Veeam îşi extinde capacităţile de protecţie cibernetică şi introduce asistenţa AI

T.B.
Companii / 7 decembrie 2023

Danny Allan, CTO Veeam

Danny Allan, CTO Veeam

Veeam Software a anunţat astăzi lansarea oficială a noii actualizări Veeam Data Platform 23H2, se arată într-un comunicat al Veeam Software, remis redacţiei. Aceasta include versiunea Veeam Backup & Replication v12.1, alături de Veeam ONE v12.1 şi Veeam Recovery Orchestrator v7, informează sursa. Această ultimă versiune pune accent pe rezilienţa maximă, aduce sute de noi funcţionalităţi şi îmbunătăţiri menite nu doar să protejeze datele critice ale companiilor, ci şi să le ofere un nivel maxim de rezilienţă pentru a se redresa rapid în urma atacurilor cibernetice şi ameninţările de tip ransomware, se mai arată în comunicat.

"Conform celui mai recent Veeam Data Protection Trend Report, 85% din organizaţiile intervievate au fost afectate de cel puţin un atac ransomware în ultimul an, iar numai 16% au reuşit să îşi recupereze datele fără a plăti răscumpărarea", spune Danny Allan, CTO Veeam, potrivit comunicatului. "Protejarea şi asigurarea rezilienţei organizaţiei în faţa unui atac este singura modalitate de a ajuta afacerea să devină imună la impactul său. Noua actualizare Veeam Data Platform 23H2, inclusiv Veeam Backup & Replication v12.1, se bazează pe ceea ce ştie Veeam să facă cel mai bine: reducerea timpului de inactivitate şi a pierderii de date pentru cei 450.000 de clienţi. Acest nou update oferă cea mai scurtă perioadă între incidentele cibernetice şi recuperare, oferind clienţilor o rezilienţă maximă pentru a-şi menţine afacerea în funcţiune", adaugă acesta, potrivit sursei indicate.

60% dintre organizaţii au nevoie de modificări semnificative sau complete în ce priveşte echipele lor de backup şi cele de securitate cibernetică, iar cei ale căror roluri îi plasează cel mai mai aproape de provocările evenimentelor cibernetice sunt adesea cel mai puţin mulţumiţi de colaborarea dintre echipe, conform sursei citate. Noile actualizări ale acestei versiuni Veeam sunt concepute pentru a unifica echipele IT, cloud şi de securitate cu tehnologii care să abordeze, să limiteze şi să combată atacurile ransomware, menţionează sursa. Printre noile caracteristici şi îmbunătăţiri se numără, potrivit comunicatului:

"Motorul AI pentru detectarea malware-ului care efectuează analiză de entropie inline cu impact redus şi analiză a sistemelor de fişiere în timpul operaţiunilor de backup, asigurând o detecţie imediată a ransomware-ului şi a activităţilor malitioase de utilizare a fişierelor.

Noul Veeam Threat Center evidenţiază ameninţările, identifică riscurile şi evaluează scorul de securitate al mediului.

Analiza conţinutului utilizand regulile YARA ajută la identificarea precisă a diverselor variante de ransomware pentru a preveni reinfectarea cu malware în diferite medii şi detectează prezenţa datelor sensibile în copiile de backup (cum ar fi datele PII, PHI şi PCI).

Protecţia îmbunătăţită a backup-urilor previne ştergerea sau criptarea accidentală sau malitioasă a acestora, inclusiv prin utilizarea capacităţilor de imuabilitate suplimentare şi noul principiu "four eyes" pentru a preveni ştergerea accidentală a backup-urilor sau a arhivelor de backup.

Securitatea sporită pentru backup-urile în cloud asigură acces pe baza principiului privilegiului minim necesar pentru operaţiunile de backup şi recuperare, cu permisiuni IAM mai granulare, precum şi backup-uri imuabile pentru bazele de date Amazon RDS PostgreSQL.

Analizele de Securitate şi Conformitate verifică în mod continuu consolidarea infrastructurii de backup şi abordările de protecţie a datelor în raport cu cele mai bune practici, asigurând succesul recuperării."

Printre noile capabilităţi ale Veeam, aşa cum arată datele comunicatului, se numără:

"Asistentul AI ghidat de modele lingvistice extinse utilizează documentaţia despre produs şi oferă acces în timp real la resursele Veeam, îmbunătăţind eficienţa.

Backup-ul pentru object storage consolidează recuperarea cu capacităţi puternice de restaurare granulară pentru datele stocate local sau în cloud, asigurate printr-un backup ultra-rezistent şi imuabil.

Extinderea sarcinilor de lucru (workloads) în cloud pentru protejarea Amazon S3, Amazon DynamoDB, Azure Blob, reţelelor virtuale Azure şi Google Cloud Spanner.

Validarea automată a recuperării în cloud economiseşte timp prin automatizarea sarcinilor post-recuperare necesare atunci când se doreşte recuperarea unei sarcini de lucru (workload) în Microsoft Azure.

Veeam App for ServiceNow oferă integrare deschisă, valorificând fluxurile de lucru ServiceNow pentru monitorizarea activităţilor de backup, sesiunilor şi punctelor de restaurare într-un panou predefinit, care semnalizează automat incidentele.

Noul plug-in pentru IBM DB2 şi integrarea Linux şi SAP HANA care rulează pe IBM Power elimină necesitatea mai multor soluţii de backup într-un datacenter IBM.

Integrarea cu banda IBM 3592 "Jaguar" reduce costurile fără a compromite securitatea, combinând protecţia datelor Veeam cu conceptul de izolare (air-gapped) la o scară enterprise, oferind un cost redus.

Extinderea capacităţilor enterprise include gestionarea volumelor mari pe NetApp ONTAP FlexGroups, recuperarea instantanee pentru PostgreSQL şi integrarea cu caracteristica nativă de imuabilitate a backup-urilor pe EMC Data Domain şi stocarea de tip HPE StoreOnce Catalyst Copy."

Potrivit companiei, "Criminalitatea cibernetică continuă să fie o afacere extrem de profitabilă pentru infractorii cibernetici, care devin tot mai agili, iar atacurile lor mai sofisticate", a declarat Phil Goodwin, Research Vice president IDC. "Acest lucru a ridicat ştacheta pentru furnizorii de soluţii de backup şi recuperare, care acum trebuie să ofere o gamă completă de capabilităţi de cyber-recovery. Acest lucru include funcţionalităţi de securitate care permit companiilor vizate să detecteze şi să oprească atacul înainte ca acesta să cauzeze daune. Noul anunţ Veeam aduce îmbunătăţiri semnificative capacităţii de protecţie cibernetică. Motorul integrat AI pentru detectarea malware-ului, centrul de ameninţări şi abordarea de tip zero-trust demonstrează în continuare eforturile Veeam de a menţine medii sigure pentru clienţi şi de a-i ajuta să îşi revină rapid în cazul unui atac", a adăugat acesta, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb