Vaticanul vrea să se implice în negocierile pentru pace

Vaticanul vrea să se implice în negocierile pentru pace

O.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 13 martie 2022

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Actualizare - Papa Francisc condamnă războiul provocat de Rusia

Papa Francisc a exprimat astăzi cea mai dură condamnare a sa de până acum faţă de războul declanşat de Rusia în Ucraina, afirmând că "agresiunea armată inacceptabilă" trebuie să înceteze, notează Reuters.

Adresându-se miilor de oameni în Piaţa Sfântul Petru pentru binecuvântarea sa de duminică, Papa Francisc a mai spus că bombardarea spitalelor şi a altor ţinte civile este "barbară" şi nu are "niciun motiv strategic valabil".

"În numele lui Dumnezeu vă cer: opriţi acest masacru!", a precizat acesta, adăugând că oraşele ucrainene riscă "să fie reduse la stadiul de cimitire".

---

Liderii religioşi ai lumii încearcă să se implice, pe cât este posibil, în realizarea cât mai grabnică a păcii. Papa Francisc a avut poziţii tranşante pe acest subiect. Acum, Vaticanul anunţă că este pregătit să facă "tot ce este posibil" pentru a asista negocierile privind încetarea focului în Ucraina şi pentru a media un acord de încheiere a războiului, a declarat cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului, potrivit Rador.

"Sfântul Scaun este disponibil pentru orice fel de mediere", a precizat oficialul de la Vatican.

Pietro Parolin a făcut un apel pentru încetare imediată a focului în Ucraina, în cadrul unei convorbiri telefonice avute cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, anunţând că Papa Francisc a respins poziţia Moscovei, care susţine că nu este război, ci operaţiune militară: "Am cerut încetarea luptelor şi negocierea unei soluţii pentru încheierea conflictului. Am insistat şi am făcut apel la respectarea populaţiei civile şi a coridoarelor umanitare. Cuvintele sunt importante, iar a defini ce se întâmplă în Ucraina drept operaţiune militară este o lipsă de recunoaştere a realităţii faptelor. Ne confruntăm cu un război, în care, din nefericire, pier mulţi civili - aşa cum se întâmplă, de fapt, în toate războaiele". Din nefericire mai sunt mulţi paşi de parcurs pe drumul necesar realizării păcii în regiune.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Poate Vaticanul sa se contrazice cat vrea pe disputa operatiune militara sau razboi/invazie.

    Nu parea foarte interesat sa fie implicat in pacificarea "operatiunii anti-teroriste", dupa cum a numit razboiul regimul de la Kiev. Vaticanule, ai tolerat mii si mii de morti in randul civililor in acel caz. Ai zero credibilitate, esti doar o porcarie politizata. 

    1. Ucraina nu dorea sa numeasca razboi civil ceea ce s-a desfasurat in ultimii ani... ci "operatiune anti-terorista" pentru ca sefii din UE si SUA sa poata continua sa alimenteze cu arme regimul.

      Acum Putin nu numeste asta invazie, ci operatiune militara. Asa sa fie, cum a decis UE si SUA din 2014. Sunt doar "operatiuni", nu razboaie. 

    Bufonul marxist-iezuit vrea acum sa faca si pe mediatorul, desi tot el exprimat cat se poate de clar, de care parte se afla!

    Trei comentarii pro-ruse, lipsite de argumente. Daca nici Papa nu are credibilitate, atunci cine are , Lavrov care minte fara rusine ca cica nu a atacat Ucraina?

    Mai propagandistilor, va place rubla?! 

    Vaticanul sa se implice si in Siria. Acolo bombardeaza americanii si bombele lor nu ucid si nu fac prapad ca bombele rusilor. Au ras Siria de pe fata pamantului si toti au tacut. Familii intregi au disparut in mare, iar Papa a tacut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb