Vaticanul dezaprobă caricatura din Charlie Hebdo în care Dumnezeu apare ca asasin

Ioana Dogaru
Internaţional / 6 ianuarie 2016

Caricatura din săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo care prezintă un Dumnezeu înarmat, sub titlul "După un an, asasinul este în continuare liber", omite să amintească faptul că numeroşi demnitari religioşi au condamnat violenţa în numele religiei, a subliniat marţi cotidianul Vaticanului, citat de AFP.

La împlinirea unui an de la atentatul jihadist împotriva sa, Charlie Hebdo a lansat miercuri un număr special având în pagina întâi un Dumnezeu bărbos, înarmat cu un kalaşnikov şi cu o îmbrăcăminte pătată cu sânge. Acest număr urma să fie editat într-un milion de exemplare, dintre care câteva zeci de mii sunt destinate străinătăţii.

"Episodul nu reprezintă o noutate: în spatele drapelului înşelător al unei laicităţi fără compromis, săptămânalul uită încă o dată că atâţi demnitari religioşi de toate apartenenţele nu încetează să repete, respingând violenţa în numele religiei: utilizarea lui Dumnezeu pentru a justifica ura este o adevărată blasfemie, cum a spus în mai multe rânduri papa Francisc", afirmă Osservatore Romano în ediţia sa de marţi.

"În alegerea lui Charlie Hebdo există tristul paradox al unei lumi din ce în ce mai atente la corectitudinea politică până în punctul de a atinge ridicolul, dar care nu vrea nici să recunoască, nici să respecte credinţa în Dumnezeu a oricărui credincios, oricare ar fi religia sa", mai observă cotidianul Vaticanului.

Jurnalul îl mai citează pe preşedintele Consiliului francez al cultului musulman, Anouar Kbibech, care a estimat că această caricatură "îi răneşte pe toţi credincioşii din diverse religii" şi nu ajută la coeziunea societăţii franceze într-un moment dificil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb