Veniturile grupului Wizrom au crescut, anul trecut, cu 8%

Anca Iovan
Ziarul BURSA #Companii / 25 ianuarie 2013

Adrian Bodomoiu, directorul general al Wizrom Software.

Adrian Bodomoiu, directorul general al Wizrom Software.

Grupul de firme Wizrom (Wizrom Software, WizSalary şi filialele externe) a avut, anul trecut, cea mai mare creştere a cifrei de afaceri din ultimii trei ani şi anume 8%, la valoarea netă de 6,65 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Tot anul trecut, a fost generat şi cel mai mare număr de noi clienţi - 261, echivalent cu o creştere de 7,36%, care au ridicat numărul total de clienţi ai Wizrom la 3.546, cu o bază instalată de peste 32.000 de licenţe.

Directorul general al Wizrom Software, Adrian Bodomoiu, a declarat: "Anul 2012 a fost unul controversat. La începutul anului, analiştii au avansat nişte cifre cu privire la creşterea economică, dar realitatea le-a revizuit. Wizrom şi-a propus pentru anul trecut un avans cu 4%, la fel ca şi în 2011 faţă de 2010, dar rezultatele finale au arătat o creştere de 8%, la 6,65 milioane de euro. Creşterea a fost susţinută de dezvoltarea reţelei de parteneri şi a forţei de vânzări, alături de adaptarea soluţiei WizPro ERP la noi nişe de activitate, precum agricultură, contrucţii şi transporturi".

Principalii vectori de creştere din 2012 au fost creşterea reţelei de parteneri ai companiei, verticalizarea soluţiei WizPro ERP pe noi nişe precum agricultură, construcţii şi transporturi, precum şi ca efect al creşterii continue a forţei de vânzări în cursul anului trecut. De asemenea, compania a înregistrat soluţiile de BI, CRM, SFA şi logistică. Verticala de servicii a înregistrat cea mai mare creştere anul trecut, urmată de verticalele producţie şi distribuţie.

Wizrom estimează şi pentru 2013 o evoluţie pozitivă ce va veni în principal datorită creşterii interesului mediului de afaceri faţă de optimizarea costurilor operaţionale cu ajutorul instrumentelor software -aplicaţiile de optimizare gen Supply Chain Management (SCM, care includ Demand Planning, Warehouse Management şi Distribution Management), utile inclusiv în perspectiva introducerii trasabilităţii în industria alimentară, respectiv în urma procesului de înlocuire a vechilor aplicaţii ERP cu unele noi, mai bune, mai puternice, la costuri totale de deţinere mai bune.

Adrian Bodomoiu a adăugat ieri că, pentru acest an, rezultatele macroeconomice din primul trimestru vor stabili trendul până în decembrie 2013. "Dacă trendul economiei naţionale se va schimba în primul trimestru, după stagnarea consemnată în ultima jumătate de an, atunci 2013 va fi un an bun şi, în acest context, sperăm şi noi la o evoluţie pozitivă. Obiectivul nostru este să menţinem trendul de creştere înre­gis­trat în 2012", a spus Bodomoiu.

Printre cei mai importanţi clienţi ai companiei se numără IBM, Romtelecom şi Mediasat.

Structura veniturilor Wizrom Software este următoarea: 31% din venituri au provenit din licenţe vândute, 34% din mentenanţă, 35% din alte servicii de business (analiză business, procese, dezvoltări personalizate, outsourcing, altele). Grupul de firme Wizrom avea la sfârşitul anului trecut un număr de 160 de angajaţi, cu 15% mai mult decât la finele lui 2011. În acest an, compania nu a prevăzut buget pentru noi angajări.

Înfiinţat în 1992, grupul Wizrom este specializat în soluţii software de gestiune a afacerilor.

Wizrom Software şi-a consolidat în ultimii ani prezenţa şi vizibilitatea la nivel regional, prin activitatea filialelor din Republica Moldova şi Bulgaria, demararea de proiecte cu clienţi multinaţionali în Serbia şi Ungaria, precum şi crearea unei reţele locale de parteneri certificaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb