi care au trecut de şase luni de la acel moment, vor putea să beneficieze de un vaccin pe bază de ARn mesager direct, fără nicio recomandare medicală. Dar această hotărâre o vom lua în cursul acestei săptămâni, după ce va fi dezbătută în cadrul grupurilor ştiinţifice".

În prima zi când vaccinarea cu doza trei a fost posibilă, aproape 12.000 de persoane s-au programat, cele mai multe optând pentru serul de la Pfizer.

Toate persoanele care au mai mult de şase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 pot primi, începând de ieri, a treia doză.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Dupa rapel, un prieten (fara comorbid) a facut varice. PENTRU EL, a nu mai putea merge e mai rau ca a muri. O event doza 3 ce i-ar aduce?! Oare de ce indrazneste sa vorbeasca UE (medicii s.a) despre accept diferentelor dintre indivizi etc, etc, etc?!

    "Reticenţa nu se manifestă la a treia doză, ci la prima"

    La a cata doza REapare reticenta?

    Daca considerati ca la a treia nu, atunci credeti la a patra e posibil, la a cincea e probabil, iar la a sasea e sigur? 

    Valeu..... col Gheorghita afirma ceea ce eu va spuneam deja de doua saptamani calculand ratele de infectare ale vaccinatilor.

     

    "Ca atare, evident că riscul să ne infectăm a scăzut de cel puţin 11 ori comparativ cu persoanele care au primit doar două doze," 

    Asta este BREAKING NEWS. Stiu, o sa para ca ma laud. Dar iar ma confirma col Gheorghita. In acest moment, ratele de infectare ale vaccinatilor (cu doua doze) sunt aproape la fel cu cele ale nevaccinatilor. 

    1. Sa le transmita cineva asta urmatorilor.

      - Adrian Wiener de la USR 

      - Mirel Curea de la EVZ 

      - Florin Citzu de la PNL 

      - managerul Musta 

      si altor propagandisti 

      Prostul de Curea nu inceteaza sa ma uimeasca.

      Tocmai ce ii certa pe cei de la FDA ca nu au intrebat suficient de mult inainte de a ezita de a recomanda doza trei pentru toata populatia. El zicea sa se uite mai bine la Israel desi i se spunea de catre colegi ca s-au uitat chiar bine la situatia din Israel pe care nu o intelegeau foarte bine. Iar Curea, acest prostovan propagandist, ii certa pe cei din FDA. Un semidoct. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb