VALERY KUZMIN, AMBASADORUL FEDERAŢIEI RUSE ÎN ROMÂNIA: "Dialogul social şi politic, singura cale posibilă de soluţionare a problemelor din Siria"

Andrei Murguleţ
Politică / 16 decembrie 2016

Valery Kuzmin (sursa foto: Facebook)

Valery Kuzmin (sursa foto: Facebook)

Valery Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, a primit, joi, o delegaţie a comunităţii siriene din România şi a organizaţiilor oficiale ale acesteia.

Domnia sa a declarat: "Singura cale posibilă de soluţionare a problemelor din Siria o reprezintă cea paşnică pe calea dialogului social şi politic".

Domnul Kuzmin a susţinut faptul că soluţia nu este una militară, ci aceasta este reprezentată de un dialog social şi politic care să cuprindă problemele Siriei de acum.

Acesta a mai precizat: "Acum aproximativ patru ani de zile, Rusia a insistat să aibă loc o conferinţă la Geneva, care a dus la emiterea unui comunicat, fiind subliniată găsirea unei soluţii optime pentru problemele din Siria, o soluţie politică cuprinzătoare. Din păcate, mai multe şedinţe au eşuat. Situaţia s-a înrăutăţit, ISIS întărind poziţiile până la sfârşitul anului 2015".

Totodată, ambasadorul a menţionat că Rusia este alături de Siria şi va fi în continuare.

Oficialii sirieni au declarat: "Am venit în vizită la Ambasada Rusiei să mulţumim Rusiei şi preşedintelui Vladimir Putin pentru sprijinul acordat".

Aceştia au menţionat: "Nu avem război între oamenii noştri. De-a lungul timpului în Siria au venit peste 300.000 de terorişti din aproximativ 100 de ţări. Guvernul şi armata siriană luptă împotriva terorismului".

Întrebaţi despre cum ar descrie relaţiile cu Hezbollah, organizaţie politică şi paramilitară şiită islamică din Liban, oficialii sirieni au spus: "Hezbollah nu este organizaţie teroristă, ci aliatul nostru. Colaborarea noastră este de alianţă, exact cum colaborăm şi cu Rusia. Noi ne dorim ca Siria să fie paşnică, fără alte războaie".

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a salutat, joi, victoria trupelor sale la Alep şi a declarat că sirienii "au scris istorie" alungându-i pe rebeli din al doilea oraş ca mărime al ţării, potrivit AFP.

"Istoria se scrie acum. Este mult mai important decât simple felicitări", a adăugat Bashar al-Assad, vorbind despre un "înainte" şi un "după eliberarea" oraşului Alep, unde în ultimele cartiere ale rebelilor, bombardate de regim timp de mai multe săptămâni, au început primele evacuări.

Pierderea Alepului este un regres major pentru rebeli, care au cucerit partea de est a metropolei în 2012. Pentru regim, această victorie, posibilă cu sprijinul Rusiei, este cel mai important succes al puterii de la începutul războiului în 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb