Investitorii care au cumpărat pe 9 martie, acţiunile "Sinteza" Oradea au avut vineri cel mai mare randament lunar. Cotaţia lor medie, exprimată în euro, a crescut cu 44,19% în ultima lună. Cei care au mizat pe acţiunile "Siretul" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 28,68%.
Portofoliul constituit în urmă cu o lună cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET a valorat vineri cu 4,16% mai mult decît cel din 9 martie. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui BET, calculat în euro, ca urmare a majorării preţurilor de transfer al acţiunilor din portofoliu. Un cîştig mai redus au avut investitorii care au mizat pe titlurile SIF. Ca urmare a creşterii valorii indicelui, calculat în euro, portofoliul constituit cu structura indicelui BET-FI a valorat vineri cu 1,63% mai mult decît în urmă cu o lună.
Investitorii care au preferat un plasament cu grad de risc scăzut şi au cumpărat unităţi ale fondurilor mutuale au avut un cîştig redus. Cei mai inspiraţi au fost investitorii care au optat pentru unităţile "Fortuna Clasic", valoarea unităţii majorîndu-se cu 1,72%. Persoanele care au mizat pe uni-tăţile "BCR Dinamic" au avut un cîştig de 0,55%, determinat de creşterea valorii, exprimate în euro.
Plasamentul în obiecte din aur a adus un cîştig ridicat în ultima lună. Datorită creşterii preţului oficial al aurului, exprimat în euro, obiectele din aur cumpărate pe 9 martie au valorat vineri cu 7,13% mai mult.
Cei care şi-au constituit un depozit bancar nu au fost la fel de inspiraţi. Numai cei care au ales un depozit în euro la "Garanti Bank" şi-au majorat suma cu 0,3%. Depozitele lunare în lei au adus o pierdere minimă de 0,57% din valoarea sumei iniţiale, exprimate în euro, cea mai bună dobîndă fiind oferită de "Finans-bank", "Eurom Bank" şi CEC. Cei care au decis să-şi păstreze economiile acasă, în lei, şi-au diminuat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,96% din cauza deprecierii leului în raport cu moneda europeană.