VASILE DÎNCU: "Creşterea procentajului din PIB pentru Apărare va conduce la accelerarea modernizării Armatei României"

S.B.
Politică / 14 mai 2022

"Creşterea procentajului din PIB pentru Apărare va conduce la accelerarea modernizării Armatei României"

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a efectuat, vineri şi sâmbătă, o vizită de informare în garnizoana Iaşi. El a apreciat activitatea Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt"- unitate care, în acest an, a împlinit 145 de ani de la înfiinţare, şi a reliefat importanţa alocării unui procent mai mare din produsul intern brut pentru apărare, începând cu anul viitor, ceea ce va conduce la accelerarea modernizării Armata României şi a programelor de înzestrare, informează news.ro.

"Armata României desfăşoară, în prezent, un program de modernizare profundă, care îi va asigura pentru multă vreme, de acum înainte, tehnologia şi tehnica de luptă modernă de care are nevoie, în condiţiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziţii. Dar cea mai importantă resursă a noastră este, fără nicio îndoială, resursa umană. Fără oameni suficienţi, bine pregătiţi, bine motivaţi, care să beneficieze de condiţii decente atât la locul de muncă, precum şi acasă, alături de familii, nu putem vorbi despre o strategie de modernizare realistă şi eficientă. Reiterez ceea ce am mai spus şi în alte rânduri: performanţa profesională trebuie motivată la nivelul celorlalte armate NATO. Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar şi civil care încadrează structurile armatei noastre, de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviştilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Acestea nu sunt promisiuni de nivel politic, ci priorităţi majore ale mandatului meu de ministru," a declarat Vasile Dîncu, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

De asemenea, ministrul Apărării a mulţumit militarilor ieşeni pentru activitatea depusă în cadrul HUB-ului logistic de la Suceava. "Militari din subordinea brigăzii au sprijinit, încă de la început, activitatea Centrului logistic de stocare şi distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenţei umanitare către Ucraina. Demonstrăm, prin acţiunile fiecăruia dintre noi, solidaritate faţă de poporul ucrainean târât în acest război crud şi nedrept şi sunt sigur că aici, la Iaşi, atât de aproape de Ucraina, emoţia este mult mai intensă", a spus ministrul apărării naţionale.

Programul zilei a inclus şi o vizită în cazarma Batalionului 151 Infanterie "Războieni", unde ministrul apărării naţionale a discutat activul de comandă al "Lupilor Negri" despre activităţile planificate în domeniul instruirii şi misiunile de antrenament desfăşurate recent, precum şi despre exerciţiile la care aceştia vor lua parte.

Sâmbătă, Vasile Dîncu s-a întâlnit cu echipa de conducere a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac", conform sursei citate.

Acesta a apreciat activitatea întregului colectiv al instituţiei în beneficiul cetăţenilor - militari şi civili din întreaga zonă, respectiv din judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău şi Neamţ şi a subliniat importanţa proiectelor de modernizare a infrastructurii şi de dotare cu aparatură medicală performantă.

Ministrul Apărării Naţionale a vizitat, tot sâmbătă, şi ansamblul clădirilor care au aparţinut Şcolii Fiilor de Militari, prima instituţie militară de învăţământ de acest tip, complex aflat în incinta spitalului militar şi inclus în lista monumentelor istorice din judeţul Iaşi.

La finalul activităţilor, ministrul Vasile Dîncu a vizitat Cercul Militar şi Muzeul Militar Iaşi, unde a fost informat cu privire la planurile dezvoltare şi extindere a acestor instituţii de cultură, printr-un proiect multianual încadrat tematic şi arhitectural în ansablul de clădiri istorice din Copou, proiect eligibil pentru finanţare prin fonduri europene.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Vorbește mai mult de salarii și pensii decât de dotarea armatei! Acum

    Romania, recte voi, voi de la butoane, ar trebui sa dispuneti constituirea unei comisii militare, de studiu care sa faca o analiza obiectiva si aprofundata a evenimentelor ce s-au petrecut in Ucraina. Apoi sa treceti la "programul de modernizare al Armatei" . Ca, un oarecine daca analizeaza faptele, constata ca in primul rand Romania trebuie sa se doteze cu arme de aparare, aparare antitanc; s-a vazut ce prapad au facut armele performante americane cu tancurile rusesti, apoi ca Romania are nevoie mijloace de aparare antiaeriana performante si nu avioane, ca s-a vazut cum cele aproape 300 de avioane ale Ucrainei au fost jalnice. O coloana de 80 de KM a stationat pe autostrada spre Kiev si niciun avion nu a vizitat-o. Oricine stie si ca dronele au fost de departe vedetele acestui razboi, in special cele turcesti. Romania are o oarecare experienta in acest domeniu si are si oameni destepti. Fabricati si dotati Armata Romana cu astfel de tehnica Apoi s-a vazut ca Ucraina a avut mari probleme cu artileria terestra si de litoral. Oare si la noi este asa. La rusi problema comunicatiilor a fost majora. Ca nu poti conduce lupta prin telefon mobil. Dar evident Rusia a declansat ofensiva avand multe multe probleme care au adus armata rusa in pragul dezastrului.

    La fel, dupa cum si un oarecine poate constata, informatiile au fost cele care au asigurat marile succese ale Ucrainei. Atacuri terestre precise cu grupuri mici, generalii ucisi cu lovituri precise si dezorganizarea conducerii fortelor ruse, Scufundarea Moskovei toate s-au bazat pe informatii precise.  

    Acestea sunt realitati pe care orice roman le stie.  

    Insa, acest razboi trebuie analizat de oameni competenti si, pe baza concluziilor sa treceti la "modernizarea" Armatei in functie in primul rand de nevoile de aparare a Romaniei, apoi de cerintele NATO, fara sa aruncati bani pe submarile si alte fiare vechi.

     

    1. nu conteaza de ce e nevoie, traba e, de unde ies comisioanele si ce ne livreaza ¨spartenerii¨.

      ca trebuie si imprimanta lor sa fie rentabila, dobanzi cat mai mari pt sclavi pt niste verzisori pe care ii aruncam pe fiare vechi si pt care v or platii cine o mai fi prin Ro sau daca o mai fi ceva de ciordeala de pe acele meleaguri 

      In primul rand trebuie sa ai soldati si conducatori patrioti nu rame generali care la primul ultimatum sunt deja cu bagajele la usa. Romania in 1940 a avut sansa Finlandei in 1939 si a Ucrainei in 2022 si am vazut ce au ales..."the fighters never quit and the quiters never fight"...

    stapanii apreciaza slugile dar le dispretuiesc . telemea de cluuuj inca n-a aflat .

    Elon Musk's Last Warning 2022 - "I Tried To Warn You The Last Few Years":

    ""It's gonna be very tempting to use A.I. as a weapon....in fact it will be use as a weapon ...probably will happen ""

    1. “Artificial intelligence is the future, not only for Russia, but for all humankind,” said Putin, reports RT. “It comes with colossal opportunities, but also threats that are difficult to predict. Whoever becomes the leader in this sphere will become the ruler of the world"" Putin V Sep 4, 2017

      ""China, Russia, soon all countries w strong computer science. Competition for AI superiority at national level most likely cause of WW3 imo"" Elon Musk 12:33 PM · Sep 4, 2017· 

    Daca cumperi materiale bune la preturi corecte te dezvolti , dar poti cumpara vechituri la preturi mari si intri in faliment .

    1. PAI D-LE DE LA nr 2. CE FACI ??? STIU CA AI DREPTATE , DAR A-MI BAGI MIE , '''''' STATY '''''', CUTITUL IN SPATE ??? AM O GRAMADA DE ACTIUNI AEROSTAR , '''''' ARS '''''' IN PORTOFOLIU , SI PRIN VIITOARELE CONTRACTE CU AVIOANELE '''''' F 16 '''''', CARE V-OR FI ADUSE , CEL PUTIN ASTA SUSTIN SABOTORII ACESTEI TARI , CICA 2 ESCADRILE , POATE STII , POATE NU STII , DAR ''''''' MENTENANTA LOR '''''', A-TI PLACE EXPRESIA ??? MIE , A-MI PLACE ........ , V-A FI FACUTA DE COMPANIA AEROSTAR , SINGURA DIN ROMANIA CARE POATE FACE ASA CEVA , CA RESTUL SANT VARZA ............. !!! ASA CA : COMPANIA O SA CASTIGE O GRAMADA DE BANI , ARE DREPTATE SI D-L DE LA nr : 1.1. , CONTRACTELE DE ADUCERE IN ROMANIA , O SA FIE PE O GRAMADA DE ''''''' SPAGA '''''', DECI UN MUNTE DE BANI , O SA AJUNGA IN MAINILE MAFIOTILOR CALIFICATI , ROMANIA , DA-O DRACU '''' , CUI AI PASA DE ROMANIA ??? ROMANIA , SANT '''''' EI ''''''' !!! CARE EI ??? EI , SI DUMNEATA , ACUM , D-LE DE LA nr 1.1. !!! VREI SA STII PREA MULTE !!! IMPORTANT E , CA EU , CINSTITUL '''''' STATY ''''''', O SA CASTIG O GRAMADA DE BANI IN VIITOR , ATAT DIN DIVIDENDE , CAT SI DIN CRESTEREA ACTIUNII , PRIN ADUCEREA IN TARA A ACESTOR AVIOANE !!! DOAR PENTRU CA AM CUMPARAT LA PRETURI FOARTE MARI , DE PE BURSA , ACTIUNEA '''''' ARS '''''', DE CARE APROAPE TOTALITATEA INVESTITORILOR ROMANI LA BURSA , AU CONSIDERAT-O DE FAPT , O ''''''' NEICA - NIMENI '''''', IN SENSUL CA ACORDA DIVIDENDE ANUALE , MICI !!!!!!!!!!!!! DAR : INTOTDEAUNA , O SA EXISTE '''''' UN DAR '''''' !!! NU ADUCE ANUL , CE ADUCE CEASUL !!! DACA ELE V-OR FI ADUSE EFECTIV , IN TARA , EU M-A V-OI IMBOGATII !!! DUMNEATA , NU VEZI VIITORUL , EU AL VAD !!! DUMNEATA , D-LE 2. , VREI BINE PENTRU ROMANIA : DRONE MILITARE MODERNE , RACHETE PERFORMANTE DE MARE PRECIZIE !!! DAR , DIN NEFERICIRE PENTRU DUMNEATA , MAFIA ROMANEASCA SUPER - CALIFICATA , E ALATURI DE MINE : EU , PRIN CINSTE ( AM CUMPARAT '''''' ARS '''''', DIN PIATA , PE BANI GREI ) !!! EI , PRIN NECINSTE : ( V-OR SA ADUCA IN ROMANIA , TOT PE BANI GREI , ACELE AVIOANE '''''' F 16 "'''', INDIFERENT LA CE PRET !!! CA DOAR CAMARADUL JOHANNIS , A ZIS CA PIB - ul MILITAR AL TARII , S-A MARIT DE LA 2 % , LA 2.5 % , DIN PIB !!!!!!! ASTA LE DA MANA LIBERA , LA '''''' ACHIZITII '''''''' !!! IN BENEFICIUL CUI ??? SE PARE CA , PRINTRE ALTELE , SI AL MEU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ASA CA , DACA ESTI UN OM CINSTIT AL ACESTEI TARI , TE PLANG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      actiunile ars au inceput sa scada

    un papagal oricat de mult vorbeste ramane un papagal.

    1. MULTA SANATATE , CINSTIT COMUNIST , DE LA nr 6 . !!! RASPUNDE-MI : CE STII DUMNEATA , INDIFERENT PE CINE JIGNESTI AICI , CA ESTI LIMITAT , ATATA POTI , DE PAPAGAL , SI ALT PAPAGAL ??? DAR , MAI ALES : NU TE-AU INVATAT PARINTII TAI , SA TE DUCI LA BANCA , SI NU LA BURSA , DA-O DRACULUI DE BURSA , CA BURSA NU E PENTRU COMUNISTI , SI NICI PENTRU TINE !!!!!!!!! BAGA-TI BANII TAI , LA CEC-ul COMUNIST , CA DOAR SANTETI FRATI , SI TIMP DE 45 DE ANI , LUMEA IN ROMANIA S-A ASEZAT LA COADA PE 6 S-AU 8 COLOANE , STIL ''''''' TURMA '''''', PENTRU A BENEFICIA DE DOBANDA PE CARE '''''' MARELE PARTID '''''''', A BINEVOIT SA O ACORDE DEPUNATORILOR SAI CREDINCIOSI !!! TU , CE CAUTI AICI , CA SA-TI DAI CU PAREREA ??? DE SUB CE PIATRA AI APARUT ??? SI , MAI ALES , CUM NAIBII , AI REUSIT SA DESCOPEI SIT - ul '''''' BURSA '''''' ??? TU , CHIAR ESTI ROMAN ??? MA CAM INDOIESC !!! AL NAIBII DE MULT !!! ''''''' PAPAGAL , NE - PAGALAL ''''''' !!! DE UNDE AI AUZIT TU , DE PAPAGALI ??? TE-A INVATAT TOVARASUL PETRU GROZA ??? TOVARASUL CEAUSESCU ??? MAMA LEANA ??? CA ROMANIA , N-ARE PAPAGALI !!! DE UNDE STII TU , DE PAPAGALI ???

    Pentru ce sa ne dotam noi acum cu toate balariile si sa dam salarii cand e clar ca in caz de razboi inchizi granitele pentru barbati si le dai armament primit gratis de la aliati.

    Ca sa nu mai spun ca genul de armament necesar e clar altul. 

    1. Se vor buura mult aliatii.Si pentru ca in caz de razboi se a doedi ca armamentul achizitionat nu e corespunzator si trebuie inlocuit IMEDIAT.Sa ne amintim de inarmarea tarii in timpuldictaturii regale Carol.la debutul razoiului s-a constatat ca armata romana nu poate lupta cu armamentul MODERN ACHIZITIONAT DE LUPEASCA SI CAMARILA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb