Democrat-liberalul Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, susţine că apa pentru agricultorii români, necesară irigaţiilor, este prea scumpă şi că nimeni nu caută soluţii pentru subvenţionarea acesteia. Domnia sa susţine: "Apa care se foloseşte în agricultură este o apă plătită. Statul ar trebui să o subvenţioneze până când ajunge la gura hidrantului, acolo unde ea se repartizează pe suprafaţă".
Domnia sa a afirmat că au fost foarte multe discuţii despre modul de subvenţionare a apei pentru agricultură, dar că nu s-a stabilit un sistem, în timp ce ea este extraordinar de scumpă pentru producătorii agricoli, chiar în această perioadă de secetă. Potrivit Agerpres, Valeriu Tabără a menţionat că apa românească se exportă în Ungaria printr-un sistem de conducte, dar există o diferenţă de preţ foarte mare, în favoarea vecinilor noştri: "Diferenţa de preţ este de 400 de lei la mia de metri cubi de apă. Este o mare problemă. Nici cei de la Ministerul Agriculturii nu se ocupă de problema aceasta pentru a vedea reglajul apei. Deocamdată este apă în conducte pentru că nu sunt probleme, mai ales în Banat".
El a atras atenţia că ar fi trebuit să se umple toate canalele cu apă, ca rezervă pentru perioada următoare, care se anunţă excesiv de secetoasă. Valeriu Tabără a discutat, vineri, cu responsabilii agricoli din zona Periam, care i s-au plâns în legătură cu faptul că, deşi s-a dat drumul la apă pentru irigaţii, producătorii agricoli înregistrează pierderi, deoarece apa costă până la 500 de lei pe mia de metri cubi. Agricultorii din zonă susţin că România vinde apa Ungariei cu 100 de lei la mia de metri cubi.