Vânzările de notebook-uri "Acer" au scăzut, însă cota de piaţă a companiei a crescut la 28,3%

COSMINA CAPALĂU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 noiembrie 2009

Bogdan Iftemie, Sales Manager "Acer" România": "Pentru desktop-uri vrem să intrăm în "Top 5" în trimestrul patru din 2009 sau primul trimestru din 2010".

Bogdan Iftemie, Sales Manager "Acer" România": "Pentru desktop-uri vrem să intrăm în "Top 5" în trimestrul patru din 2009 sau primul trimestru din 2010".

Producătorul taiwanez de calculatoare, "Acer", a obţinut poziţia de lider pe segmentul de notebook-uri din ţara noastră, atingând o cotă de piaţă de 28,3% în al treilea trimestru al acestui an. În ciuda unei scăderi de aproximativ 26% faţă de rezultatele înregistrate anul trecut, divizia ro-mânească a companiei a câştigat zece procente din piaţă în 2009. Potrivit domnului Bogdan Iftemie, Sales Manager "Acer" România, "primii trei jucători din domeniu deţin circa 60% din piaţă", aceştia fiind companiile "Acer", "Asus" şi Hewlett-Packard".

Pe segmentul de videoproiectoare de pe piaţa autohtonă, grupul taiwanez se situează pe locul al doilea, cu o cotă de piaţă de 14,6%, iar pe segmentul de LCD-uri, "Acer" ocupă locul 4, cu o cotă de piaţă de 7%.

Comparativ cu trimestrul al treilea din 2008, "Acer" România şi-a sporit cota de piaţă cu 6%, în ciuda scăderii vânzărilor de notebook-uri, de la 28.456 de unităţi comercializate în intervalul iulie-septembrie 2008, la 21.034 de unităţi vândute în perioada similară a acestui an.

Obiectiv pentru 2010: o poziţie în primii cinci jucători pe segmentul desktop-urilor

Pentru anul următor, reprezentantul "Acer" România a declarat că, pe segmentul dedicat desktop-urilor, compania are ca obiectiv clasarea între primii cinci jucători din piaţă, în ciuda unei scăderi masive a segmentului respectiv al pieţei. , a precizat Bogdan Iftemie.

Pentru următoarea perioadă, Sales Managerul "Acer" România a afirmat că se aşteaptă la o continuare a creşterii segmentului de notebook- uri, mizând pe clienţii finali şi pe SMB-uri (n.r. Small Medium Business - întreprinderi mici şi mijlocii).

30 de milioane de PC-uri vândute în 2008, la nivel global

La nivel mondial, "Acer" se clasea-ză pe locul al treilea în ceea ce priveşte totalul de PC-uri vândute şi pe locul al doilea pentru notebook- uri, cu cea mai rapidă creştere printre primii cinci jucători. Grupul "Acer" are mai mult de 6.000 angajaţi în întreaga lume, iar veniturile pe 2008 au ajuns la 16,65 miliarde dolari, în creştere cu 18% faţă de 2007.

Anul trecut, "Acer" a vândut 30 milioane de PC-uri şi estimează, pentru 2009, că numărul acestora va ajunge la 40 de milioane.

Referitor la livările de echipament IT, la nivel mondial, acestea au înregistrat rezultate mai bune decât previziunile pentru trimestrul al treilea. Astfel, vânzările de PC-uri la nivel global au cunoscut o creştere de 0,5% în trimestrul al treilea al acestui an în comparaţie cu acelaşi trimestru din 2008, după trei trimestre consecutive de scădere a vânzărilor (comparativ de la an la an).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb