VASILE DÎNCU: "Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum"

J.P.
Politică / 10 iunie 2021

"Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, precizând că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie, transmite News.ro.

"Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal", a afirmat Dîncu în interviu.

Întrebat în legătură cu condiţia ca PSD să primească postul de premier, liderul social democrat a replicat: "Cred că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie. Am văzut că există o mitologie după care PSD va înlocui USR în guvern. Acest lucru nu se va întâmpla cu siguranţă. Avem şi motive strategice."

În ceea ce priveşte opţiunea pentru un guvern de uniune naţională, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a afirmat că nu crede că PSD va susţine un astfel de guvern în alte condiţii decât acelea în care "se reface cu totul aritmetica electorală, în sensul că cei care au câştigat alegerile primesc dreptul de a-şi aduce un prim-ministru şi de a face ei o majoritate".

El a exclus şi varianta unui premier tehnocrat, care să conducă un guvern PSD - PNL, despre care a afirmat că nu e "uşor de acceptat", argumentând că nu crede că ar putea să funcţioneze un asemenea guvern.

Întrebat dacă ar dori o colaborare mai strânsă cu cei din PNL sau cu cei din USR PLUS, Vasile Dîncu a răspuns: "Ambele partide se declară incompatibile cu PSD. Suntem la egală distanţă de ambele partide. Nu avem o preferinţă. Îi cunosc pe mulţi din conducerea USR PLUS. Cu unii am colaborat foarte bine în guvernul Cioloş."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta confirma ce tot spun de la plecarea lui dragnea si in special de la venirea lui ciolacu , si anume ca psd a ajuns copia si carpa pnl si a lui johanis . nu mai votati aceste curve politice care v-au mintit 30 de ani ! cine voteaza pe cel care l-a mintit de zeci de ori se mai numeste si prost !

    a spus cu gura lui ce stia lumea despre el , un securist gretos si un ardelean ingamfat , lingator de clante straine .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb