Vasile Dîncu participă la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO

S.B.
Politică / 15 iunie 2022

Vasile Dîncu participă la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu participă, miercuri şi joi, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ce are loc la Bruxelles şi este prezidată de Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, informează news.ro.

"În cadrul ministerialei, discuţiile vor fi concentrate, cu precădere, pe definirea pachetului decizional şi pe perspectivele strategice ce vor conferi substanţă Summit-ului NATO de la Madrid, de la sfârşitul acestei luni, pe componenta apărării", a transmis, miercuri, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, în cadrul unei cine de lucru, miniştrii aliaţi vor discuta cu partenerii consacraţi, Finlanda şi Suedia, precum şi cu cei din vecinătatea estică, Georgia şi Ucraina, despre situaţia de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federaţia Rusă şi perspectiva întăririi parteneriatului NATO-UE.

"La cina de lucru va participa şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell", a mai transmis ministerul.

Instituţia precizează că, în prima sesiune a Consiliului Nord-Atlantic, va fi discutată adaptarea pe termen mediu şi lung a posturii de apărare şi descurajare, iar cea de-a doua sesiune va fi dedicată aspectelor referitoare la resursele pentru apărare şi finanţare comună.

"Reuniunea se înscrie în amplul proces de adaptare a Alianţei în contextul deteriorării fundamentale a mediului de securitate regional, european şi euro-atlantic ca urmare a invaziei Ucrainei de către Federaţia Rusă. În marja reuniunii ministeriale, ministrul apărării naţionale va participa la o nouă reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, constituit la iniţiativa Statelor Unite ale Americii şi prezidat de secretarul american al apărării, Lloyd J Austin", a mai precizat MInisterul Apărării.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa solicitati domnule ministru, ministrului american, aprobarea pentru actualizarea pensiilor militare ale pensionarilor militari care au facut parte din Tratatul de la Varsovia. Ca Armata Romana, la incitarea americanilor, i-a batjocorit destul pe acesti militari care odata, au fost gata sa apere granitele tarii ca americanii (cu laserul lui Coanda), sa apere Cehoslovacia si Ungaria de URSS-ul comunist. Ei, Varsovisti, discriminati acum de Ciucalai, au fost militari ai acestei armate care astazi se vrea mare o armata moderna, opozanta a armatei Rusiei. Americanii trebuie sa inceteze sa impuna discriminarea acestei categorii de fosti militari ai armatei Romane. Ca numai ei puteau sa impuna aceasta nedreptate.

    Spuneti-le acestea domnule ministru americanilor si ministrului lor. Si sa le creti voie sa opriti discriminarea Varsovistilor.

    jos cenzura si propaganda psd !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb