Vasilescu: "Creditul Ioanei Băsescu este în regulă"

F.A.
Bănci-Asigurări / 29 noiembrie 2013

Creditul Ioanei Băsescu este în regulă, consideră Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR).

"Am citit contractul Ioanei Băsescu. Cred că toate lucrurile sunt în spiritul şi litera legii. Am vocaţie de jurist şi ştiu să citesc un contract. Nu mi se pare nimic în afara legii", a declarat, astăzi, domnia sa.

Vasilescu a precizat că, deşi şeful Supravegherii din Banca Centrală este amic cu Radu Gheţea, este exclusă orice prezumţie de incorectitudine. "Nicolae Cinteză este prieten cu Radu Gheţea aşa cum este prieten cu foarte mulţi bancheri. Dar în primul rând Cinteză nu face parte din echipa de control. În al doilea rând, el nu are decât dreptul de a citi actul de control şi de a-l remite conducerii BNR", a adăugat Vasilescu.

Banca Naţională a României (BNR) urmează să înceapă un control de conformitate la CEC Bank privind creditul acordat Ioanei Băsescu, la solicitarea Ministerului Finanţelor Publice (MFP), a declarat directorul Direcţiei Supraveghere din cadrul Băncii Centrale, Nicolae Cinteză.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ce rusine pentru ponta.Ponta cu p nu cu P

    Este extrem de interesant faptul ca Ministerul Finantelor ordona Bancii Nationale sa efectueze o verificare care are ca obiect evaluarea conditiilor in care a fost dat un credit individual. Sper ca cei de la Bruxelles inca nu au auzit de aceasta extraordinara decizie, pentru a nu ne trezi acum pe bune cu o mustrare a UE pentru imixtiune a politicului in politica monetara. Pe de alta parte daca domnul prim-ministru a ajuns la concluzia potrivit careia Euro ar putea fi adoptat in 2018 cu siguranta a existat o comisie a bancii nationale care la cererea ministerului finantelor a ajuns la aceasta concluzie. La fel si cu studiul de impact prin care impozitul amanat datorat la trecerea de la RAS la IFRS a fost luat in considerare atunci cand a fost facut bugetul pe 2013. Noroc avem cu noua carte a domnului Anghel de educatie economica. Asteptam de mult aceasta aparitie editoriala, deoarece atunci cand acele contracte bancare care ar fi putut avea clauze abuzive au fost declarate ca fiind nesistemice pentru riscurile bancilor m-am gandit totusi unde ar putea sa fie clu-ul. Acum am aflat. La decizia juridica daca bancile au gresit sau nu se va putea foarte elegant argumenta ca institutiile financiare au explicat cum au putut mai bine conditiile contractuale , insa din cauza lapsusurilor :-) in ceea ce priveste notiunile economice populatia nu a putut sa inteleaga ceea ce i s-a prezentat si astfel datorita needucatiei populatiei (brute ce vreti:-)) partea adversa va fi exonerata de orice responsabilitate. Ca un fapt divers 2018 este si anul in care OMV va putea extrage hidrocarburi la Pontul Euxin ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb