Variola maimuţei - niciun motiv pentru o nouă isterie globală

I.Ghe.
Miscellanea #Sănătate / 30 iunie 2022

Vârsta şi sexul persoanelor confirmate cu variola maimuţei până în 22 iunie 2022 în Anglia

Vârsta şi sexul persoanelor confirmate cu variola maimuţei până în 22 iunie 2022 în Anglia

Specialiştii britanici susţin că majoritatea cazurilor (96%) sunt în rândurile homosexualilor şi bărbaţilor care au relaţii bisexuale

Variola maimuţei a reprezentat în ultimele trei luni o nouă ameninţare pe care unii specialişti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au fluturat-o la adresa omenirii. Au existat chiar specialişti care, în unele reviste medicale importante, s-au arătat indignaţi că OMS nu consideră variola maimuţei drept o urgenţă sanitară pe care trebuie să o trateze ca atare la nivel global. Pentru a-şi motiva demersul, medicii respectivi susţineau că noua variolă a maimuţei se transmite între persoane prin schimbul de fluide, chiar şi prin salivă, în timpul unui sărut pasional.

Analizele recente aruncă în aer toate ipoteze de mai sus şi ne arată că nu trebuie să asistăm iar la o isterie globală de genul celei care ne-a fost impusă în cazul pandemiei Covid 19.

Specialiştii Agenţiei de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) au întocmit în urmă cu o săptămână o nouă informare tehnică cu privire la investigarea focarelor de variolă din Regatul Unit, informare care, conform celor 23 de autori, include dovezi timpurii şi analize preliminare care pot fi supuse modificărilor în perioada următoare.

Din informarea tehnică postată pe site-ul guvernului britanic în 24 iunie 2022, reiese că în perioada 6 mai - 22 iunie 2022, au fost raportate 846 de cazuri confirmate de laborator de variola maimuţei în Regatul Unit. Dintre cazurile confirmate, 22 au fost în Scoţia, 3 în Irlanda de Nord, 8 în Ţara Galilor şi 813 în Anglia.

Analizele epidemiologice ale chestionarelor de supraveghere arată că variola maimuţei continuă să fie transmisă în rândurilor homosexualilor şi bărbaţilor care au relaţii bisexuale cu vârsta de minim 19 ani, ce reprezintă 96% din cazurile confirmate.

Bărbaţii depistaţi cu variola maimuţei au raportat frecvent antecedente de infecţie cu transmitere sexuală (ITS) în ultimul an (54,2%) şi 10 sau mai mulţi parteneri sexuali în ultimele 3 luni (31,8%), ceea ce ar arăta că variola maimuţei este transmisă în reţele sexuale interconectate care susţin transmiterea ITS.

Datele chestionarului întocmit de UKHSA mai arată că 155 dintre persoanele infectate cu variola maimuţei sunt înscrise în evidenţa serviciilor de sănătate sexuală pentru furnizarea de profilaxie pre-expunere (PrEP) pentru HIV/SIVA, iar 90 de persoane au fost depistate pozitiv cu HIV, dintre care 87 sunt sub tratament pentru boala respectivă.

O proporţie mare de cazuri din cele 813 confirmate pe teritoriul Angliei sunt rezidenţi ai Londrei (79%), iar din cazurile respective 99% sunt bărbaţi şi doar în cinci cazuri este vorba despre femei, care, probabil, au întreţinut relaţii sexuale cu un bărbat ce preferă relaţiile bisexuale şi care era deja infectat.

Dintre cele 813 persoane din Anglia depistate cu variola maimuţei, doar 131 au călătorit în străinătate cu 21 de zile înainte de apariţia simptomelor specifice bolii, iar dintre acestea 97 au raportat că au călătorit în Europa.

Datele din chestionarele UKHSA arată un număr relativ mare de persoane infectate care au declarat că au fost în insula Gran Canaria la începutul lunii mai 2022.

Perioada medie de incubaţie a fost estimată la 9,22 zile, se afirmă în documentul citat.

Vârsta medie a cazurilor confirmate în Regatul Unit este de 37 de ani (cele mai multe cazuri sunt situate în intervalul de vârstă 31-43 ani).

Modelarea Nowcasting sugerează că epidemia este în continuă creştere, ceea ce este în concordanţă cu datele privind numărul de cazuri înregistrate după data întocmirii raportului.

De aceea, autorităţile sanitare britanice le-au recomandat homosexualilor şi bărbaţilor bisexuali să se vaccineze pentru a evita răspândirea epidemiei în rândul acestor minorităţi sexuale.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Acesta este un articol foarte important, care arata adevarata epidemiologie a acestei boli.

    prin decembrie 2022/ ianuarie 2023 apare si isteria ... momentan e ok

    1. Ce isterie?Acum trebuie sa ne izolam in case si sa ne punem masca fiindca homosexualii vorba ceea?Asa s-a intamplat si cu transmiterea virusului HIV ,tot de la ei a inceput totul.Sa interzica relatiile homosexuale in acest caz(daca pot) ,ce vina avem noi sa inceapa iar cu isteriile?Nu ne-a ajuns noua infectia Covid?,

    OK, atunci puteti sa nu mai tot publicati articole pe tema asta? Romania are probleme si mai banale gen tuberculoza si mai importam chestii retro si din Ucraina.

    de asta au reincalzit ciorba covidului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb